Reviews

Realme U1 pret, specificatii tehnice, pareri, imagini si detalii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Realme a anuntat recent ca va lansa modelul Realme U1 pe finalul lunii noiembrie. Chiar daca o parte dintre specificatiile telefonului raman, momentan, o necunoscuta, compania a fost suficient de draguta incat sa ne ofere cateva detalii „picante” despre noul model de telefon. Aflam printre altele ca Realme U1 va functiona cu ajutorul noului procesor Helio P70 de la MediaTek. Asta face din modelul U1 de la Realme, primul telefon din lume care se va baza pe acest procesor.

Realme U1 are Helio P70 la bord: avantaje si dezavantaje pentru primul telefon din lume, care foloseste acest procesor

Helio P70 de la MediaTek se bazeaza pe 8 nuclee si are o frecventa maxima de 2.1 Ghz. Vorbim despre un chipset nou,fabricat pe un proces de litografiere de 12 nanometri, care teoretic asigura performante superioare cu 13% fata de generatiile anterioare de procesoare MediaTek din aceasta gama.

Citeste si: Review Realme 2 Pro

Compania Realme subliniaza de altfel intr-o postare pe Twitter scorul bifat de Helio P70 de la Mediatek in testele AnTuTu Benchmark. Sub sloganul „U WON” („tu castigi”), MediaTek Helio P70 are un scor mai bun decat Kirin 710 de la Huawei sau Snapdragon 636 de la Qualcomm. 145.021 puncte a obtinut Helip P70, fata de 139.974 Kirin 710 si 115.611 Snapdragon 636.

Acesta din urma este un procesor pe care il gasim pe telefoane ca Redmi Note 6 Pro sau Redmni Note 5 Pro, ambele de la Xiaomi, in timp ce Kirin 710 este procesorul atractivelor telefoane Honor 8X sau Huawei Nova 3i.

Noul Helio P70 de la Mediatek are suport pentru memorie RAM de tip LPDDR3 la 933 Mhz sau LPDDR4X la 1800 Mhz. In acelasi timp, chipsetul este capabil sa suporte camere principale de pana la 32 megapixeli sau 24 cu 16 megapixeli daca vorbim de un format dual. Chipsetul se bazeaza pe patru nuclee ARM Cortex A73 pana la 2.1 Ghz si pe alte patru nuclee Cortex A53 la 2 Ghz.

Este clar ca Realme vrea sa sublinieze faptul ca noul sau model Realme U1 poate asigura concurenta unor telefoane bune din acest segment, ba chiar le poate depasi in anumite capitole.

Realme U1 specificatii tehnice

Noul telefon U1 de la Realme are un ecran IPS de 5.3 inch in diagonala, cu rezolutie 2340 x 1080 pixeli si un aspect modern, 19.5:9. Protectia este asigurata de sticla Corning Gorilla Glass 3, iar sistemul de operare este Color OS 5.2 bazat pe Android 8.1 Oreo.

Vorbim despre un dual SIM care beneficiaza de conectivitate 4G de top VoLTE si de wifi in standardele a/b/g/n/ac si wifi direct, plus hotsport, bluetooth, mufa de casti, scanner de amprente si deblocare faciala.

COMPARATIE | Realme C1 vs Redmi 6A

Procesorul Helio P70 de la MediaTek este asociat cu 3 GB RAM, dar si cu 4GB RAM, in timp ce stocarea de date difera in functie de versiune: 32 GB sau 64 GB. Ambele versiuni au insa slot dedicat pentru cardurile de memorie de tip microSD, care slot permite extinderea memoriei nativa pana spre 256 GB prin atasarea unui astfel de card de memorie.

Sistemul foto se bazeaza pe o camera frontala impresionanta de 25 de megapixeli. Este de altfel unul dintre marile atuuri ale acestui telefon, care poate fi descris ca un smartphone selfie-centered. Senzorul este neasteptat de puternic, mai ales ca vorbim despre o productie Sony, model IMX576 cu apertura f/2.0 si tehnologie de inteligenta artificiala in spate. Camera principala a modelului Realme U1 este una duala, cu senzori de 13 si 2 megapixeli la bord, apertura f/2.2 pe senzorul mare si stabilizare.

De precizat ca Realme U1 se va baza pe o baterie de 3.500 de miliamperi, care va beneficia de tehnologie de incarcare rapida. Conform presei din China, acest device interesant pentru sectorul mid-range va avea ca pret de plecare suma de 160 de dolari. Vom reveni si noi cu amanunte despre Realme U1 in perioada urmatoare. Device-ul va fi lansat in exclusivitate in India prin Amazon in aceasta perioada.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Realme
Product Name
Realme U1