Stiri

Realme GT 5G are procesor Snapdragon 888 si Android 11 la bord. Toate detaliile

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Compania Realme pregateste lansarea oficiala a modelului Realme GT 5G. Noul smartphone a facut deja o vizita site-ului GeekBench, prilej cu care, cele mai importante specificatii tehnice ale sale au ajuns si in mediul online. Modelul este asteptat cu un panel OLED cu rata de refresh de pana la 120Hz si cu rezolutie 3200 x 1440 pixeli. Mai multe detalii despre Realme GT 5G avem in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice pentru noul Realme GT 5G. Cum arata si ce aduce noul model

Pentru cei de la Realme, modelul GT 5G este un flagship, care va fi lansat oficial in primele zile ale lunii in curs. Inainte insa de lansarea oficiala, Realme GT 5G a facut o vizita site-ului GeekBench, prilej cu care am reusit sa ii vedem o buna parte dintre specificatiile sale tehnice.

Cu numarul de model RMX2202, Realme GT 5G este listat cu procesorul Snapdragon 888 la bord, cea mai noua creatie pentru zona premium a celor de la Qualcomm. Snapdragon 888 promite performante interesante, si chiar cateva imbunatatiri fata de generatia anterioara.

In fapt, Qualcomm anunta ca nivelul de performanta general al chipset-ului Snapdragon 888 creste cu 25% fata de predecesorul sau si cu un procent de 35% la nivel de performanta grafica. In plus, partea de AI a fost upgradata semnificativ, detaliu care transforma Snapdragon 888 intr-unul dintre cele mai puternice procesoare din industrie in acest moment.Este pentru prima data cand Qualcomm folosește 3 nuclee diferite intr-un singur chipset. Procesorul Kryo 680 este format dintr-un nucleu CPU Cortex-X1 tactat la 2,84 Ghz, sub care se află cele 3 nuclee Cortex A78 tactate la maximum 2,4 Ghz și, în cele din urmă, cele 4 nuclee Cortex-A55 de putere redusă, care sunt tactate la 1,8 GHz, permițând o performanță generală mai bună cu 25%, exact asa cum anunta producatorul nord-american.

Pe langa noul chipset de la Qualcomm, modelul Realme GT 5G vine cu o memorie RAM de 12GB si cu Android 11, proaspat scos din cutie. In ceea ce priveste cifrele performantei, aflam ca modelul Realme GT 5G a obtinut 1138 de puncte in testul single core, respectiv 3572 de puncte in testul multicore. Cifre bune, daca tinem cont de context si de segmentul in care activeaza practic acest telefon.

In alta ordine de idei, o cutie de retail a noului telefon a fost „scapata” pe internet de fostul vice presedinte de la Oppo, Brian Shen. Aceasta cutie dezvaluie editia Bumblebee a modelului si sugereaza ca handset-ul va fi disponibil intr-o varianta cu sticla pe spate.

Ceva mai devreme, vice presedintele in exercitiu al companiei Realme, Xu Qi a dezvaluit ca pretul noului telefon Realme GT 5G va fi unul similar cu cel al modelului Realme X50 Pro de anul trecut. Asta inseamna ca Realme GT 5G va costa aproximativ 555 de dolari pentru versiunea de baza cu 8GB RAM la bord si 128GB dedicati stocarii de date.

Etichete:

Realme GT 5G