Reviews

Realme 6 Pro – detalii oficiale, pret, disponibilitate si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

In cadrul unui eveniment transmis online, compania Realme a lansat oficial noul Realme 6 Pro. Din pricina epidemiei Coronavirus, compania a anulat evenimentul cu presa, astfel ca decizia a fost simpla: Realme 6 Pro s-a lansat online.

Super starul de la Bollywood, Salman Khan este noua vedeta a brandului, ceea ce pare sa fie o mutare cat se poate de indrazneata din partea producatorului.

Realme a anuntat nu doar Realme 6 Pro, ci si celelalt terminal al serie, modelul standard, Realme 6. Teoretic, cele doua dispozitive urmeaza drumul pavat anul trecut de modelele din seria Realme 5. Mai jos, o prima vedere asupra noului terminal Realme 6 Pro.

Realme 6 Pro design si display

Noul Realme 6 Pro vine cu un ecran de 6.6-inch in diagonala, cu rata de refresh de 90Hz. Acest ecran are dual punch holw pentru selfie-uri, dar si o rezolutie excelenta, Full HD+. Modelul Realme 6 Pro se bucura de un raport intre ecran si corp de 90.6%, iar utilizatorul poate schimba rata de refresh de la 90Hz la 120Hz. Conform producatorului, Realme 6 Pro are protectie Corning Gorilla Glass 5

Ecranul noului model este închis într-un amestec de cadru din plastic și policarbonat, care este în plus închis într-un cadru de sticlă 3D pe spate. Un spate care prezintă tehnologia de tipărire offset UV Gradient a companiei care realizează un model de iluminare în partea din spate a dispozitivului. Noul model Realme 6 Pro cântăreste 195g si este oferit în două variante de culoare, inclusiv Lighitnig Blue și Light Blue Orange.

Realme 6 Pro performanta si hardware

Din primele informatii oferite de producator, noul Realme 6 Pro este primul smartphone din lume care vine cu procesorul Snapdragon 720G de la Qualcomm, un chipset fabricat pe un proces tehnologic de 8 nanometri.

Snapdragon 720G are nuclee Kryo 465 la bord, care ating viteze de 2.3 Ghz. Mai mult, procesorul este cuplat cu noua placa video Adreno 618 care se pare ca aduce o imbunatatire de 75% fata de GPU-urile din generatia precedenta.

Realme 6 Pro este oferit in variante de 6 si 8 GB RAM cu versiuni de memorie RAM de 64 GB si 128 GB. Capacitatea nativa de stocare a datelor poate fi extinsa pana la 256GB. Realme 6 Pro are o baterie de 4.300 de miliamperi cu suport de incarcare rapida de 30W VOOC Flash Charge 4.0.

Realme 6 Pro dotari foto

Noul smartphone beneficiaza de camere cu tehnologie AI la bord. Senzorul de 64 MP de pe spate este cel mai important si vine cu o apertura f/1.8. Al doilea senzor are 8 megapixeli si este ultra wide, in timp ce al treilea senzor are 12 megapixeli si este de tip telephoto. In fine, cel de-al patrulea senzor de imagine are 2 megapixeli si o apertura f/2.4.

Camera frontala a device-ului este produsa de Sony si are o rezolutie de 16 megapixeli. Vorbim despre un senzor Sony IMX 471 cu suficienta capacitate de a-ti oferi selfie-uri de buna calitate. Apertura in cazul acestui senzor este f/2.0. Mai mult al doilea senzor are o rezolutie de 8 megapixeli. Aceste camere ofera aditional functii importante precum portrait, AI Beauty, HDR si altele. In plus, ele pot inregisra la rezolutie 1080 p cu 30 de cadre pe secunda.

Realme 6 Pro software si conectivitate

Modelul 6 Pro de la Realme ruleaza din fabrica Android 10 de la Google cu Realme UI deasupra. Partea de conectivitate include mai multe optiuni moderne, printre care Bluetooth 5.1, GPS (NavIC/GLONASS/QZSS/Beidou), Wi-Fi si LTE. Device-ul are speaker de cel mai inalt nivel, iar sunetul trece prin portofoliul Dolby Atmos si Hi Res Audio. Atat versiunea de baza cat si modelul 6 Pro beneficiaza de certificare IP care ii confera telefonului rezistenta la contactul cu apa si praful.

In ceea ce priveste pretul, se pare ca varianta de baza cu 6GB RAM si 64 GB ROM la bord costa aproximativ 1000 de lei, ceea ce mi se pare excelent. Versiunea cu 6GB RAM la bord si 128 GB ROM este putin mai scumpa, iar cea cu 8GB RAM si 128 GB ROM costa aproximativ 1200-1300 de lei. Chiar si-asa, suma mi se pare una decenta pentru un terminal din zona mid-range.

Etichete:

Realme Realme 6 Pro
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Realme
Product Name
Realme 6 Pro