Reviews

Realme 5i specificatii tehnice complete, detalii oficiale si pret

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Cei de la Realme nu pierd deloc timpul in noul an si lanseaza un nou model de telefon din zona mid-range, in chiar primele zile. Modelul Realme 5i nu are design-ul de cristal pe care il vom vedea pe Realme 5 sau Realme 5s, dar seamana foarte mult ca aspect cu aceste doua terminale, iar prognosticurile sunt pozitive. Telefonul face parte din zona lower mid-range si va debuta in primele zile ale anului, dupa lansarea sa oficiala din Vietnam. Din aceeasi gama, Realme a pregatit pentru dumneavoastra modelele Realme 5, Realme 5 Pro sau Realme 5s. Mai jos, lista completa de specificatii pusa la dispozitie chiar de catre producatorul relationat cu Oppo.

Specificatii tehnice Realme 5i

6.5-inch (1600 x 720 pixels) HD+ mini-drop display with Corning Gorilla Glass 3+ protection
Octa Core Snapdragon 665 11nm Mobile Platform (Quad 2GHz Kryo 260 + Quad 1.8GHz Kryo 260 CPUs) with Adreno 610 GPU
4GB RAM, 64GB storage, expandable memory up to 256GB with microSD
Dual SIM (nano + nano + microSD)
ColorOS 6.1 based on Android 9.0 (Pie)
12MP rear camera with Sony IMX386 sensor, f/1.8 aperture, PDAF, LED flash, EIS, 8MP 118° ultra-wide angle lens with 1.12μm pixel size, f/2.25 aperture, 2MP depth sensor and 2MP camera for 4cm macro with 1.75μm pixel size, f/2.4 aperture
8MP front-facing camera
Fingerprint sensor
3.5mm audio jack, FM Radio
Splash resistant
Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5, GPS/ GLONASS/ Beidou, Micro USB
5000mAh battery with 10W charging

Momentan, compania nu a anuntat un pret pentru Realme 5i, dar ne asteptam ca terminalul sa impacheteze aceeasi oferta: raport calitate pret bun.

Pareri despre Realme 5i

La prima vedere, unul dintre detaliile pe care nu ai cum sa nu le observi la noul Realme 5i este designul modern si look-ul foarte atractiv. Este unul dintre lucrurile pe care Realme pune pret, chiar si cand vine vorba despre terminale ceva mai putin ofertante din punct de vedere al specificatiilor tehnice.

Realme 5i are decupaj de tip „waterdrop” (Picatura de apa), un decupaj mic, care nu deranjeaza si nu fura privirile ca in alte cazuri. Pe spate se vede destul de suor sistemul quad-camera despre care producatorul spune ca este unul de ultima generatie, iar frontal putem observa doar marginea de jos ca fiind una evidenta. Marginile laterale sunt aproape invizibile, in timp ce grosimea telefonului si caracteristicile moderne legate de look-ul sau il fac un device cat se poate de atractiv.

Realme anunta ca Realme 5i va putea fi achizitionat pe culori precum albastru si verde, dar nu este vorba despre un verde clasic, ci o nuanta destul de atractiva, chiar prizabila din multe puncte de vedere. Modelul Realme 5i va fi imediat dupa inceputul anului disponibil in versiunea de 4G RAM si 64 GB pentru stocarea de date.

Este un terminal dual sim, care primeste slot microSD pentru carduri de memorie, prin care viitorul utilizator poate extinde capacitatea de stocare a datelor pana la 256GB. Evident, daca simte nevoia sa faca asta, pentru ca in linii mari, cei 64GB par sa fie suficienti. Peste ecranul de 6.5-inch in diagonala avem sticla de protectie Corning Gorilla Glass 3, iar sub acest ecran troneaza un procesor bun pentru terminalele mid-range.

Este vorba despre Snapdragon 665 de la Qualcomm, procesor fabricat si dezvoltat pe un proces tehnologic de 11 nanometri, cu patru nuclee Kryo 260 de 2.0 Ghz si alte patru nuclee Kryo 260 de 1.8 Ghz. Placa video a terminalului este una de tip Adreno 610 GPU. Configuratia hardware nu este deloc una rea pentru nivelul despre care vorbeam, iar daca Realme pastreaza un pret decent pentru acest telefon (ceea ce nu ne-ar surprinde) putem spune ca telefonul are toate sansele sa se impuna in acest segment lower mid-range.

Realme 5i ruleaza din fabrica Color OS 6.1, un sistem de operare care are de fapt la bord clasicul Android 9.0. Modelul este echipat cu mufa audio de 3.5 milimetri si cu functia FM Radio, beneficiaza de senzor clasic de amprente si de tehnologie bluetooth 5.0. Are GPS cu GLONASS, Beidou, si port microUSB pentur incarcarea baterie de 5.000 de miliamperi, una care beneficiaza de incarcare rapida la 10W.

Modelul Realme 5i se bazeaza pe o camera foto de 8 megapixeli pe fata, pentru realizarea unor selfie-uri cel mult decente, fara prea mari pretentii. Vorbim de fapt despre un downgrade daca vreti fata de ceea ce avem pe Realme 5, modelul standard al acestei game, echipat cu un selfie shooter de 13 megapixeli pentru selfie-uri si videocalling. Pe spatele device-ului se gaseste configuratia quad-camera, in care se remarca senzorul principal Sony IMX 386 cu apertura f/1.8. Acesta vine cu tehnologie PDAF, LED Flash si EIS. Al doilea senzor de imagine are 8 megapixeli si este ultra-wide, in timp ce cel de-al treilea senzor are 2 megapixeli. Aceeasi rezolutie o gasim si pe cel de-al patrulea senzor, acolo unde putem confirma ca apertura este f/2.4. O configuratie curajoasa, dar nu va lasati impresionati de multitudinea de senzori prezenti pe partea din spate a device-ului, pentru ca obiectivul nu este unul atat de puternic. L-am putea numi decent, in conditiile in care ne putem raporta doar la ceea ce vedem in acest moment pe hartie, dar mai ales daca tinem cont de precedentele experiente ale producatorului.

CONCLUZIE: In linii mari, noul Realme 5i este un telefon bun pentru zona lower mid-range. Arata bine, are cateva specificatii bune si un look modern. Face parte din aceeasi gama cu Realme 5 si Realme 5s, dar este o versiune care cel mai probabil se va demonstra a fi mult mai accesibila.

Nu exista informatii in acest moment legat de disponibilitatea device-ului in Europa, dar nu este exclus ca Realme sa aduca telefonul si dincolo de granitele Chinei si Asiei in general. Ce impresie iti lasa Realme 5i? Este genul de terminal pe care ti-ai da banii in conditiile in care nu vrei sa investesti prea multi bani intr-un telefon? Ai mai avut alte experiente cu Realme? Daca da, lasa-ne un comentariu in rubrica de mai jos.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Realme
Product Name
Realme 5i