Stiri

OFICIAL | RCS-RDS va avea retea 5G. Pe ce telefoane Digi vei avea viteze 5G de la Digi Mobil

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Dupa anuntul celor de la Vodafone Romania, RCS-RDS a anuntat in ce orase va fi disponibila tehnologia 5G.

„Din toamna vom fi prezenti cu antene 5G in orasele Brasov, Timisoara, Craiova, Sibiu si statiunile Sinaia, Busteni, Predeal si Poiana Brasov. Se vor utiliza echipamente de la principalii furnizori de tehnologie pentru retele de telefonie mobila, respectiv Ericsson, Huawei si Nokia”, a mai declarat Valentin Popoviciu, vicepresedintele RCS RDS Romania.

Astfel, primele antene Digi care vor facilita accesul catre tehnologia 5G vor fi montate in Bucuresti. Conform vicepresedintelui RCS RDS, acestea se vo regasi in zonele de fast food din mall-urile mari ale Capitalei, in cateva parcuri precum si in Centrul Vechi. RCS RDS da drumul la 5G si in alte orase precum Iasi, Cluj Napoca, Mamaia, Constanta sau Oradea. Totul se va produce incepand cu luna viitoare anunta si DigiRomania: „Traficul va fi nelimitat. Traficul de 50 Gb/luna, la viteza de acces normala, disponibil anterior peste reteaua 4G, va fi disponibil si in reteaua 4G si 5G”, a mai spus Valentin Popoviciu, citat de Profit.ro.

Dezvoltarea reţelei 5G va fi graduală (la fel şi investiţiile plănuite pentru o asemenea dezvoltare), urmărind interesul pieţei faţă de această nouă tehnologie, mai precizează compania.

Pe ce telefoane Digi vei avea viteze 5G de la Digi Mobil

Daca esti deja client al RCS RDS cu siguranta vei fi interesat sa afli pe ce telefoane Digi vei avea viteze 5G. Chiar daca nu esti, informatia devine una foarte importanta in contextul dat.

Modelele de la Xiaomi si Huawei sunt primele compatibile cu noua tehnologie 5G. Mai exact, modelul Xiaomi Mi Mix 3 5G care poate fi achizitionat din oferta Digi Mobil, precum si modelul Huawei Mate 20X 5G, de asemenea disponibil in oferta operatorului.

Smartphone-ul celor de la Xiaomi costa 3000 de lei (versiunea cu 6GB dedicati memoriei RAM si 64GB pentru stocarea de date) sau 3.150 de lei (versiunea cu 128GB dedicati stocarii de date). Super smartphone-ul celor de la Huawei costa nu mai putin de 6.300 de lei. Ambele vor fi disponibile in rate, la portare.

Daca detii deja un terminal 5G de la RCS RDS poti verifica pentru ca vei beneficia deja de acces 5G in zona Centru Vechi din Capitala. Nu uita sa verifici acest top 10 telefoane bune in oferta Digi Mobil 2019