Stiri

Raport financiar Sony Corporation: doar 3.4 milioane de telefoane livrate in al doilea trimestru

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Sony a anuntat catelul robot Aibo in aceasta saptamana, dar totodata si-a anuntat ieri raportul financiar pe al doilea trimestru al anului 2017, pana la data de 30 septembrie 2017. Conform acestui raport, vanzarile Sony Corporation au crescut cu 22.1% pana la 2.062.5 miliarde yeni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Sectorul care a progresat cel mai mult este Game & Network, acolo unde vanzarile producatorului continua sa fie impresionante. Sony Corporation este unul dintre cele mai importante 5 branduri din lume in materie de telefonie mobila, conform unei analize a celor de la Forbes.

Sony Corporation: doar 3.4 milioane de livrari in al doilea trimestru din 2017

Venitul operational al Sony Corporation a crescut de la 158.5 miliarde de yeni fata de anul precedent, pana la 204.2 miliarde de yeni, in urma imbunatatirilor rezultatelor operationale din segmentele „semiconductori”, „game&network” si divizia „telefoane mobile”.

Sony Corporation

Divizia de comunicatii mobile a Sony a raportat vanzari de 172 miliarde de yeni, o crestere de 1.9 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru se datoreaza insa in principal impactului ratelor de schimb valutar, dar si cresterii vanzarilor de comunicatii pe linie fixa. Ciudat este insa ca Sony a inregistrat o pierdere substantiala pe sectorul „unitati smartphone vandute”. Fata de anul trecut, pierderile de functionare au fost de 2.5 miliarde yeni, comparativ cu cu 3.7 miliarde de yeni in 2016.

Conform aceluiasi raport intern, Sony a livrat 3.4 milioane de smartphone-uri in acest al doilea trimestru, o cifra putin mai mica decat anul trecut cand compania a livrat 3.5 milioane de unitati. Oarecum problematic pentru japonezi acest sector, in conditiile in care spre exemplu, Xiaomi a livrat 10 milioane de telefoane intr-o singura luna. Targetul anual al Sony in ceea ce priveste livrarea smartphone-urilor a fost redus de la 16.5 milioane unitati, pana la 15.5 milioane unitati. Drept urmare, compania japoneza si-a redus prognoza vanzarilor cu 40 de miliarde de yeni, la 780 de miliarde de yeni.

Segmentul dedicat semicunductorilor a crescut in acest an si a provocat totodata cresterea veniturilor companiei.

Summary
Raport financiar Sony Corporation: doar 3.4 milioane de telefoane livrate in al doilea trimestru
Article Name
Raport financiar Sony Corporation: doar 3.4 milioane de telefoane livrate in al doilea trimestru
Description
Gigantul Sony Corporation a facut public raportul financiar pentru al doilea trimestru din 2017: livrarile de telefoane au scazut
Author
Publisher Name
Catmobile