Stiri

Qualcomm si MediaTek isi pastreaza pozitiile de top pe piata in 2017

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Qualcomm

Razboiul pentru suprematie, Qualcomm VS MediaTek continua

Qualcomm, MediaTek si Spreadtrum isi pastreaza pozitiile de top intre producatorii de chip-uri pentru telefoane mobile in acest an. Fiecare dintre cele trei companii domina anumite capitole din industrie, insa Qualcomm este lider absolut atunci cand vine vorba de piata high-end.

Qualcomm ramane cel mai important producator de chip-uri

Cel mai important producatori de chip-uri pentru telefoane mobile ramane Qualcomm, producatorul care detine controlul total pe piata high-end. MediaTek si Spreadtrum isi impart gamele mid-range si low-cost, cu un evident avantaj pentru cei de la MediaTek care se adreseaza unei palete mai largi de producatori.

De altfel, MediaTek colabora destul de bine in ultimii ani si pe piata high-end in special cu producatorii importanti din China, dar Qualcomm a furat din cate se pare definitiv prim planul. Multinationala americana a reusit sa castige o mare parte din teritoriul pierdut de Mediatek, obtinand contracte importante cu producatori importanti de pe piata chineza precum Oppo, Xiaomi, Vivo sau Meizu.

Spre exemplu, Meizu obisnuia sa isi echipeze mai bine de 90% dintre telefoanele sale cu chip-uri marca MediaTek, dar compania care se afla intr-o continua transformare, si-a indreptat mai nou atentia spre Qualcomm pentru o parte dintre terminalele sale importante.

Cu toate acestea, MediaTek este pe cale sa isi faca o revenire spectaculoasa spre top, mai ales ca a anuntat lansarea chipset-ului Helio X30, care se anunta unul dintre cele mai interesante chipuri din acest an. Helio X30 va debuta oficial pe un telefon Meizu inainte de finalul lunii iulie.

In ceea ce-i priveste pe cei de la Spreadtrum, compania a reusit sa-si pastreze un loc important in viziunea producatorilor, in special atunci cand vine vorba despre piata entry-level, acolo unde Spreadtrum asigura cateva solutii cost-effective importante.

Summary
Qualcomm si MediaTek isi pastreaza pozitiile de top pe piata in 2017
Article Name
Qualcomm si MediaTek isi pastreaza pozitiile de top pe piata in 2017
Description
Gigantul nord-american Qualcomm, ramane si in 2017 cel mai important producator de chip-uri pentru telefoanele mobile
Author
Publisher Name
Catmobile