Stiri

Qualcomm va lansa propria tehnologie care vizeaza senzorii de amprenta integrati in ecran

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Qualcomm va lansa propria tehnologie care vizeaza senzorii de amprenta integrati in ecranQualcomm, cel mai important producator de chipset-uri din lume, a anuntat cea mai recenta tehnologie proprie de amprentare digitala pe ecran. Aceasta tehnologie va functiona pe ecranele de tip OLED, panouri de sticla sau din metal, sustine presa internationala.

Noua tehnologie pe care Qualcomm o pregateste se bazeaza pe senzorul ultrasunet, care va ajuta de asemenea la depistarea frecventei cardiace si a fluxului sanguin. De asemenea, aceasta tehnologie vizata de lider-ul in productia de chipset-uri la nivel mondial, va imbunatati experientele generale de autentificare.

Senzorii de amprenta actuali pot functiona pe stratul de 400μm grosime, insa noii senzori produsi de catre Qualcomm vor putea scanda prin grosimea de 1200μm pentru panourile de tip OLED, respectiv 800μm pentru sticla si 650μm pentru metal.

Qualcomm, parteneriat spectaculos cu Vivo

Telefoanele mobile si tabletele care vor imbratisa aceasta tehnologie vor fi lansate in primul trimestru din 2018. Qualcomm anunta ca toate chip-urile marca proprie si toate platformele vor fi compatibile cu noua tehnologie.

Potrivit companiei, producatorii vor primi deja astfel de produse de proba in perioada imediat urmatoare. Asa cum stim, cei de la Vivo lucreaza la primul telefon cu senzor de amprenta integrat in display, ceea ce presa chineza confirma astazi ca viitorul terminal va fi realizat in parteneriat cu Qualcomm si va deveni primul smartphone din lume care va utiliza aceasta tehnologie revolutionara.

Qualcomm senzori de amprenta integrati in display

Vivo nu a lansat inca oficial niciun telefon la Mobile World Congress 2017 de la Shanghai, dar viitorul terminal cu senzor de amprenta integrat in display ar putea fi lansat in perioada urmatoare, anunta Gizmochina. Apple cauta si ea sa implementeze aceasta tehnologie pe iPhone 8, la fel cum si Samsung vizeaza incorporarea acestei tehnologii.

Pentru moment, cei de la Vivo, al cincilea producator conform celor de la IC Insight intre cei mai importanti producatori de telefonie mobila din lume, par cel mai aproape de lansarea unui astfel de dispozitiv.

Summary
 Qualcomm va lansa propria tehnologie care vizeaza senzorii de amprenta integrati in ecran
Article Name
Qualcomm va lansa propria tehnologie care vizeaza senzorii de amprenta integrati in ecran
Description
Qualcomm va lansa propria tehnologie care vizeaza integrarea senzorilor de amprenta integrati in ecranele telefoanelor