Stiri

Qualcomm a primit o amenda record in Coreea de Sud, ca urmare a unui proces de abuz

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Aflata intr-un razboi deschis cu cei de la Apple, compania Qualcomm a primit o puternica lovitura din partea autoritatilor sud-coreene care i-au aplicat o amenda de aproape 1 miliard de dolari!

1 trilion de woni amenda pentru Qualcomm

Cel mai mare producator de chipset-uri din lume, Qualcomm, a pierdut procesor impotriva FTC (Comisia de Comert din Coreea de Sud) si va fi obligata sa plateasca 1 trilion de woni, adica in jur de 900 de miloane de dolari.

QualcommQualcomm este acuzata de practici anticoncurentiale in raport cu Samsung Electronics si LG Group, cele doua mari companii producatoare de telefoane mobile din Coreea de Sud.

FTC (Comisia de Comert din Coreea de Sud) a sustinut ca producatorul american a impus termeni contractuali abuzivi, profitand de pozitia dominanta pe care o detine pe piata in acest moment.

Drept urmare actiunii in instanta, autoritatile juridice din Coreea de Sud au dat castig de cauza Comisiei de Comert sud-coreene, aplicand o amenda record companiei nord-americane.

Qualcomm a atacat imediat aceasta decizie sustinand ca nu exista dovezi concrete, ba chiar ca puternicului grup i s-au refuzat anumite drepturi fundamentale pe durata procesului desfasurat in Coreea de Sud.

Qualcomm: probleme pe viitor si intr-un eventual proces cu Apple

Chiar daca speta este usor diferita, ideea de baza care ameninta Qualcomm ramane valabila si pentru viitor. Conflictul Apple vs Qualcomm este unul deschis si s-ar putea incheia in instanta cu un nou rezultat catastrofal pentru cel mai mare producator de chipset-uri din lume. Desi spuneam ca speta este diferita decat cea din Coreea de Sud, Qualcomm este acuzata de abuz si de catre cei de la Apple care sustin exact acelasi lucru: compania nord-americana abuzeaza de pozitia dominanta pe care o ocupa pe piata producatorilor de chipset-uri.

Practicile abuzive de care este acuzata aceasta companie din mai multe surse ar trebui sa traga un semnal de alarma asupra producatorului, dar oficialii americani continua politica verbala agresiva din ultimii doi ani: „Nu am gresit cu nimic. Decizia instantei sud-coreene este atacabila pentru ca in aceasta speta nu au fost luate in calcul dovezi concrete pe care le puteam aduce in favoarea noastra” au anuntat surse din cadrul companiei.

Si totusi, Qualcomm are mari sanse sa fie obligata sa plateasca aceasta amenda record, noteaza Korea Herald. Publicatiile sud-coreene de prestigiu acuza chiar conducerea nord-americana de un soi de „aroganta nejustificata” si avertizeaza Qualcomm „ca va trebui sa trateze cu mult mai multa aplecare toate aceste acuzatii grave de abuz la care este supusa compania”.

Apele raman tulburi pentru cel mai mare producator de chipset-uri din acest punct de vedere, insa in materie de vanzari, livrari si cota de piata, compania este in continuare lider autoritar pe piata, iar aceasta pozitie nu pare pasibila de o schimbare prea curand.

Summary
Qualcomm a primit o amenda record in Coreea de Sud, ca urmare a unui proces de abuz
Article Name
Qualcomm a primit o amenda record in Coreea de Sud, ca urmare a unui proces de abuz
Description
Qualcomm, cel mai mare producator de procesoare din lume, a primit o amenda uluitoare ca urmare a unui proces decis in Coreea de Sud