Stiri

OFICIAL: Qualcomm Inc a refuzat oferta de 130 de miliarde de dolari de la Broadcom

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

In urma cu o saptamana, cei de la Wall Street Journal scriau despre initiativa celor de la Broadcom de a cumpara cel mai mare producator de chipset-uri din lume, Qualcomm. S-a zvonit de altfel ca Broadcom Limited ar fi inaintat o oferta colosala pentru achizitionarea companiei Qualcomm Inc, dar, astazi aflam ca aceasta oferta a fost refuzata oficial.

Oferta Broadcom Limited pentru Qualcomm, refuzata

Qualcomm IncCei de la Broadcom au oferit pentru fiecare actiune a companiei Qualcomm 60 de dolari in cash si 10 dolari in actiuni Broadcom.

Cei 70 de dolari per actiune ar insemna o oferta mai mare decat cota de piata a Qualcomm, dar in acelasi timp, o oferta mai mica decat targetul pe care si-l propusese gigantul din San Diego.

Consililul Director al Qualcomm Inc s-a reunit insa in acest sens in cursul zilei de ieri, dar decizia lor a fost una categorica: prin vot unanim, Qualcomm Inc a respins oferta celor de la Broadcom, care ar fi atins practic 130 de miliarde de dolari.

Conform oficialilor din San Diego, „oferta Broadcom ar fi scazut dramatic cota de piata a companiei, fiind considerata o oferta care subevalueaza nivelul Qualcomm”.

In acelasi timp, oficialii companiei de chipset-uri cred ca se afla pe drumul cel bun in privinta testelor 5G pe care le efectueaza, considerandu-se „foarte bine pozitionati pentru efectuarea tranzitiei de la 4G la 5G”.

Presa americana noteaza ca nu se cunoaste pentru moment daca Broadcom va reveni cu o oferta imbunatatita sau a renuntat incepand de ieri la achizitionarea celui mai important producator de procesoare de pe piata. Va reamintim ca Broadcom, compania condusa de Hock Tan, a anuntat ca se bucura in aceasta initiativa de sprijinul unor colosi precum Bank of America, JP Morgan, Deutsche Bank si Morgan Stanley. Agentia de presa Reutres scrie ca si cei de la Citi fac parte dintre institutiile financiare de calibru care s-au asociat cu Broadcom Limited in acest demers.

Summary
OFICIAL: Qualcomm Inc a refuzat oferta de 130 de miliarde de dolari de la Broadcom
Article Name
OFICIAL: Qualcomm Inc a refuzat oferta de 130 de miliarde de dolari de la Broadcom
Description
Qualcomm Inc nu a acceptat oferta de 130 de miliarde de dolari facuta de Broadcom dupa sedinta Consiliului Director de ieri