Stiri

Procesorul Snapdragon 675 a fost lansat oficial – detalii tehnice, specificatii

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Qualcomm aduce pe piata un nou procesor pentru zona telefoanelor mid-range. Noul model Snapdragon 675 continua povestea procesoarelor din seria 67X de la Qualcomm si ii succede oficial chipsetului Snapdragon 670.

Detalii tehnice si specificatii Snapdragon 675

Noul chipset lansat de Qualcomm se adreseaza zonei mid-range si, pe hartie, va avea un plus prin comparatie cu procesorul Snapdragon 670.

Mai exact, acest noul procesor de la Qualcomm ar trebui sa livreze un plus de 35% la nivelul deschiderii paginilor web, prin comparatie cu Snapdragon 670. Si, mai ales, Snapdragon 675 va aduce un plus de 30% la deschiderea jocurilor de pe un telefon mobile. Aceasta din urma este o optimizare importanta, care ne face sa credem (si sa speram, de ce nu) ca in zona mid-range vor intra cat de curand telefoane de gaming destul de potente.

Noul Snapdragon 675 se bazeaza pe tehnologie Samsung FinFET de 11 nanomentri (Low Power Early), iar la bordul sau vom gasi doua nuclee Kryo 460 de 2.0 Ghz si alte sase nuclee Kryo 460 de 1.7 Ghz. Primele doua sunt dedicate de Qualcomm performantei, in timp ce urmatoarele sase sunt pentru eficienta. Alaturi de Snapdragon 675 de regula vom gasi noua placa video Adreno 612 GPU, una care credem noi ca din punct de vedere grafic ar aduce un mare plus la telefoanele din zona mid-range.

Snapdragon 675

Noul procesor Snapdragon 675 va avea suport pentru ecrane cu rata de refresh de 120 Hz, ceea ce confirma parca gandurile noastre pozitive pentru telefoanele din zona mid-range dedicate gaming-ului. Tehnologia de incarcare rapida asociata lui Snapdragon 675 este Quick Charge 4+, iar procesorul va permite deblocare faciala 3D si captura in format Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda.

Telefoanele care vor avea rezolutii pana la 2520 x 1080 pixeli si HDR10 vor putea incorpora noul chipset din zona mid-range de la Qualcomm. De asemenea el poate fi asociat telefoanelor cu memorii UFS 2.1 sau eMMC, dar si cu dotari foto spectaculoase de pana la 25 de megapixeli sau module duale cu senzori de cate 16 megapixeli.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Qualcomm
Product Name
Snapdragon 675