Stiri

Procesorul MediaTek Helio G80 a fost anuntat oficial. Detalii si specificatii tehnice

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Cei de la MediaTek au anuntat oficial procesorul MediaTek Helio G80, o versiune imbunatatita a modelului G70, care fusese de asemenea anuntat in urma cu putin timp. Acest procesor este dedicat smartphone-urilor de gaming din gamele de buget si medii, iar printre principalele sale avantaje se numara faptul ca beneficiaza de tehnologia HyperEngine, dezvoltata chiar de MediaTek. Aceasta tehnologie favorizeaza si chiar stimuleaza experienta jocurilor pe telefoanele mobile.

MediaTek Helio G80, specificatii tehnice si prima reactie dupa lansare

Conform producatorului, MediaTek Helio G80 are doua nuclee ARM Cortex A75 si alte sase nuclee Cortex A55, cu placa video ARM G52 2EEMC2 la bord. Aceasta din urma are viteze de pana la 950 Mhz si se bazeaza pe tehnologia TSNC FinFET de 12 nanometri. Similar ca si in cazul G70, modelul MediaTek Helio G80 nu are un APU dedicat, asa cum se intampla la procesoarele din seria Helio G90. Ai mai jos, lista celor mai importate specificatii ale procesorului conform site-ului MediaTek:

  • procesor dezvoltat pe un proces de litografiere TSMC de tip FinFET pe 12 nanometri
  • are 2 nuclee ARM Cortex A75 de 2.0 Ghz
  • are 6 nuclee ARM Cortex A55 de 1.8 Ghz
  • placa video ARM Mali G52 2EEMC2 cu viteze de pana la 950 Mhz in rol de GPU
  • Suporta ecrane cu rezolutie minima de 2520 x 1080 pixeli cu aspect 21:9 si rata de refresh de 60Hz
  • suporta pana la 8GB LPDDR4X RAM
  • suporta stocare de date eMMC 5.1
  • Suporta camera foto de pana la 48 megapixel sau 2 camere de 16 megapixeli
  • beneficiaza de tehnologia HyperEngine Game, care favorizeaza si stimuleaza experienta gamerilor
  • poate inregistra video la rezolutii de pana la 2K cu 30 de cadre pe secunda, dar si Full HD cu 60 de cadre pe secunda
  • 4G Cat7 DL/Cat 13 UL, Wi-Fi 5, bluetooth 5.0, Beidou, Galileo, Glonass, GPS si Radio FM

In alta ordine de idei, procesorul MediaTek Helio G70 va debuta pe modelul Realme C3 in aceasta perioada. Cel mai probabil, MediaTek Helio G80 isi va face debutul pe un terminal de buget. Yenchee Lee, oficial al companiei MediaTek a declarat:

„Piața de smartphone-uri pentru gaming se extinde, iar chipset-urile fabricate de compania noastra (n.r MediaTek) oferă funcții de putere, performanță și joc, care permit producătorilor de telefoane să inoveze și să răspundă cerințelor consumatorilor de smartphone-uri dedicate gamingu-ului. Procesoarele din seria G au o combinație impresionantă de hardware și software pentru a optimiza performanța, oferă o calitate superioară a imaginii, o fluenta excelenta jocurilor și asigură in acelasi timp o conectivitate neîntreruptă pentru jucătorii cei mai dedicați”