Stiri

Procesorul MediaTek Dimensity 900 5G a fost dezvaluit

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

MediaTek a dezvăluit cipul Dimensity 900 cu capacități 5G, un procesor bazat pe un proces de fabricație de 6 nanometri.

Procesorul MediaTek Dimensity 900 5G a fost dezvaluit

MediaTek a anunțat noul chipset Dimensity 900 5G, cea mai recentă completare a familiei sale Dimensity 5G. Chipset-ul Dimensity 900, construit pe o arhitectură de înaltă performanță de 6nm, acceptă conectivitate Wi-Fi 6, afișaje FHD + 120Hz și o cameră principală de 108MP pentru o experiență generală.

Chipset-ul Dimensity 900 primește un modem integrat sub-6GHz 5G New Radio (NR) cu agregare a operatorului și suport pentru lățime de bandă de până la 120MHz. Chipset-ul este echipat cu o unitate centrală de procesare octa-core (CPU) formată din două procesoare Arm Cortex-A78 tactate la o frecventa de pana la 2,4 GHz și șase nuclee Arm Cortex-A55 care funcționează până la 2 GHz.

Noul procesor 5G de la MediaTek integrează, de asemenea, o unitate de procesare grafică (GPU) Arm Mali-G68 MC4, împreună cu o unitate de procesare independentă de inteligență artificială (AI) (APU) care oferă o eficiență optimă a energiei pentru o durată de viață extinsă a bateriei. „A treia generație a unității de procesare AI MediaTek este extrem de eficientă din punct de vedere energetic pentru a suporta o mare varietate de aplicații AI și rezoluție 4K de înaltă definiție (HDR)”, a subliniat MediaTek. Chipset-ul integrează în plus procesorul de semnal de imagine nativ HDR (ISP) și încorporează un motor unic de înregistrare video 4K HDR accelerat hardware. Acest lucru face posibil ca chipsetul sa accepte până la patru camere simultan și senzori de imagine de până la 108MP. De asemenea, are capacități video îmbunătățite de la o gamă dinamică standard (SDR) la HDR cu îmbunătățiri în timp real ale redării video HDR10 + pentru a îmbunătăți culoarea și contrastul conținutului.

Smartphone-urile alimentate de Dimensity 900 vor avea suport pentru camere de până la 108MP cu 32M la 30fps și opțiuni pentru mai multe camere, cum ar fi 20 + 20MP. Chipset-ul integrează propria unitate de procesare MediaTek cu capacități ultra-eficiente INT8, INT16 și FP16 pentru a oferi rezultate premium și precise ale camerei AI.

Noul MediaTek Dimensity 900 va alimenta dispozitivele care se așteaptă să fie lansate pe piața globală în al doilea trimestru al anului 2021.