Reviews

Procesorul MediaTek Dimensity 800 5G a fost anuntat oficial. Specificatii si detalii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Procesoarele 5G devin un trend, iar MediaTek se alatura acestui concept foarte rapid. Telefoanele din zona mid-range primesc de acum un nou chipset, extrem de interesant si foarte util.

Este vorba despre MediaTek Dimensity 800 5G, procesor care a fost confirmat de catre compania taiwaneza si care va putea fi utilizat incepand cu prima parte a anului de catre producatorii de telefoane din aceasta zona. MediaTek Dimensity 800 este unul dintre pariurile 5G ale companiei cu sediul in Taiwan, cea care reuseste sa se ridice mai nou la nivel concurentei, prin proiecte destul de curajoase. Despre MediaTek Dimensity 800 5G discutam si noi, in cele ce urmeaza.

Procesorul MediaTek Dimensity 800 5G confirmat oficial. Specificatii si detalii tehnice. Cand va putea fi folosit?

MediaTek a anuntat asadar oficial lansarea celui mai recent procesor 5G al sau, denumit MediaTek Dimensity 800. Anuntul a fost facut cu ocazia Consumer Electronics Show (CES), iar producatorul taiwanez a dezvaluit ca a inceput deja livrarea spre OEM-uri. Astfel, primele terminale din zona mid-range cu procesorul MediaTek Dimensity 800 5G la bord vor putea fi disponibile in prima jumatate a anului.


Noul chipset al companiei MediaTek se bazeaza pe o arhitectura pe 7 nanometri. MediaTek Dimensity 800 integreaza un modem 5G modern si suporta doua benzi (2CC CA) pentru o acoperire cat mai larga, care merge spre 30%.

Chipsetul este proiectat pentru a sprijini retelele de sine statoare, dar si pe cele de tip non-stand alone sub 6Ghz, oferind totodata suport de tip multi-mod pentru fiecare conectivitate celulara incepand de la 2G pana la 5G.

MediaTek Dimensity 800 dispune de o configuratie octa-core cu patru nuclee ARM Cortex A76, tactate la frecventa de 2Ghz si alte patru nuclee ARM Cortex A55, tactate la aceeasi frecventa. El este livrat cu patru nuclee de tip GPU Dimensity 1000, compatibile cu tehnologia HyperEngine dedicata jocurilor si care tehnologie este dezvoltata chiar de catre compania taiwaneza. De asemenea, MediaTek Dimensity 800 este dotat cu APU 3.0, care este proiectat pentru procesarea sarcinilor specifice inteligentei artificiale.

Chipset-ul accepta senzori de imagine de pana la 64 megapixeli, impreuna cu configurarea multicamerei cu pana la 32 megapixeli plus 16 megapixeli. De asemenea, dispune de capacitati HDR multi cadru 4K si poate suporta afisaje de rezolutie Full HD pana la 90Hz.

„MediaTek și-a lansat deja procesorul pentru flagship-uri 5G, Dimensity 1000, iar odata cu lansarea MediaTek Dimensity 800, aducem tehnologia 5G si pe piața de nivel mediu. Seria Dimensity 800 va alimenta noul segment premium pentru 5G, aducând consumatorilor caracteristici și performanțe de cel mai inalt nivel, chiar si pe segmentul mid-range. Suntem foarte incantati de acest proiect si convinsi ca si utilizatorii nostri sunt la fel de incantati. Avem posibilitatea de a majora nivelul de performanta pentru sectorul mediu, prin aparitia unor astfel de solutii 5G, iar perspectiva se anunta si mai promitatoare. Credem cu tarie in tehnologia 5G si in implementarea ei prin mijloacele MediaTek la un nivel optim de performanta pe mai multe sectoare, care sa permita accesul tututor consumatorilor nostri spre viitor si spre o tehnologie care va schimba in bine, cu mult, lucrurile”, a declarat TL Lee, șeful unității de afaceri wireless MediaTek, într-un comunicat emis presei.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
MediaTek
Product Name
MediaTek Dimensity 800