Stiri

Procesorul Kirin 820G a impresionat in teste. Toate detaliile sunt aici

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Suntem obisnuiti, poate prea des, sa vorbim despre procesoarele de la Qualcomm sau Apple. Probabil ca in dorinta noastra de a aduce in prim plan concurenta, uneori facem o nedreptate procesoarelor construite de cei de la Huawei.

Huawei a infiintat HiSilicon acum 29 de ani. Compania cu sediul central in Shenzhen detine brandul Kirin, sub numele caruia se produc toate procesoarele folosite de catre compania Huawei pe telefoanele sale, inclusiv Honor.

Compania nu scoate doar procesoare pentru zona premium, ci si pentru mid-range. Este si cazul noului procesor Kirin 820G 5G, unul care a impresionat deja profund la primele teste.

Procesorul Kirin 820G a impresionat in teste

Procesorul Kirin 820G face parte din gama mid-range, iar Huawei se gandeste sa-l includa in configuratia unor telefoane care au toate sansele sa se transforme in best buy. O contributie importanta la acest „proces” il va avea procesorul, care in primele sale teste a impresionat profund. Se prea poate sa-l vedem deja pe unul dintre telefoanele Honor pe care compania le va lansa prin subdivizia sa in perioada urmatoare.

Ei bine, noul chipset Kirin 820G este dezvoltat pe un proces de litografiere de 7 nanometri, iar conform testelor din GeekBench are rezultate mai bune in testul single core decat arhicunoscutul Snapdragon 855! Surprinzator, Kirin 820G a depasit chiar si un procesor de top al aceleiasi companii (Kirin 980) in ambele teste, single core si multi core.

Acest nou procesor se bazeaza pe nuclee de inalta frecventa ARM Cortex A76, iar in viitoarele terminale va face „cuplu” cu acceleratorul grafic Mali G77. Acesta promite performante mai bune cu pana la 140% fata de Mali G76.

Chinezii deja au lansat zvonul ca HiSilicon si Huawei pregatesc o miscare cat se poate de interesanta. Felul excelent in care a fost gandit noul Kirin 820G ii face pe specialistii chinezi sa creada ca brandul se gandeste sa comercializeze procesorul si sa-l ofere si unor alte companii din China, printre care Vivo sau Oppo. Ar fi o mutare pe care trebuie sa recunosc ca o gasesc si eu ca fiind foarte interesanta. Pana atunci, este foarte probabil, asa cum spuneam, sa vedem noul chipset la treaba pe modelul Huawei Honor 30s.

Etichete:

Kirin 820G