Stiri

Procesorul Apple A12 – scoruri excelente in testele benchmark

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Zilele trecute v-am oferit cele mai importante noutati iOS 12, noul sistem de operare pe care il pregateste compania nord-americana Apple. Astazi, discutam despre Apple A12, procesorul pe care producatorul il va incorpora in telefoanele sale in 2018. Chipset-ul a vizitat deja site-urile de benchmark, si daca este sa dam crezare acestora, Apple A12 va fi mult mai rapid si mai puternic decat Apple A11.

Detalii despre Apple A12

Telefoanele iPhone din 2018 de la Apple vor incorpora sase nuclee in noul procesor Apple A12. Acest model de chipset, la fel ca si precedentele sale versiuni din anii trecuti este de asteptat sa aduca imbunatatiri majore la nivel de viteza si eficienta. Daca este sa credem in testele de benchmark efectuate in aceasta perioada pare clara diferenta dintre Apple A12 si Apple A11.

Asa cum se poate observa, in testul single core, Apple A12 obtine un scort de 4673 de puncte, in timp ce in testele multi-core, chipset-ul atinge un impresionant scort de 10912. Comparand cu versiunea de anul trecut, avem diferente notabile. A11 bifa un scor de 4206 puncte in testul single-core si de 10128 de puncte in testele multi-core.

Apple A12 (1)

Asta ar face ca Apple A12 sa aiba un plus de 10% minim la nivel de viteza fata de chipset-ul de anul trecut, cel putin daca luam in calcul doar performantele din testele single-core si multi-core.

Cei de la Fonearena ne furinzeaza si un alt scor care poate fi baza a unei comparatii intre cele doua generatii de procesoare. Testul Metal Core aduce un scor de 21691 puncte pentru noul procesor Apple A12! Comparativ cu ceea ce avem astazi pe iPhone X, lucrurile stau indiscutabil mult mai bine. Metal Score-ul pe acest telefon cu un procesor lansat anul trecut si o placa video de asemenea de anul trecut ajunge la 15234 puncte. Este clar rezultatul unor imbunatatiri evidente la nivel de accelerator grafic.

Apple A12 (2)

Nu stim insa ce fel de iPhone a folosit compania pentru acest test, insa e firesc sa ne imaginam ca Apple va folosi procesorul Apple A12 pe cele trei telefoane iPhone pe care le pregateste pentru acest an. Se observa din imagini ca modelul este creditat drept „11.2” si ca ruleaza deja o versiune de iOS 12.

Totodata, testele benchmark au dezvaluit ca telefoanele folosesc memorii de 4GB RAM. Cunoscutul analist Apple, Ming-Chi Kuo sugereaza ca doua dintre viitoarele telefoane iPhone vor avea ecrane OLED si o memorie RAM de 4GB, in timp ce iPhone-ul de buget va beneficia de ecran LCD si va avea o memorie RAM mai mica, de 3 GB RAM.

Apple A12

iPhone-urile din 2018 vor include procesoare asadar mai bune, dar si viteze LTE mai mari, un sistem TrueDepth camera superior, margini mai subtiri si nu vor avea buton Home. Cele doua telefoane cu ecrane OLED despre care vorbeste Ming-Chi Kuo vor avea tehnologii superioare la nivel de camera foto si foarte probabil camere duale.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
Apple
Product Name
Apple A12 detalii