Stiri

Xiaomi, Realme sau Motorola? Ce producător va lansa primul smartphone cu procesor Snapdragon 8 Gen 1?

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 2 ani

Mai multe companii producătoare de telefoane mobile vor să lanseze în perioada următoare un smartphone echipat cu noul chip de la Snapdragon. Potrivit presei internaționale, Xiaomi, Realme și Motorola sunt în cursa pentru lansarea primului smartphone echipat cu SoC Snapdragon 8 Gen 1.

Ce producător va lansa primul smartphone cu procesor Snapdragon 8 Gen 1?

Qualcomm se separă de Snapdragon, dar procesoarele fabricate de compania din San Diego sunt în continuare la mare căutare pe piață. Prin urmare, se duce o bătălie mare între mai mulți producători care vor să lanseze un smartphone în perioada următoare alături de cel mai nou chipset de top al companiei, Snapdragon 8 Gen 1?

După cum probabil știți deja, Qualcomm a anunțat procesorul Snapdragon 8 Gen 1 care ar urma să alimenteze următoarea generație de smartphone-uri Android emblematice. Procesorul se bazează pe un nod de 4 nm, iar nucleele se bazează pe modelele ARMv9. Nucleul principal este un Cortex-X2 și este tactat la frecvența de 3,0 GHz. Noul procesor este cu siguranță puternic și o mulțime de producători OEM doresc să-și lanseze produsele respective cu acest SoC.

Mai exact, branduri precum Xiaomi, Realme, Motorola au anunțat că vor fi printre primii care vor lansa un dispozitiv cu un SoC Snapdragon 8 Gen 1. Dar cine va fi primul? Probabil că doar timpul ne va spune, dar haideți să vedem smartphone-urile despre care s-a confirmat că vor veni cu Snapdragon 8 Gen 1.

Ce telefoane vor avea procesorul Snapdragon 8 Gen 1 la bord

Unul dintre primele telefoane care ar urma să primească noul procesor Snapdragon 8 Gen 1 este Motorola Edge X30. Motorola este momentan singura companie care a anunțat o dată concretă de lansare la care își va dezvălui smartphone-ul echipat cu Snapdragon 8 Gen 1. Cu toate acestea, compania a anunțat că va lansa Motorola Edge X30 pe 9 decembrie în China.

Se speculează că Motorola va lansa două telefoane emblematice la evenimentul de lansare care urmează. Unul ar trebui să fie Moto Edge X30, iar celălalt ar putea fi Moto Edge S30, care se așteaptă să fie o versiune rebranded a recent anunțatului Moto G200.

Despre noul Edge X30 au apărut deja informații într-o postare pe platforma de microblogging Weibo, acolo unde Chen Jin, directorul general al Lenovo Mobile Business Group, arată că folosește un nou smartphone misterios pentru a publica postări. Se așteaptă ca acest smartphone să fie chiar viitorul Motorola Edge X30, care la nivel global va fi lansat ca Motorola Edge 30 Ultra.

Se așteaptă ca smartphone-ul să vină cu un ecran OLED FHD+ de 6,67 inchi, cu o rată de reîmprospătare de 144 Hz. Acesta va avea un design cu gaură și, totdată, va veni cu un scaner de amprente în afișaj pentru securitate. În spate, va avea un sistem de cameră triplă de 50 de megapixeli + 50 de megapixeli + 2 megapixeli. Orificiul din față poate găzdui o cameră de 60 de megapixeli pentru selfie-uri. Ar putea fi susținut de o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 68 W. Ar putea avea până la 512 GB de stocare UFS 3.1 și 16 GB de RAM LPDDR5.

Alte telefoane care ar urma să aibă la bord procesorul Snapdragon 8 Gen 1 ar urma să fie seria Xiaomi 12, despre care știm că va fi lansată în curând, fără să avem însă o dată concretă de lansare. Xiaomi a anunțat că seria sa Xiaomi 12 va purta de asemenea eticheta Snapdragon 8 Gen 1. Cu toate acestea, nu a furnizat o dată exactă de lansare pentru Xiaomi 12 și este încă etichetat în faza „În curând”. Pentru a ne aminti, Xiaomi Mi 11 a fost primul smartphone de anul trecut cu un chipset Snapdragon 888.

Potrivit presei de specialitate din China, cei de la Xiaomi au cele mai mari șanse să vină cu primul telefon echipat cu noul procesor al celor de la Snapdragon. Cu toate acestea, încă nu este clar dacă îl va lansa înainte ca Motorola să lanseze Edge X30. Dispozitivul era de așteptat să debuteze pe 12 decembrie. Cu toate acestea, presa din China anunță că lansarea ar fi fost amânată pentru 28 decembrie. Dispozitivul este de așteptat să aibă o configurație puternică în zona foto, acolo unde ar urma să beneficieze de un senzor de imagine de 50 de megapixeli pe spate. Ambele telefoane ale seriei ar putea veni cu MIUI 12.5 și ar putea fi primele care vor primi actualizarea la MIUI 13.

În fine, există informații potrivit cărora și cei de la Realme au șanse să vină cu primul telefon echipat cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 1. De altfel, compania Realme a confirmat, de asemenea, că se va număra printre primele branduri din lume care vor lansa un smartphone echipat cu procesorul Snapdragon 8 Gen 1, iar cel mai probabil, acesta va fi modelul Realme GT 2 Pro. Compania a anunțat același lucru la scurt timp după ce Snapdragon 8 Gen 1 a fost anunțat de către producătorul de chipseturi. Compania chineză a declarat că a început dezvoltarea noului său flagship în urmă cu câteva luni.

„Colaborarea noastră cu Qualcomm Technologies pentru Realme GT 2 Pro va crea o experiență 5G de neegalat în toate aspectele – fie că este vorba de jocuri, cameră, utilizare zilnică sau rețea 5G”, a declarat Madhav Sheth, CEO Realme India.

Realme GT 2 Pro a fost confirmat a fi cel mai premium smartphone de până acum al producătorului. Deși Realme nu a dezvăluit o dată exactă oficială pentru lansarea smartphone-ului, faptul că a confirmat deja că Realme GT 2 Pro va fi printre primele smartphone-uri care vor veni cu Snapdragon 8 Gen 1, ne oferă indicii serioase pentru o lansare iminentă a acestuia.

În ceea ce privește specificațiile Realme GT 2 Pro, acesta ar trebui să aibă un ecran AMOLED de 6,51 inci cu o rezoluție Full HD+. Acest afișaj se va reîmprospăta la o rată de 120 Hz. Va exista și un senzor de amprentă în afișaj. În față, smartphone-ul va avea un design perforat pentru o cameră selfie de 32 de megapixeli. În spate, puteți obține un senzor primar de 108 megapixeli, un obiectiv cu unghi larg de 8 megapixeli și o cameră terțiară de 5 megapixeli.

Cursa dintre cele trei branduri importante de telefoane este evidentă și, cel puțin cronologic, Motorola pare să fie înaintea celorlalte două, având o dată concretă de lansare. Mai rămâne de văzut dacă Motorola câștigă cursa sau Xiaomi va prelua conducerea, așa cum anticipează presa internațională.

În afară de aceste trei branduri, Qualcomm a anunțat că și alte companii precum Black Shark, Honor, iQOO, Nubia, OnePlus, Oppo, Sharp, Sony, Vivo și ZTE lucrează, de asemenea, la lansarea unor flagship-uri echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 1, care va începe să sosească în versiunea 1 pe piață până la sfârșitul anului 2021 sau începutul lui 2022. OnePlus a postat și un teaser și a confirmat că noul cip Snapdragon va alimenta viitoarea sa serie OnePlus 10.