Stiri

OFICIAL | Huawei a lansat un nou procesor: Kirin 710 specificatii si performanta

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Asteptam de ceva timp ca Huawei sa anunte noul sau procesor pentru zona mid-range si iata ca momentul a sosit. Modelul Kirin 659 lansat anul trecut, cam in aceeasi perioada a anului s-a bucurat de un mare succes, fiind inclus in foarte multe dintre telefoanele companiei.

Atat de multe, incat e greu sa tinem cont de toate. Asa ca ne bucuram ca putem discuta despre noul procesor din zona mid-range a celui mai mare producator de telefoane mobile din China, Huawei.

Huawei Kirin 710 un procesor vizibil imbunatatit fata de editia de anul trecut (Kirin 659)

Noul chipset Kirin 710 este primul procesor Huawei construit pe un proces tehnologic de 12 nanometri. Marimea mai mica, inseamna ca acesta va aduce imbunatatiri vizibile in ceea ce priveste eficienta, puterea de consum si performanta, prin comparatie cu modelul de anul trecut, Kirin 659, un procesor construit pe un proces tehnologic de 16 nanometri.

Kirin 710

Kirin 710

In termeni de performanta, evolutia procesorului Huawei Kirion 710 este cu 75% mai buna in testele single-core, decat evolutia procesorului Kirin 659, in timp ce in testele multi core, procentul este de 68%, performanta superioara. O demonstratie solida a faptului ca Huawei a imbunatatit vizibil chipsetul sau mid-range.

Noul Kirin 710 „ascunde” patru nuclee Cortex A73, tactate la viteza de 2.2 Ghz si alte patru nuclee Cortex A53, tactate la viteza de 1.7 Ghz.

Placa video pe care producatorul a ales-o pentru acest noul procesor este un model ARM Mali G5, care se spune ca ar fi de 1.3 ori mai buna decat cea de pe Kirin 659 si cel putin o data mai eficienta din punct de vedere al consumului de energie.

Kirin 710 suporta LTE Cat 12 si Cat 13, precum si conectivitate 4G VoLTE si suport dual SIM.

Imbunatatiri a adus Huawei si la nivelul procesorului digital de semnal, dar si in ceea ce priveste performanta camerelor foto in conditii de iluminat scazut. Kirin 710 suporta inclusiv recunoastere scenelor si peisajelor, dar si noua tehnologie de deblocare disponibila pe piata (Face Unlock)

Kirin 710 (2)

Din pacate, mai multe detalii tehnice despre acest nou procesor de la Huawei nu sunt disponibile pentru moment, dar ele vor fi facute publice de catre producator in perioada urmatoare. Vom reveni cu amanunte.

sursa: news.mydrivers.com

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Kirin 710