Stiri

Spectaculos – Noile procesoare Samsung vor depasi viteza de 3GHz!

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii astazi, Samsung Electronics si ARM anunta continuarea parteneriatului cu scopul de a lansa pe piata noile procesoare Samsung, care ar trebui sa doboare bariera de 3GHz.

Ne pregatim de primele procesoare Samsung cu viteze mai mari de 3GHz, construite pe procese de 5 si 7 nm

Incepand cu anul viitor, Samsung Electronics va lansa oficial in comert, noile sale chipset-uri pe procese tehnologice de 7, respectiv 5 nanometri LPP (Low Power Plus).

Procesoare Samsung (2)

Productia masiva a acestor tipuri de procesoare pe 7 nanometri ar trebui sa inceapa conform comunicatului de presa undeva in a doua jumatate a acestui an. De asemenea, dezvoltarea Extreme Ultra Violet (EUV) proces de litografiere este de asteptat sa fie gata pana la debutul anului viitor.

Acest detaliu va permite celor de la Samsung sa creeze si procesoarele pe tehnologii de 5 nanometri, care nu doar ca vor fi mai mici, dar vor avea si o putere mai mare decat cele construite pe 7 nanometri.

In prezent, chipset-ul A75 pe 10 nanometri ofera telefoanelor viteze de pana la 2.8GHz. Conform celor de la ARM, chipset-ul mai mic, A76 construit pe un proces de 7 nanometri va fi mai rapid decat chipset-ul mai mare, A75 si va asigura viteze de pana la 3GHz.

De asemenea, acest tip de procesor va consuma cu 40% mai putina energie pe un telefon mobil. In alta ordine de idei, chipset-ul construit pe un proces tehnologic de 5 nanometri ar urma sa depaseasca viteza de 3GHz! Culmea este ca nu pare deloc exclus ca aceste chipset-uri sa ajunge si pe alte device-uri decat smartphone-uri, mai ales ca ele sunt considerate ca fiin parte a clasei laptop.

Actualele procesoare Samsung sunt capabile deja sa livreze viteze optime si un nivel de performanta aproape imbatabil pe piata, insa gigantul din Coreea de Sud a simtit cumva ca este loc si de mai bine.

Procesoare Samsung (3)

Procesoarele Exynos de la Samsung sunt extrem de apreciate pe piata

Prin urmare, viitoarele procesoare Samsung vor imbunatati aceste performante, iar chipset-urile construite pe procese de 5, respectiv 7 nanometri, vor putea oferi si o compatibilitate sporita la nivel de inteligenta artificiala si machine learning.

De precizat ca in comunicatul celor doua companii referitoare la noile procesoare Samsung se confirma faptul ca procesorul pe 7 nanometri va fi cuplat cu placa video Mali G76.

Conform publicatiei GizmoChina, Samsung Galaxy S10 si „fratele sau mai mare” Samsung Galaxy S10 Plus ar urma sa fie primele terminale ale producatorului care se vor baza pe noile tipuri de procesoare Samsung pe 7 nanometri.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Procesoare Samsung - Exynos