Stiri

Probleme pentru Nokia 7 Plus cauzate de noul update de securitate

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Probleme pentru Nokia 7 Plus, unul dintre telefoanele disponibile pe piata, care sunt deja compatibile cu versiunea beta a celui mai nou sistem de operare Google, Android P (v9.0). In cazul in care detineti deja acest telefon, va recomandam sa evitati cel mai nou update de securitate, care a cauzat deja primele probleme pentru Nokia 7 Plus. Vom explica imediat, ce s-a intamplat de fapt.

Probleme pentru Nokia 7 Plus

Chinezii de la HMD Global, cei care detin drepturile asupra brandului Nokia, au intentii bune si au promis update-uri cat mai frecvente, cat mai actuale si cat mai rapide pentru telefoanele lansate in ultimele zece luni. Socoteala de-acasa, nu se potriveste insa, intotdeauna, cu cea din targ. Un vechi proverb romanesc, ce poate descrie suficient de bine ceea ce s-a intamplat in cazul noilor probleme pentru Nokia 7 Plus.

Probleme pentru Nokia 7 Plus

Schimbarea versiunii sistemului de operare pare mandatorie pentru finlandezi, care-si pastreaza reputatia impecabila la acest capitol. Doar ca riscurile par sa fie suficient de mari, mai ales cand „te joci” cu o versiune a unui sistem de securitate nou, si in continuare instabil. Daca ai deja acest telefon acasa, sau doresti sa-l achizitionezi, evita sa faci upgrade catre cea mai noua varianta a sistemului de operare Android P. Pentru ca de-aici au aparut primele probleme pentru Nokia 7 Plus si utilizatorii sai.

Acestia au primit ultimul update OTA pe telefon, cu patch-ul dedicat securitatii pe luna iunie, anunta PhoneArena. Din pacate insa, acest update face pur si simplu downgrade la Android Oreo, iar forumurile Nokia s-au inundat imediat de reprosuri si nemultumiri. Ce a urmat dupa aceasta prima problema majora aparuta la nivelul terminalului? Pentru unii utilizatori, aplicatiile se blocheaza, iar pachetul rollback al Android P nu functioneaza. Altii au semnalat ca telefonul pur si simplu se restarteaza in continuu, in timp ce o alta parte (destul de numeroase dupa primele constatari) s-a trezit cu telefonul complet nefunctional.

Probleme pentru Nokia 7 Plus (2)

Aceste probleme pentru Nokia 7 Plus nu reprezinta o premiera cand vine vorba despre schimbarea sau upgradarea sistemului de operare a unui telefon mobil, dar cu siguranta sunt perfect neplacute. Mai mereu, variantele „beta” ofera (gratuit) astfel de neplaceri , de aceea niciodata nu va recomandam sa va grabiti cu instalarea lor, ci mai degraba sa asteptati lansarea oficiala a Android P sau a oricarui alt sistem de operare nou.

Cei de la Xda-Developers sugereaza ca singura solutie realista pe care o ai, daca te-ai lovit sau te lovesti de aceste probleme pentru Nokia 7 Plus este sa faci factory reset telefonului, adica restartarea completa a telefonului. Detaliu care s-ar putea sa nu fie tocmai placut, daca nu ai facut deja un back-up pentru documentele sau fotografiile tale.

Specificatii cheie Nokia 7 Plus

  • – Display IPS LCD de 6.0-inch, aspect 18:9, rezolutie 2160 x 1080 pixels, 404 ppi
  • – Sistem de operare: Android 8.1 (Oreo) Android One
  • – Procesor: Qualcomm Snapdragon 660 Octa-core (4×2.2 GHz Kryo 260 & 4×1.8 GHz Kryo 260)
  • – Placa video: Adreno 512
  • – Memorie RAM: 4Gb
  • – Memorie interna: 64 Gb (extensibila pana la 256 Gb)
  • – Dotari foto: (duala, pe spate) 12+13 Megapixeli, optica Zeiss si 16 Megapixeli (pe fata)
  • – Baterie: 3.800 mAh
  • – Disponibilitate: eMag.ro pret 1.799 lei

sursa: NokiaPowerUser | PhoneArena | Android Police |

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes