Stiri

Primele informatii despre procesorul Snapdragon 855

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Abia ce a fost lansat pe piata chipsetul Snapdragon 845 de la Qualcomm, iar mass-media internationala discuta deja despre primele detalii legate de viitorul procesor al celui mai mare producator de chip-uri din lume.

Snapdragon 855 primele detalii

Conform The Verge, viitorul procesor Snapdragon 855 de la Qualcomm va fi construit pe o tehnologie de 7 nm. Asta in timp ce actualul procesor de top, Snapdragon 845, precum si predecesorul sau, Snapdragon 835 fusesera construite de Qualcomm pe un proces de 10 nm. Evident, pana in acest moment informatia ca Snapdragon 855 va fi construit pe un astfel de proces nu a fost inca oficial confirmata de catre producator.

Snapdragon 855

Sursa principala a acestei informatii este insa Roland Quandt (@rquandt) unul dintre cei mai cunoscuti si reliable leakeri de pe Twitter. Acesta marturiseste intr-o postare din data de 15 februarie 2018: „Qualcomm nu va confirma acest detaliu, dar colaboratorii sai mi-au confirmat. Snapdragon 855 (SDM855) este primul SoC construit pe 7 nm”.

Samsung are o contributie foarte importanta la productia de Sanapdragon 845, insa se pare ca modelul Snapdragon 855 va fi construit de TSMC.

Citeste si: cele mai atractive telefoane cu Snapdragon 845 din 2018

Tot ieri, dinspre Qualcomm aflam de existenta a doua noi modem-uri. Ambele vor fi lansate anul viitor. Modelele X24 si X50 sunt in planurile companiei, iar X24 este primul chip confirmat (7nm) cu viteze de pana la 2GPbps LTE. Sunt sanse mari ca X24 sa fie conectat fara indoiala cu Snapdragon 855, viitorul procesor premium al companiei Qualcomm.

Summary
Primele informatii despre procesorul Snapdragon 855
Article Name
Primele informatii despre procesorul Snapdragon 855
Description
Snapdragon 855 va fi urmatorul procesor de la Qualcomm si se pare ca va fi primul chipset construit pe un proces de 7 nm
Author
Publisher Name
Catmobile