Stiri

Preț Samsung Galaxy S22 în România. Toate detaliile despre noile modele și ce diferențe sunt față de ediția precedentă | VIDEO

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Samsung a lansat oficial seria Galaxy S22 și, totodată, cel mai puternic telefon lansat vreodată de gigantul sud-coreean. Odată cu lansarea Galaxy S22, S22 Plus și S22 Ultra, Samsung și-a consolidat gama emblematică pentru 2022. A fost cu doar o lună în urmă când producătorul de telefoane din Coreea de Sud a lansat Galaxy S21 FE, o versiune ceva mai modestă, dar și mai accesibilă al modelului Galaxy S21. Acum, în cadrul unui eveniment virtual Samsung Unpacked, Samsung a anunțat cele trei telefoane noi – Galaxy S22, S22 Plus și S22 Ultra, împreună cu Galaxy Tab S8.

Noua serie Galaxy S22 aduce o serie de opțiuni și funcții noi pe S22 și S22 Plus, însă nu putem vorbi despre un upgrade uriaș față de seria S21. În ceea ce privește designul, am putea spune că modelul de top Galaxy S22 Ultra a suferit cele mai multe schimbări, mai ales că a adoptat ”lookul” și funcționalitatea liniei Galaxy Note, care a avut ultima lansare de telefon în 2020. Între timp, George Buhnici a trecut deja la treabă și a bifat un prim ”Hands-on” pentru noul Galaxy S22 Ultra pe care te invităm să-l urmărești, mai jos.

 

Preț Samsung Galaxy S22 în România

Noua serie Galaxy S22 are prețuri pe măsura așteptărilor atunci când vine vorba despre o serie atât de importantă. . În Europa, Galaxy S22 vine la suma de 859 de euro pentru versiunea de 128GB stocare date, în timp ce versiunea mai puternică (256GB) costă cu 50 de euro mai mult. Modelul Galaxy S22 Plus are un preț de 1058 de euro, în timp ce Galaxy S22 Ultra, cel mai puternic smartphone lansat vreodată de producător, costă 1259 de euro.

Toate aceste modele au devenit disponibile la precomandă încă din ziua lansării oficiale. Modelul S22 Ultra poate fi achiziționat alături de o pereche de căști Galaxy Buds Pro, începând cu data anunțată, pe Samsung.com, dar și de la operatori, retaileri sau magazine online și offline. Gama este disponibilă pe culori precum Phantom White, Burguny sau Phantom Black.

Astfel, pe site-ul oficial Samsung.com poți precomanda modelul Galaxy S22 Ultra alături de Galaxy Buds Pro Black, pentru 6.200 de lei. Pe de altă parte, la eMAG, versiunea standard Galaxy S22 costă 4199 lei, iar versiunea de 256GB costă 4449 lei. Primești cadou la precomandă o pereche de Galaxy Buds Pro, dar și un card cadou de 100 de lei dacă aplici codul ”s22”. Device-ul poate fi achiziționat pentru suma de 4199 lei și de la evoMAG sau Flanco.

Pont: Nu stii ce husa pentru Samsung Galaxy S22 5G sa alegi? 🤔 La CatMobile cu siguranta gasesti ceva pe placul tau, iar pentru a te ajuta îți oferim câteva variante de huse pentru Samsung Galaxy S22

Ce e nou pe seria Galaxy S22

În ceea ce privește noutățile, S22 și S22 Plus primesc ambele cipul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 în SUA, dar și pe alte piețe în care cipul Samsung Exynos nu este disponibil. Bateria de pe ambele telefoane se micșorează oarecum, dar din moment ce ambele telefoane rulează OneUI 4.1 peste Android 12, bateriile mai mici ar putea să nu însemne o scădere a duratei de viață a bateriei.

Galaxy S22 și S22 Plus păstrează un design asemănător cu seria S21, cu o modificare a camerei care se poate observa în lateral. Schema de culori în două tonuri a lui S21 (care mi-a plăcut mai degrabă) este mai puțin strălucitoare pe S22. În ansamblu, corpul este cu milimetri mai mic, ceea ce conferă telefoanelor o senzație ușor ”boxy” Spatele telefonului este din sticlă în loc de plastic.

Ecranele au încă o rată de reîmprospătare de 120 Hz, dar la 6,1 inchi pentru S22 și 6,6 inci pentru S22 Plus, sunt cu puțin mai mici decât predecesorii lor Galaxy din 2021. Ambele telefoane acceptă 5G și au un rating IP68 pentru rezistență la praf și apă. S22 Plus are și suport de bandă ultralargă pentru lucruri precum trackerul Samsung Galaxy Tag Plus. În ceea ce privește camerele, acestea sunt ultrawide, teleobiectiv și selfie și sunt în mare parte aceleași pe care le avea seria S21. Camera principală are acum un nou senzor de 50 de megapixeli în loc de cel de 12 megapixeli găsit în S21 și S21 Plus. Senzorul nu numai că are mai mulți pixeli, dar este cu 23% mai mare decât cel din S21. În ceea ce privește calitatea imaginii, va trebui să așteptăm și să vedem cum funcționează.

Samsung promovează performanțe îmbunătățite în condiții de lumină scăzută atât pentru fotografii, cât și pentru videoclipuri, iar acest lucru se datorează în principal procesării. Pentru fotografii, întreaga serie S22 folosește un hibrid de pixel binning (combinând mai mulți pixeli mai mici într-unul mai mare) și imagini de înaltă rezoluție pentru a crea fotografii cu mai puțin zgomot de imagine și detalii mai bune. O mutare pe care o considerăm importantă.

E adevărat însă că niciunul dintre aceste upgrade-uri nu par ieșite din comun pentru un ciclu anual de lansare a telefonului. Pe hârtie, S22 și S22 Plus par a fi niște ”Follow-ups” respectabile ale modelelor de anul trecut, S21 și S21 Plus. Ceva mai jos, îți propunem o comparație rapidă între versiunea din acest an a seriei și versiunea de anul trecut. Până acolo, mai jos, ai lista de specificații importante a gamei:

Specificații tehnice Samsung Galaxy S22+
✅Display: 6.6 inch Full HD+, Dynamic AMOLED, rată de refresh 120 Hz
✅Camere principale:
✅50 MP wide, Dual Pixel AF, f/1.8
✅12 MP ultra wide f/2.2, 13 mm, 120 grade
✅10 MP telephoto, zoom optic 3x, f/2.4
✅Cameră frontală: 10 MP f/2.2
✅Memorie: 8GB RAM
✅Stocare: 128GB, 256GB
✅Baterie: 4.500 mAh

Specificații tehnice Samsung Galaxy S22
✅Display: 6.1 inch Full HD+, Dynamic AMOLED, rată de refrehs de 120Hz
✅Camere principale:
✅50 MP wide, Dual Pixel AF, f/1.8
✅12 MP ultra wide f/2.2, 13 mm, 120 grade
✅10 MP telephoto, zoom optic 3x, f/2.4
✅Cameră frontală: 10 MP f/2.2
✅Memorie: 8GB RAM
✅Stocare: 128 GB, 256GB
✅Sistem de operare: Android 12, One UI 4.1
✅Baterie: 3.700 mAh

Specificații tehnice Samsung Galaxy S22 Ultra:

✅Display: 6.8 inch Edge QHD Plus, Dynamic AMOLED, rată de refresh de 120 Hz
✅Cameră frontală: 40 MP
✅Camere principale: 108 MP, f/1.8, (wide), Dual Pixel AF
10 MP, f/4.9, (periscope telephoto), 10x zoom optic
10 MP, f/2.4, (telephoto), 3x optical zoom
12 MP, f/2.2, 120˚ (ultrawide)
✅Memorie: 8GB RAM cu 128GB stocare și 12 GB RAM cu 256GB sau 512 GB stocare date
✅Baterie: 5000 mAh

Comparație Samsung Galaxy S21 vs Galaxy S22: cât de mult a evoluat seria?

Prin lansarea seriei Galaxy S22, Samsung a adus practic în prim plan ”Note-ul”, dar ușor rebranduit în S22 Ultra. Cu toate acestea, modelele mai mici ale seriei, dintre care Galaxy S22 este cel mai interesat, par similare cu modelul anterior, Galaxy S21. Cu toate acestea, există câteva diferențe cheie despre care vom discuta mai jos. Dar justifică aceste diferențe o trecere de la Galaxy S21 de anul trecut la Galaxy S22? Haideți să aruncăm o privire.

Design

Modelele Galaxy S21 și Galaxy S22 seamănă destul de mult. Ambele au modulul foto plasat în aceeași ”locație” și mai mult, acest modul seamănă izbitor. Cu toate acestea, acolo unde era curbat în părțile laterale pe Galaxy S21, acum pare un element separat pe S22. Mai mult, în cazul în care dispozitivele de anul trecut aveau un panou din spate din plastic, Samsung a decis să-l actualizeze și să treacă la sticlă anul acesta, ceea ce este grozav, dar nu ar conta prea mult în utilizarea de zi cu zi, mai ales pentru cei care au carcase pe telefon.

Panoul din spate este acum și plat, în comparație cu panoul curbat de pe Galaxy S21, ceea ce ar trebui să aibă ca rezultat o schimbare a modului în care dispozitivul se simte în mâini. O schimbare majoră este totuși în față, unde acum avem rame simetrice în jurul afișajului de pe Galaxy S22, care îl fac să arate mult mai bine decât Galaxy S21. Dar din nou, aceasta nu este o actualizare foarte utilă în ceea ce privește designul și nici nu justifică o neapărat o trecere spre noul model. În general, nu există nimic atât de nou în materie de design pe S22 care să merite saltul către smartphone-ul din acest an. Asta nu înseamnă că modelul nu arată, cu adevărat spectaculos.

Performanță, software, autonomie

Anul trecut, modelul Galaxy S21 a venit pe piață cu procesorul Snapdragon 888 sau, în funcție de zonă, cu Exynos 2100. Acesta din urmă s-a demonstrat a fi un procesor foarte puternic, care practic putea face față la absolut orice solicitare, inclusiv la task-urile day to day.

 

Din acest punct de vedere, modelul de anul trecut se prezintă foarte 🆗 la nivel de performanță, deci rămâne la latitudinea fiecăruia dacă vrea să facă trecerea la noul model care folosește Snapdragon 8 Gen 1. Și pentru că ne place să fim sinceri, putem confirma că există o creștere la nivel de performanță care se va simți mai ales în zona de gaming pe noul model. Pe de altă parte, software-ul este aproape identic, cu excepția numărului versiunii. Noua serie are OneUI 4.1, iar vechea serie rulează pe OneUI 4.0. Ambele telefoane se bazează pe Android 12, însă dacă pe S21 veți primi upgrade până la Android 15, pe noul Galaxy S22 primești actualizări până la Android 16.

În ceea ce privește autonomia, acum ai parte de o baterie de 3.700 de miliamperi, adică mai mică decât cea de pe Galaxy S21, care avea 4.000 de miliamperi. Vorbind despre afișaje, S21 are și un afișaj puțin mai mare la 6,2 inchi în comparație cu 6,1 inci pe Galaxy S22. Aceasta nu este mare lucru, dar este cu siguranță o diferență. Ambele sunt panouri de 120 Hz, așa că nu există nicio diferență din acest punct de vedere.

Departamentul foto

Acesta este unul dintre departamentele unde Samsung a umblat serios, iar upgrade-ul de pe noua serie este, spunem noi, vizibil. Noua configurație cuprinde o cameră lată principală de 50 MP cu deschidere f/1.8, PDAF multidirecțional și OIS. Apoi, există un senzor telefoto de 10 MP cu suport pentru zoom optic 3x, o diafragmă f/2.4, OIS, PDAF și un senzor ultra-larg de 12MP cu o deschidere f/2.2 și FoV de 120 de grade. În cele din urmă, ambele au o cameră frontală de 10MP f/2.2.

Galaxy S22

Galaxy S22

Galaxy S21 are o cameră spate de 12 MP cu bliț LED, deschidere f/1.8, OIS, senzor Ultra Wide de 12 MP, deschidere f/2.2 și un teleobiectiv de 64 MP cu deschidere f/2.0, zoom hibrid 3x, zoom spațiu 30X, și OIS. Acesta este un departament în care ambele telefoane trebuie testate unul lângă altul, dar pe hârtie, Galaxy S22 pare să aibă un sistem de camere mai bun. Deci dacă sunteți pasionați de acest capitol și un ”addicted„ al instantaneelor și al fotografiilor spectaculoase puteți opta, fără emoții, pentru S22. Teoretic, este un capitol unde upgrade-ul la noua serie este clar.

În concluzie, ambele telefoane au un set bun de lucruri în comun, dar și diferențe care te pot duce spre ideea că merită să faci saltul spre noul Galaxy S22. Pe de altă parte, pentru cei care au un dispozitiv din seria Galaxy S20, Galaxy S22 este un upgrade impresionant, pe care ar trebui să-l faci fără să te gândești de două ori. Ție ce părere îți lasă noua gamă Galaxy S22?