Stiri

Anunt oficial al Xiaomi: Poco a devenit brand independent in India! La ce sa ne asteptam

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Compania Xiaomi din China a anuntat oficial ca sub-brandul sau Poco a devenit un brand indepdendent pentru zona India, una dintre cele mai mari si mai importante piete de desfacere din lume. Poco este cunoscut pentru lansarea unor terminale excelente ca raport calitate pret, asa cum a fost Pocophone F1

Poco de la Xiaomi devine brand independent!

Xiaomi a anunțat o schimbare importantă în structura companiei. Compania a dezvăluit că sub-marca sa Poco a devenit acum un brand independent în India.

POCO

Xiaomi Pocophone F1

Cu această restructurare, POCO va rula independent de Xiaomi, urmand a avea propria sa echipă și o strategie de piata proprie. Poco și-a început operațiunile în 2018 ca sub-marcă a puternicului brand chinezesc, Xiaomi. A introdus primul său smartphone, Poco F1, care a creat o mulțime de reactii pozitive pe piața indiană a smartphone-urilor. Smartphone-ul a fost cel mai ieftin smartphone din țară, alimentat de procesorul-pilot Qualcomm Snapdragon 845. El a ajuns ulterior si in Europa, implicit si in Romania.

Comentând pe baza anuntului celor de la Xiaomi, Manu Kumar Jain, vicepreședintele Xiaomi și directorul general al Xiaomi India, au declarat: „Ceea ce a început ca sub-brandul POCO a devenit in foarte scurt timp un adevarat brand, cu propria identitate. POCO F1 este un telefon extrem de popular în toate grupurile de utilizatori și rămâne un device care face concurență tuturor telefoanelor de top din categoria sa chiar și în 2020. Considerăm că este timpul potrivit pentru a permite POCO să funcționeze singur, motiv pentru care suntem încântați să anunțăm că POCO va evolua de aici inainte ca brand independent. Ma alatur celor care doresc binele acestei companii si le doresc foarte mult succes in toate proiectele pe care le vor desfasura de aici incolo. Mult succes, POCO!”

Anuntul este cat se poate de clar, dar de aici incolo ramane de vazut cum si daca va reusi POCO sa supravietuiasca asemenea unui brand independent, separat de gigantul Xiaomi. Ar fi interesant să vedem dacă compania va intra pe aceeași strategie de flagship killer și va continua să ofere specificații de tip flagship la un preț accesibil pe telefoanele sale. De asemenea, de aici incolo compania va trebui să se confrunte cu multe alte provocări, deoarece a trecut un an întreg de când a introdus un smartphone. Este timpul pentru noul brand să lanseze un smartphone suficient de curând pentru a-și face simțită prezența în industrie, altfel, lucrurile vor fi destul de dificile pentru companie în zilele următoare.

Zvonurile anunta lansarea oficiala a unui nou model Pocophone, care ar urma sa fie de fapt urmasul device-ului lansat anul trecut. Presa din China a descoperit un smartphone denumit Xiaomi POCO F2, cel care foarte probabil, va deveni succesorul oficial a handset-ului budget-friendly care a ajuns si in Romania. In alta ordine de idei, cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 845, modelul Pocophone F1 are si o varianta „lite”. De altfel, producatorul a decis sa dea chiar aceasta denumire noului produs, pentru a sublinia probabil scopul pentru care noul telefon este adus pe piata. Este vorba despre un telefon echipat cu procesor mid-range de la Qualcomm, unul inferior modelului cu Snapdragon 845. Versiunea lite include procesorul Snapdragon 660, care poate incarca cu 20% mai repede si cu 30% mai eficient decat Quick Charge 3.0, adica utilizatorul castiga 5 ore de convorbire in 5 minute si 50% procent de incarcare a bateriei in 15 minute de la introducerea alimentatorului in telefon. Pe langa acest procesor, noul Pocophone F1 Lite beneficiaza de o memorie RAM de 4GB si ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie.