Reviews

Pareri si specificatii tehnice Oppo A53. Telefon accesibil si aspectuos

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Oppo este una dintre companiile care ofera telefoane accesibile ca pret, dar dotate cu o configuratie buna. Pe scurt, un raport calitate pret de invidiat, in cele mai multe ocazii. In scurt timp, compania va scoate oficial pe piata modelul de telefon Oppo A53, un device care se incadreaza in aceasta categorie a terminalelor cu raport calitate pret bun.

Foarte interesant la noul model Oppo A53 este faptul ca acest telefon est e primul din portofoliul companiei care va avea un display cu rata de refresh de 90Hz si va costa in mod sigur sub 1000 de lei. Fara doar si poate, acesta este un avantaj pe care il creaza producatorul, utilizatorilor sai. Despre Oppo A53 vom discuta si noi, in cele ce urmeaza.

Daca iti doresti un telefon care sa fie produs de un „nume mai greu” de pe piata, la eMag ai posibilitatea sa cumperi acum un device excelent ca raport calitate pret de la Huawei. Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.

Pareri si specificatii tehnice pentru Oppo A53

Compania Oppo a lansat recent pe piata modelele Oppo A52 si Oppo A12, iar acum se pregateste sa aduca „intariri” seriei A printr-o noua lansare. IN foarte scurt timp, pe piata apare noul Oppo A53, un telefon excelent ca raport calitate pret.

In anuntul oficial care vine din partea companiei din China, noul Oppo este prezentat ca primul telefon care costa sub 1000 de lei al producatorului si care vine cu un display cu rata de refresh de 90Hz.

Se pare ca terminalul a ajuns deja pe piata din Indonezia, acolo unde poate fi achizitionat intr-o singura varianta: 4GB RAM si 64 GB stocare de date. Pretul telefonului Oppo A53 in Indonezia este echivalentul a 750 de lei, o suma excelenta pentru un astfel de device. Modelul ar urma sa poata fi achizitionat pe culorile albastru (fancy blue) si negru (electric black).

In ceea ce priveste zona de specificatii, noul model surprinde placut, chiar daca vorbim despre un device din zona entry level.

Avem un procesor dedicat acestei zone, dar un procesor produs de catre Qualcomm, cel mai mare dintre producatorii de chipset-uri din lume. Este vorba despre Snapdragon 460, un chipset octa-core pe un telefon entry level, cuplat cu 4GB dedicati memoriei RAM si cu 64GB pentru stocarea de date. Stocare de date care poate fi extinsa cu ajutorul unui card microSD pana la 256GB. Oppo A53 are senzor de amprente clasic pe partea din spate, iar pe partea sa frontala se prezinta cu ecranul cu rata de refresh de 90Hz.

Acest ecran are o diagonala de 6.5-inch si rezolutie 1600 x 720 pixeli. Vorbim despre un ecran modern, cu aspect 20:9, care nu are decupaj de tip waterdrop, ci un decupaj mic, in partea din stanga sus a ecranului.

In sectorul foto, Oppo A53 este echipat cu un senzor principal de 13 megapixeli pe spate, plus alti doi senzori de cate 2 megapixeli. Mai exact, un senzor de adancime si un senzor macro cam. Camera frontala, dedicata selfie-urilor si sesiunilor de videocalling are 16 megapixeli si o apertura f/2.0. Surprinzator de bine si-a echipat Oppo device-ul pe aceasta zona. Sunt putine telefoane entry level care au o asemenea capacitate de shooting cand vine vorba despre selfie-uri, semn ca Oppo a pus cumva accentul pe acest capitol.

Mergem mai departe cu lista de specificatii tehnice a lui Oppo A53 si aflam ca bateria sa are 5.000 de miliamperi si beneficiaza de incarcare rapida la 18W. Telefonul ruleaza Android 10, peste care producatorul chinez si-a aplicat interfata dezvoltata in house, ColorOS 7.2. In zona de conectivitate, Oppo A53 se prezinta cu 4G LTE, cu Wi-Fi 802.11 ac, bluetooth 5, GPS cu GLONASS, mufa audio pentru casti de 3.5 mm si, foarte important, port USB de tip C. O alta varianta bine venita pe un dispozitiv entry level si foarte putin intalnita la acest nivel in ultima vreme.

Concluzie
Oppo A53 este un telefon din zona entry level, asta e clar. Nu lasa totusi impresia asta din punct de vedere estetic, pentru ca telefonul arata foarte bine.

La nivel de configuratie ne place ca device-ul are un ecran interesant, cu rata de refresh de 90Hz, dar si un procesor bun, eficient si economicos. Avem o baterie mare la dispozitie, cu autonomie cel putin decenta, 4GB RAM si dotari foto interesante. Trei senzori pe camera spate, plus un senzor bun spre foarte bun pentru zona entry level, pe care din fata.

Oppo A53 ruleaza cel mai nou sistem de operare de la Google si arata foarte bine pentru un telefon accesibil ca pret. Voua ce parere va lasa noul Oppo A53? Ar merita acest efort financiar? Noi credem ca daca nu vrei sa investesti mult intr-un telefon si nu te pasioneaza foarte mult optiunile super moderne, A53 de la Oppo reprezinta o varianta buna. Te va ajuta sa depasesti solicitarile day-by-day pe care i le vei da, se va descurca fara probleme in browsing si decent spre bine in multitasking sau gaming. In plus, are o autonomie buna, un compartiment foto sigur si un ecran interesant din multe puncte de vedere. Noua ne place acest model din zona entry level. Asteptam si opinia ta, care poate fi exprimata in rubrica de comentarii de mai jos.

Etichete:

Oppo Oppo A53