Reviews

Pareri si specificatii Samsung Galaxy Tab S5e – tableta cu aspect premium

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Piata de tablete primeste un nou membru. Parca din ce in ce mai saraca si cu preturi din ce in ce mai piperata, piata a primit recent modelul Lenovo Tab P10, un device pe care noi, pe blog.catmobile.ro l-am gasit ca fiind putin cam scump. Acum, recent, in vizorul specialistilor a intrat si modelul Samsung Galaxy Tab S5e, o tableta cu veleitati premium, care va costa in jur de 400 de euro. Aflam imediat cum arata si ce ofera acest model din seria Galaxy de la Samsung.

Pareri si specificatii tehnice Samsung Galaxy Tab S5e

Pare sa aiba o denumire destul de ciudata, dar Samsung Galaxy Tab S5e ne arata ca aproape sigur, pe piata va fi lansat de catre cei de la Samsung si vehiculatul device Samsung Galaxy S10e.

Noua tableta a celui mai puternic producator asiatic ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie cu interfata OneUI la bord. Gadget-ul beneficiaza de un raport de 81.6% intre ecranul sau si restul corpului si vine cu upgrade-ul AKG/Harman si optiunile A-GPS, Glonass, BDS si Galileo, atunci cand vine vorba despre localizare si GPS.

Samsung Galaxy Tab S5e (1)

Ecranul tabletei are o diagonala de 10.5-inch, cu aspect 16:10 si rezolutie 2560 x 1600 pixeli. Densitatea pixelilor ajunge la 288 ppi. Sub capota, Samsung Galaxy Tab S5e are pregatit un procesor octa core de la Qualcomm, modelul Snapdragon 670, o confirmare solida a pretentiilor mid-range. Avem patru nuclee Kryo 360 Gold la 2.0 Ghz si alte patru nuclee Kryo 360 la 1.7 Ghz la bordul procesorului, un chipset care va asigura gadget-ul de o performanta medie, spre buna. Memoria RAM mi se pare impresionanta (6GB), iar capacitatea de stocare a datelor ajunge la 128 GB, ceea ce suna excelent. Mai mult decat atat, Samsung Galaxy Tab S5e beneficiaza de slot pentru carduri de memorie microSD, prin care viitorul utilizator al tabletei poate extinde memoria nativa a device-ului pana la 512 GB.

Samsung Galaxy Tab S5e (2)

Sistemul foto este compus dintr-o camera principala cu senzor de imagine de 13 megapixeli, echipat cu LED Flash si apertura f/2.0 si dintr-o camera frontala, cu rezolutie de 8 megapixeli. Camera de pe spate poate filma chiar si la rezolutie 2160p cu 30 de cadre pe secunde ceea ce mi se pare excelent. Pe de alta parte, camera de pe fata are capacitate de filmare Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Autonomia modelului Samsung Galaxy Tab S5e cade pe seama unei baterii de 7040 de miliamperi, care cred eu ca isi va face foarte bine treaba si va multumi majoritatea utilizatorilor.

Samsung Galaxy Tab S5e (3)

400 de grame cantareste Samsung Galaxy Tab S5e, a carei grosime ajung ela doar 5.5 milimetri. Asta chiar mi se pare super atractiv, semn ca Samsung a avut grija sa-si modeleze cu grija noul produs. Un produs care nu doar ca are specificatii bunicele, mai arata si foarte bine si are toate sansele sa te cucereasca la prima vedere. Tableta Samsung Galaxy Tab S5e este dual band si beneficiaza de mufa USB type C pentru alimentarea bateriei, are inclusiv mufa audio de 3.5 mm pentru casti si patru difuzoare stereo cu certificare Dolby Atmos.

Samsung Galaxy Tab S5e (4)

Aproximativ 2000 de lei va costa Samsung Galaxy Tab S5e in Romania, un pret care nu trebuie neaparat sa va descurajeze, mai ales ca oferta de tablete de buna calitate este din ce in ce mai saraca. Parerea mea este ca Samsung Galaxy Tab S5e este unul dintre device-urile din zona mid-range interesante din acest an, iar daca il prindeti pe viitor la un pret si mai mic, nu ezitati sa profitati. La 420 de euro cat se aude ca cere Samsung in afara Europei, poate intr-adevar parea descurajant.