Reviews

Pareri si specificatii Moto G 5G Plus. Telefonul a fost anuntat oficial

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Compania Motorola a anuntat oficial noul model Moto G 5G Plus, smartphone echipat cu Android 10 OS si cu o super baterie de 5.000 de miliamperi. Firesc, asa cum ii spune si denumirea, device-ul beneficiaza de conectivitate 5G si se incadreaza astfel in peisajul modern din ce in ce mai prezent la nivel inalt pe piata telefoanelor mobile. Vorbim si noi despre noul model Moto G 5G Plus in cele ce urmeaza.

Pareri si specificatii tehnice Moto G 5G Plus. Un nou model de telefon cu tehnologie 5G la bord

Asadar, Motorola a lansat, asa cum era programat, noul model Moto G 5G Plus. Conform presei internationale, modelul a fost listat pentru suma de 349 de euro in versiunea sa de 4GB RAM si 64 GB pentru stocarea de date. Varianta de 6GB RAM si 128GB stocare de date este ceva mai scumpa, si poate fi achizitionata pentru 399 de euro. De asemenea, presa internationala anunta ca device-ul poate fi cumparat pentru moment, doar pe culoarea Surfing Blue (albastru)

Sa trecem si la ceea ce ne intereseaza pe toti: ce ascunde la interior noul Moto G 5G Plus.

Dincolo de faptul ca vorbim despre un device modern, Moto G 5G Plus nu are un aspect tocmai obisnuit. Marginile sale sunt vizibile atat in partea de sus, cat si in partea de jos si in laterale. Exista doua „punch-holes” in stanga sus a ecranului si o camera cu patru senzori de imagine pe spate. Putem vorbi, in functie de gusturi si de ceea ce prioritizam despre un device inovator, sau despre un design usor invechit ca urmare a lipsei unui ecrna all screen in adevaratul sens al cuvantului.

Si pentru ca tot vorbim despre ecran, aflati ca noul Moto G 5G Plus se bazeaza pe un display urias de 6.7-inch cu rezolutie Full HD Plus, adica 2520 x 1080 pixeli. Este vorba despre un LCD Display cu aspect 21:9, care beneficiaza de suport HDR10 si de o rata de refresh de 90 de Hz. Protectia ii este asigurata de sticla Corning Gorilla Glass 5.

Conform producatorului, device-ul se bazeaza pe un procesor Snapdragon 765 de la Qualcomm, un chipset fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri si cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 620 GPU. Snapdragon 765, procesor pentru zona mid-range are modemul 5G integrat (Qualcomm Snapdragon X52) si este teoretic primul chipset al celor de la Qualcomm care beneficiaza de aceasta functie.

Memoria sa RAM este fie de 4GB, fie de 6GB, iar capacitatea de stocare oscileaza in functie de versiune intre 64GB si 128GB. Exista insa pe ambele variante un slot dedicat pentru carduri de memorie, slot prin care utilizatorul poate extinde memoria nativa pana la 1TB.

Moto G 5G Plus este livrat cu Android 10 la bord si beneficiaza de o super baterie de 5.000 de miliamperi, care teoretic va asigura o autonomie foarte buna. De remarcat si precizat ca aceasta baterie beneficiaza de incarcare rapida TurboPower. Scannerul de amprente este plasat undeva in lateralul telefonului, iar in termeni de conectivitate, Moto G 5G Plus ofera 5G, 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.1, GPS, GLONASS, Galilelo, NFC, USB Type C si mufa audio de 3.5 milimetri pentru casti.

Departamentul foto este controlat de setup-ul de tip quad camera de pe spate, al carui senzor principal de 48 de megapixeli este de departe principalul argument foto al lui Moto G 5G Plus. Avem alti trei senzori de imagine la dispozitie. Unul de 8 megapixeli ultrawide, un altul de 5 megapixeli macro si un al treilea de 2 megapixeli, pentru adancime. In ceea ce priveste selfie-urile si sesiunile de videocalling, Moto G 5G Plus se bazeaza pe doi senzori de 16 megapixeli si 8 megapixeli.

Device-ul are 207 grame si o grosime de 9 milimetri. Inaltimea sa ajunge la 168 de milimetri.

Verdict la prima vedere

Fara discutie, Moto G 5G Plus este un telefon interesant, care face parte din zona mid-range si care propune un setup curajos. Procesorul este unul de buna calitate, prezenta conectivitatii 5G este un atu, iar bateria de 5.000 de miliamperi, face cu siguranta diferenta in zona de autonomie. Pe partea foto, lucrurile nu stau tocmai rau, dar in lipsa unor teste, nu ne vom pronunta asupra calitatii pe care o poate oferi noul Moto G 5G Plus la acest capitol. Avem optiuni de conectivitate moderne si o memorie suficienta. Prin urmare, credem ca Moto G 5G Plus se prezinta bine si ar putea avea succes in randul celor care cauta un device bun, cu un nivel de performanta optim si centrat in zona de autonomie. Pretul este putin cam mare in acest moment, dar probabil ca el va mai scadea. Voua ce parere va lasa Moto G 5G Plus? Uite, iti oferim si o alternativa. Am studiat oferta celor de la eMag si am gasit una dintre cele mai avantajoase oferte pentru voi. Ai telefon mobil Samsung Galaxy A71, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Black la suma de 1.849 de lei, cu o reducere de 15% fata de pretul initial al telefonului.