Reviews

Pareri si specificatii Lenovo Tab P10 – Noua tableta mid-range de la Lenovo

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Cei de la Lenovo au lansat oficial doua tablete foarte interesante, cu preturi, se spune, foarte bune. Este vorba despre Lenovo Tab P10 si Lenovo Tab M10. Despre prima dintre ele, vom discuta si noi, pe scurt, in cele ce uremeaza.

Specificatii tehnice si pareri Lenovo Tab P10

Noua tableta a celor de la Lenovo face parte din sectorul mid-range si beneficiaza de un pret cam maricel, in opinia noastra. In Romania, Lenovo Tab P10 va costa undeva la 1700-1900 de lei, ceea ce suna amenintator. Intr-adevar, device-ul are cateva detalii de foarte buna calitate, printre care si optiunea de conectivitate LTE la bord, dar pretul mi se pare exagerat.

Lenovo Tab P10

Unul dintre lucrurile care atrag imediat la atentia la Lenovo Tab P10 este constructia premium. Device-ul vine cu sticla, atat pe fata, cat si pe spate, iar eleganta rama metalica aduce un plus de valoare si calitate design-ului. Doar 7 milimetri grosime are acest gadget, care beneficiaza si de un display cu diagonala de 10.1-inch, insotit de margini inguste si foarte elegante.

Designul este unul minimalist, iar Lenovo Tab P10 se poate lauda cu o greutate de doar 500 de grame. Display-ul, despre care vorbeam si mai sus, are un format 16:9 si o rezolutie Full HD. Raportul dintre corp si display ajunge la 73.43%, iar luminozitatea atinge 400 cd/mp2.

Lenovo Tab P10 (4)

Vorbim despre un ecran cu tehnologie IPS LCD, care nu pare atat de impresionant, dar care te asiguram ca iti va face experienta vizionarii de filme si seriale pe Netflix sau clipuri pe YouTube, foarte placuta.

Lenovo Tab P10 beneficiaza de senzor de amprente sub display, de port USB de tip C, dar si de conectivitate 4G LTE Cat 6. Trebuie mentionat ca sunetul este unul dintre detaliile de mare calitate de pe aceasta tableta. La mijloc, un rol foarte important il joaca tehnologie Dolby Atmos, iar tableta Lenovo Tab P10 are un sistem format din 4 boxe pozitionate frontal. Volumul se anunta unul excelent, motiv pentru care si noi consideram ca acest capitol este unul dintre cele mai atractive la Lenovo Tab P10.

Lenovo Tab P10 (3)

Gadget-ul se prezinta cu o baterie de 7.000 de miliamperi la bord, dar si cu o camera foto principala de 8 megapixeli, cu autofocus si LED Flash. Lenovo Tab P10 este dual SIM, iar functia LTE isi intra in rol atunci cand calatoresti cu trenul spre exemplu. Stiu, si mie mi se intampla! Si marturisesc ca e un amanunt extrem de iritant atunci cand telefonul sau tableta din dotare nu are un semnal continuu pe anumite distante. Cu Lenovo Tab P10 acest lucru s-ar putea rezolva.

Poate cel mai impunator lucru la o tableta este insa amanuntul care face diferenta: performanta. Iar Lenovo s-a oprit la un procesor de la Qualcomm, Snapdragon 450, cu viteza maxima de 1.8 Ghz. Deloc rau!Dar nici ideal! Pentru o tableta care e prezentata de producator drept „mid-range”, probabil ca Lenovo Tab P10 ar fi fost si mai interesanta si ar fi facut si mai mult banii, daca avea la bord un procesor Snapdragon 660. Memoria RAM atinge 4GB (ceea ce e ok), iar capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge la 64 GB.

Lenovo Tab P10 (2)

Lenovo Tab P10 ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo si beneficiaza de aportul procesorului grafic, Adreno 506. Avem posibilitatea de extindere a memoriei native pana la 256GB via microSD. Lenovo Tab P10 vine cu tehnologie bluetooth 4.2 la bord, GPS cu AGPS si GLONASS, functia Radio FM si diversi senzori importanti. Camera frontala are o rezolutie de 5 megapixeli.

Lenovo Tab P10 concluzie

Am spus asta din start si o repet: daca in Romania, Lenovo Tab P10 va costa peste 1500 de lei cum se vehiculeaza, consider ca pretul este super exagerat. Intr-adevar, pot spune ca Lenovo Tab P10 are un design atractiv, o constructie sigura si aproape de premium, se misca bine si vine cu LTE … dar suma pare mult umflata.

Lenovo Tab P10 (1)

Personal, cred ca noua tableta mid-range de la Lenovo este interesanta, dar nu face niciodata aceasta suma. Aproape sigur gasesti cateva telefoane de buna calitate, cu acelasi nivel de performanta, dar la bani mult mai putini. Ok, nu vei avea ecranul de 10.1-inch, dar nu merita sa platesti atat de mult pentru ceva comod, confortabil, usor controlabil si cu performanta medie sau sub-medie.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Lenovo Tab P10
Product Name
Lenovo Tab P10