Reviews

Pareri si specificatii tehnice Lava Z61 Pro. Telefon care costa sub 400 de lei! Ce avantaje iti ofera

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Sigur, Lava International nu este un brand atat de cunoscut pe piata, dar daca mergi pe mana producatorului din India, te poti alege cu un telefon decent, pentru mai putin de 400 de lei.

Lava Z61 Pro a fost anuntat oficial in India, iar device-ul are un pret excelent: 5.774 de rupii indiene, echivalentul a 330 de lei, fara taxele de transport aferente. Se pare ca device-ul va fi disponibil pe culorile Midnight Blue si Amber Red. Ce poate sa iti ofere un telefon atat de ieftin? Aflam imediat, in cele ce urmeaza.

Pareri si specificatii tehnice Lava Z61 Pro

Lava International Ltd este un nume necunoscut pentru piata din Europa. Cu toate acestea, compania a generat chiar si venituri de peste 2 miliarde in 2016, in special pentru felul in care reuseste sa-si vanda telefoanele pe piata din India. Compania cu sediul central in Noida a anuntat intre timp un nou smartphone din gama Z. Este vorba despre Lava Z61 Pro, un device despre care vom discuta si noi, in cele ce urmeaza.

Asa cum probabil ca anticipati, modelul Lava Z61 Pro nu este unul de top. Nici macar nu l-am putea numi un device performant. Este de fapt un telefon din zona entry level, cu aspect usor invechit, dar care, iti poate indeplini taskurile zilnice si fara prea mari pretentii, fara probleme. Nu te apropia de acest device daca esti un impatimit al gaming-ului. Si nu spera ca te va ajuta sa faci cele mai reusite selfie-uri. Nu acesta este scopul lui Lava Z61 Pro, un telefon decent, dar nicidecum genul de telefon care sa exceleze la capitolele de mai sus.

Pe scurt, Lava Z61 Pro are calitatile sale, si vom incerca sa ti le oferim in acest scurt articol, pentru a te edifica cum te poate ajuta un telefon care nu costa mai mult de 400 de lei.

Asadar, Lava Z61 Pro este echipat cu un ecran de 5.45-inch in diagonala. Da, pare o rezolutie mica si nu doar ca pare, putem spune ca este o rezolutie mica, daca ne raportam la ceea ce ofera piata in ultima vreme. Partea buna? Acest ecran de tip Full View are o diagonala mica, dar o rezolutie potrivita pentru ea. Vorbim despre un fel de HD Plus, adica 1280 x 720 pixeli, care cauta sa ofere claritate imaginilor si sa asigure o experienta optima pentru utilizator, indifirent de momentul zilei.

Ecranul acestui telefon iese destul de mult in evidenta cand vine vorba de design si nu neaparat intr-un mod pozitiv. In partea sa de sus, device-ul nu are decupaj, asa cum ne-am tot obisnuit sa vedem la telefoanele din Asia. In schimb, avem margini groase atat in lateral, cat si sus, in timp ce „barbia”, situata in partea de jos, este de asemenea extrem de vizibila.

Sub capota sa, Lava Z61 Pro ascunde un procesor al carui producator nu am reusit inca sa-l aflam. Ne asteptam sa fie vorba despre un chipset de la MediaTek, dar ultimele informatii pe care le-am gasit in presa indiana, nu par sa ne confirme aceasta teorie. Stim in schimb ca procesorul de pe Z61 Pro este in mod sigur un octa-core, cu viteza maxima de 1.6 Ghz. Firesc, ne dam seama cu totii ca nu va excela pe partea de gaming, dar credem ca va acoperi fara probleme task-urile zilnice, de la browsing, pana la multitasking.

Modelul Lava Z61 Pro vine cu tehnologie de deblocare faciala, cea care ajuta la deblocarea device-ului in mai putin de 0.60 de secunde. Asta chiar pare sa fie un lucru bun, mai ales ca vorbim totusi de un producator destul de mic.

In alta ordine de idei, aflam ca Lava Z61 Pro se prezinta in fata noastra cu o memorie RAM de 2GB si cu 16 GB dedicati stocarii de date. Desigur, vei putea extinde aceasta memorie (care pare insuficienta) pana la 128 GB cu ajutorul unui slot microSD care permite adaugarea unor carduri de memorie. Atunci cand vei decide sa achizitionezi un card de memorie poti arunca o privire peste oferta noastra de la CatMobile, care sunt sigur ca are propuneri foarte interesante pentru tine, mai ales ca vorbim despre o perioada de reduceri.

Sa trecem si la zona foto, una in care Lava Z61 Pro nu se prezinta entuziasmant. Ba chiar, ne intoarce cumva in timp si ne face sa ne aducem aminte de cum arata piata in urma cu patru-cinci ani in zona foto. Prin urmare, am constatat cu surprindere, aruncand o privire peste lista de specificatii tehnice ca Lava Z61 Pro vine cu o camera foto principala de 8 megapixeli si cu o a doua camera frontala de 5 megapixeli. Atat, si nimic mai mult. Desigur, nici nu ai putea avea pretentii prea mari daca te raportezi la pretul final si la ceea ce poate oferi Lava International in acest segment de piata in acest moment. Spre surprinderea mea am descoperit totusi printre specificatii si cateva detalii premium in zona foto, acolo unde vei descoperi si tu modul portret (Bokeh), modul Burst, Panorama, Filters, functia Beauty Mode, HDR si un mod de noapte (night mode) foarte interesant. Cat de utile sunt ele, n-as putea sa iti spun cu exactitate acum, pentru ca nu am avut acest Lava Z61 Pro in mana.

Am mai aflat in schimb ca Lava Z61 Pro ruleaza Android 10 din fabrica si vine cu o baterie de 3.100 de miliamperi. Pe partea de conectivitate, device-ul suporta bluetooth 4.2, Wi-Fi, GPS, dual-SIM, functia On-The-Go si port microUSB pentru incarcarea bateriei de 3.100 de miliamperi.

In ceea ce priveste lansarea device-ului, unul dintre oficialii companiei Lava International, Tejinder Singh, a explicat: „Tinand cont ca vorbim despre un brand din India, ne dorim sa aducem telefoane catre fiecare segment al populatiei. Prin urmare, da, acest device este dedicat cu prioritate cetatenilor din tara noastra, pentru ca ne dorim sa ne aducem aportul la promovarea tehnologiei din India, una care sa fie in acelasi timp si accesibila pentru cat mai multi oameni. Lava Z61 Pro este un adevarat „Made in India” smartphone. Ofera un nivel de performanta decent si arata foarte bine pentru un telefon din zona entry level. Este telefonul perfect pentru entertainment si te va face sa spui cu mandrie ca esti mandru ca esti indian”.

Desigur, nu este si cazul nostru si nici al altor europeni. Lava Z61 Pro nu pare dedicat unei zone extra India, dar el poate fi achizitionat de pe site-urile de specialitate din aceasta tara, inclusiv de pe site-ul Flipkart. Te-as sfatui sa il cumperi? Ei bine, raspunsul meu este negativ. Nu stiu exact cat de bine functioneaza in afara Indiei, si sincer cred ca daca vei mai adauga ceva bani, poti pune mana pe un telefon mai mult decat valoros pentru ceea ce ofera el. Spre exemplu, P40 Lite este un telefon de doua ori mai scump, dar nivelul sau de performanta comparativ cu Lava Z61 Pro este de cel putin 4-5 ori mai bun. Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.