Reviews

Pareri despre telefonul TECNO Spark 5 Pro. Specificatii tehnice si detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Nu-i asa ca iti doresti sa nu mai platesti multi bani pentru un telefon? Preferabil unul care sa iti ofere si un nivel de performanta bun, la un pret avantajos? Sau unul care sa arate si bine, modern, atractiv? Compania TECNO a gandit un astfel de proiect si a lansat oficial modelul TECNO Spark 5 Pro. Merita insa el oare atentia dumneavoastra? Haideti sa vedem in cele ce urmeaza.

Pareri despre telefonul TECNO Spark 5 Pro. Specificatii tehnice

Compania TECNO a lansat noul model TECNO Spark 5 Pro, un device care poate fi cumparat pe culori precum Ice Jadeite, Spark Orange si Seabed Blue. O combinatie de culori interesanta, la un pret destul de accesibil: pana in 600 de lei. Dar, ce ofera acest device la nivel de specificatii tehnice? Aflam imediat.

Modern, elegant si cu un look atractiv, TECNO Spark 5 Pro este un telefon din zona entry level, care se prezinta ca fiind cumva un mid-range accesibil. Device-ul are un aspect foarte placut, ecranul ocupand cea mai mare parte a zonei frontale. In partea din stanga sus el are un decupaj mic, in timp ce in partea de jos observam o „barbie” nu foarte generoasa, si nicidecum deranjanta. Marginile telefonului sunt aproape insesizabile, in timp ce pe spate sunt vizibili senzorii de imagine, inscriptia TECNO si senzorul de amprente.

Conform producatorului, TECNO Spark 5 Pro are un raport de 90.2% intre ecran si corp, este un telefon dual SIM cu slot dedicat pentru carduri de memorie microSD.

Smartphone-ul se prezinta cu un ecran mare de 6.6-inch in diagonala, rezolutie HD Plus si aspect 20:9. Este acoperit de sticla curbata 2.5D pentru protectie si are o luminozitate de 480 de niti.

Procesorul pe care l-a ales producatorul indian este un octa core fabricat pe un proces tehnologic de 12 nanometri. Vorbim despre MediaTek Helio A25, chipset care se bazeaza pe nuclee ARM Cortex A51 la 1.8 si 1.5 Ghz. Placa video este IMG PowerVR GE8320, iar memoria este acoperita de 4GB RAM si 64 GB stocare de date. Aceasta din urma se poate extinde pana la 256 GB cu ajutorul slotului microSD despre care vorbeam mai sus.

TECNO Spark 5 Pro ruleaza Android 10 din fabrica, cu interfata HiOS 6.1 deasupra si beneficiaza de conectivitate 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, bluetooth 5.0, GPS, port microUSB si mufa audio de 3.5 mm pentru casti. Device-ul cantareste 192 de grame si are o camera frontala de 8 megapixeli, cu LED Flash si apertura f/2.0. Camera sa principala este formata dintr-un senzor principal de 16 megapixeli cu apertura f/1.8, si din alti doi senzori de 2 megapixeli, macro si adancime. Device-ul are 8.75 milimetri grosime si beneficiaza de tehnologia audio DTS-HD Surround Sound. Este asigurat de o baterie de 5.000 de miliamperi cu incarcare rapida la 10W.

Mai jos, lista de specificatii complete a lui TECNO Spark 5 Pro

6.6-inch (1600 x 720 pixels) HD+ 20:9 aspect ratio 2.5D curved glass display with 480 nits brightness
Octa-Core (ARM Cortex-A53 at 1.8GHz + ARM Cortex-A53 at 1.5GHz) MediaTek Helio A25 12nm processor with IMG IMG PowerVR GE8320 GPU
4GB RAM, 64GB internal storage, expandable memory up to 256GB with microSD
Android 10 with HiOS 6.1
Dual SIM (nano + nano + microSD)
16MP rear camera with f/1.8 aperture, quad LED Flash, 2MP macro, 2MP depth, AI camera
8MP front-facing camera with f/2.0 aperture, dual LED flash
Dimensions: 164.7 x 76.3 x 8.75 mm; Weight: 192g
Fingerprint sensor
3.5mm audio jack, DTS-HD Surround Sound
4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS, micro USB
5000mAh battery with 10w charging

Verdict
In ciuda faptului ca producatorul are mare incredere in acest device, parerea noastra este ca el are un pret totusi mare de achizitie. Vorbim despre un entry level intresant, dar nicidecum unul care sa poata face fata concurentei, care la acesti bani ofera telefoane mai bune. TECNO Spark 5 Pro arata bine, este modern, atractiv si bine construit. Beneficiaza de cateva atuuri, printre care bateria de mare capacitate, ecranul atractiv si memoria RAM de 4GB. Ruleaza Android 10 si are conectivitate 4G la bord. In schimb, procesorul nu este unul impresionant, semn ca device-ul nu se va descurca foarte bine pe partea de gaming. Bine echipat, dar slab performant in comparatie cu ceea ce ofera concurenta, TECNO Spark 5 Pro se va bucura de un succes limitat probabil la nivelul Indiei. Mi-e greu sa cred ca va impresiona dincolo de granite, in ciuda optimismului manifestat de producator. Tie ce parere iti lasa acest model de telefon?

Daca vrei sa faci un pas in fata si sa cumperi un telefon ieftin, dar bun si performant, avem o alta propunere pentru tine. Poti profita si tu de reducerea oferita de eMag la unul dintre telefoanele Huawei foarte interesante de pe piata, in ceea ce priveste raportul pret calitate. Acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.