Reviews

Pareri despre Realme C12. „Dare to Leap” – telefonul a fost lansat oficial pe piata

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Sub sloganul „Dare to Leap” (indrazneste sa faci saltul), compania Realme a anuntat oficial noul model Realme C12. Device-ul va fi disponibil pe culorile albastru (marine blue) si rosu (coral red).

Pret Realme C12

Din primele informatii, pentru versiunea de 3GB RAM si 32GB stocare de date, viitorul utilizator va trebui sa scoata din buzunare aproximativ 130 de dolari, adica putin peste 530 de lei. Sa aruncam o privire si peste configuratia acestui smartphone.

Pareri si specificatii tehnice Realme C12

Unul dintre primele detalii care atrage atentia asupra noului Realme C12 este ecranul de 6.5-inch in diagonala, cu rezolutie HD Plus, adica 1600 x 720 pixeli. Avem un raport de 88.7% intre ecran si corpul telefonului si o ratie de 20:9. Decupajul din partea de sus este unul tipic pietei din China in acest moment: watedrop, adica „picatura de apa”. Pe partea din spate, este vizbila inscriptia „realme”, scannerul de amprente, dar si modulul foto care are forma patrata, cu toti senzorii inclusi. In ceea ce priveste ecranul, marginile sunt realmente subtiri, in timp ce partea de jos este ceva mai groasa.

Device-ul este sustinut de un procesor octa-core de la MediaTek. Are o frecventa de 2.3 Ghz, ceea ce nu suna deloc rau pentru un smartphone entry level. Vorbim despre chipsetul Helio G35, un chipset axat pe eficienta si mai putin pe nivelul de performanta. Procesorul este fabricat pe un proces de 12 nanometri si cuplat cu acceeratorul grafic, IMG Power VR GE8320 GPU.

Realme a completat platforma de baza cu o memorie RAM de 3GB si cu 32 GB dedicati stocarii de date, o stocare care poate fi extinsa cu ajutorul unui slot microSD, pana la 256GB.

În partea din spate, telefonul prezintă un design geometric cu camere tripla, adapostita intr-un patratel plasat in coltul din stânga sus. Realme C12 are o configurație triplă a camerei cu o combinație de cameră primară de 13 megapixeli cu deschidere f / 2.2, senzor monocrom de 2 megapixeli cu deschidere f / 2.4 și obiectiv macro de 2 megapixeli cu deschidere f / 2.4. Funcțiile camerei includ modul de înfrumusețare, HDR, vedere panoramică, modul portret, time-lapse, HDR, slow-motion, nightcape și multe altele. Pentru partea din față, există o cameră selfie de 5 megapixeli cu deschidere f / 2.0.

Asa cum va scriam si mai sus, Realme C12 are scannerul de amprente amplasat pe partea din spate. Terminalul ruleaza din fabrica Android 10 cu interfata RealmeUI deasupra si este sustinut de o super baterie de 6.000 de miliamperi, care beneficiaza si de incarcare rapida la 10W. Pe partea de conectivitate, Realme C12 vine cu dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 b/g/n, bluetooth 5.0, GPS cu GLONASS si Beidou, microUSB si mufa audio de 3.5 mm pentru casti. Conform producatorului, dimensiunile sale ajung la 164.5×75.9×9.8mm, iar greutatea telefonului este de 209 grame.

Concluzie
Realme C12 este un device de buget interesant, care se axeaza pe o autonomie buna a bateriei sale de 6.000 de miliamperi. Iti poti indeplini task-urile zilnice cu ajutorul sau, nu vei avea emotii in ceea ce priveste browsing-ul, iar daca tii cont de anumite limitari, vei avea parte chiar si de experiente reusite in ceea ce inseamna multitasking si gaming. Pentru un device din zona de buget, compartimentul foto nu arata rau, dar nu trebuie sa ai cine stie ce pretentii de la el. Nu are suport 5G, dar vine cu dual 4G VoLTE si cu tehnologie bluetooth de ultima generatie. Ne-ar fi placut poate ca portul de incarcare al bateriei sa fie USB de tip C si eventual, la nivel de design, sa aiba un altfel de decupaj si cu siguranta o grosime ceva mai mica. Pe undeva, acest device ne duce cu gandul la Infinix Smart 5 care a fost anuntat zilele trecute, dar pe piata indiana.

Daca esti interesat de un telefon mai bun, chiar daca va trebui sa platesti dublu pentru el, avem o alta recomandare pentru tine. Vine tot din China, dar de la un producator mult mai cunoscut, iar in Romania poti profita de super oferta de moment oferita de cei de la eMag.

Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.

Etichete:

Realme C12
Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Realme
Product Name
Realme C12