Reviews

Pareri despre Elephone U3H. Specificatii tehnice, imagini si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Suntem deja obisnuiti cu produsele celor de la Elephone, un brand din China care ofera telefoane destul de decente la preturi avantajoase. Noul model Elephone U3H are un nume ciudat si la prima vedere, cand auzi aceasta denumire nu cred ca te gandesti la un telefon. Totusi, modelul abia lansat pe piata are parte de o configuratie destul de puternica si ofera un design destul de elegant, in ton cu actualele tendinte de pe piata.

Daca te intrebi cat costa noul Elephone U3H, ei bine raspunsul vine de pe site-urile din China. Cei de la Banggood il au la vanzare pentru 250 de dolari, echivalentul a putin peste 1200 de lei. La acesti bani primesti versiunea cea mai puternica a device-ului, echipata cu o memorie RAM de 8GB. In schimb, daca nu vrei sa platesti atat de mult pentru un telefon cu 8GB RAM si 256GB stocare de date, poti plati doar 200 de dolari, echivalentul a putin peste 1000 de lei, iar la acesti bani primesti versiunea de 6GB RAM si 128GB dedicati stocarii de date. Sa nu mai pierdem timpul si sa intram direct in detalii. Aici ai primele pareri despre Elephone U3H, noul smartphone mid-range al micutului producator din China.

Pareri despre Elephone U3H. Lista de specificatii tehnice si imagini cu noul device

Sigur, citind randurile de mai sus, se prea poate sa fii impresionat de capacitatea impresionanta de memorie pe care Elephone o pune la dispozita ta pe modelul U3H.

Si este adevarat, capacitatea de memorie este mare, iar compania din China nu a facut deloc o treaba rea la acest capitol. Totusi, pentru ca vorbim despre un smartphone care nu sare de 1200 de lei, micutul producator din China a optat pentru un compromis.

Acest compromis este reprezentat de procesorul Helio P70 de la MediaTek, care sincer nu prea se „pupa” cu memoria RAM impresionanta. Sigur, este un chipset ok, dar care are limitele sale la nivel de performanta. Pare mai degraba un procesor dedicat eficientei, ceea ce sigur, nu este rau deloc, dar e bine sa stim din start cum stam in cazul Elephone U3H.

Ne place ca brandul chinezesc a optat pentru un ecran destul de atractiv. Acest ecran este de fapt un IPS LCD cu diagonala de 6.53 inch si rezolutie Full HD Plus. Deasupra sa avem sticla 2.5D pentru protectie (aceeasi sticla se gaseste si pe spatele dispozitivului) in timp ce marginile laterale ale telefonului propun o rama metalica.

Pe spatele sau este un senzor clasic de amprente (despre care Elephone sustine ca este destul de rapid) iar in partea de jos, portul USB de tip C. Din pacate, device-ul nu vine cu wireless charging decat pe modelul de 8GB RAM, in timp ce NFC-ul se afla in fix aceeasi situatie. Raportul dintre telefon si ecran deste de aproape 92% conform producatorului si, la prima vedere, tinzi sa ii crezi pe cuvant. Sigur insa, cred ca procentul este destul de exagerat, ceea ce nu ne-ar surprinde deloc.

Elephone U3H ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie si aproape sigur, nu va primi update la noua versiune de Android 10. Avem un sistem dual camera pe spate, in care se remarca puternicul senzor de imagine Sony IMX586 de 48 de megapixeli. A doua camera foto de pe spate are doar 5 megapixeli, insa in formula sa completa, sistemul principal de camere include flash LED Dual, functia Night Mode, dar si functiile HDR si PDAF. Frontal, Elephone U3H se bazeaza pe o camera foto cu rezolutie de 24 de megapixeli, ceea ce mie personal imi suna destul de bine. Ok, rezolutia sa probabil ca nu inseamna neaparat si o calitate nesperat de mare, dar suna destul de promitatoare varianta celor de la Elephone pentru modelul U3H, cel putin in ceea ce priveste partea de fotografiere si filmare video.

Modelul are 187 de grame greutate si o inaltime de 162.5 milimetri. Este echipat cu senzorii importanti conform tendintelor pietei, dar este privat din pacate de mufa audio de 3.5 mm pentru casti. Elephone U3H este dual SIM, are slot microSD prin care poti extinde memoria nativa a telefonului pana la 1TB, vine cu GPS, AGPS si GLONASS, cu tehnologie bluetooth (din pacate doar 4.2) si cu Wi-Fi 802.11. In ceea ce priveste autonomia, aceasta cade pe seama unei baterie maricele de 3.500 de miliamperi, care primeste inarcare rapida la 10W.

Din pacate pentru micutul producator din China, chiar daca a pus un pret destul de ok pentru Elephone U3H, putem spune ca device-ul se va lovi de o concurenta puternica pe acelasi segment de piata, iar terminalele celor de la Samsung sau Xiaomi, care costa cam tot atat, vor depasi indscutabil la nivel de vanzari performantele sale. Consider ca pretul versiunii cu 6GB RAM la bord este mare, si probabil ca ar fi trebuit ca versiunea cea mai scumpa a lui sa coste undeva spre 1000 de lei, poate chiar mai putin. Elephone a exagerat de aceasta data cu pretul de achizitie al modelului sau Elephone U3H, iar efectele se vor vedea in raportul vanzarilor. Telefonul arata bine si are un design extrem de modern. Specificatiile nu sunt rele, dar daca il vei gasi la un pret mult mai mic, abia atunci merita cu adevarat sa-l iei in calcul. Altfel, te-as indrepta spre modelul A50 de la Samsung, seria Galaxy sau chiar spre un telefon din seria Redmi de la Xiaomi, care se invart cam pe la aceleasi sume, dar ofera performante mai bune. Mai multe detalii despre noul model Elephone U3H gasesti pe site-ul oficial al companiei.Ai mai jos, lista de specificatii pusa la dispozitie de producator:

Display: 6.53″ FHD+ punch-hole screen, Screen-to-body ratio: 91.38%, Screen Resolution: 1080*2340 FHD+, Multitouch: 5
Camera: Front camera: Under-glass 24MP camera; Rear Camera: 48MP+5MP dual camera
Procesor: CPU: MT6771T(P70), Octa-core; GPU: ARM Mali G72 MP3 700MHz
Retea: Cellular: GSM/WCDMA/LTE/CDMA/TD-SCDMA
Band Details (EU):
GSM:B2/B3/B5/B8 (1900/1800/850/900)
WCDMA:B1/B5/B8 (2100/850/900)
FDD-LTE:B1/B3/B5/B7/B8/B20 (2100/1800/850/2600/900/800)
TDD-LTE:B40/B41(2300/2500)
Baterie: 3500 mAh; Quick Charge