Reviews

Panasonic P95 entry level de 250 RON

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Panasonic P95 anuntat oficial de producator » Panasonic nu oboseste. Compania nipona nu se mai remarca deloc prin telefoane puternic si cauta cu orice pret sa ofere cat mai multe terminale entry level. Nu stim daca este o solutie atat de bine gandita, insa cert este ca brandul scoate pe banda rulanta telefoane foarte ieftine, fara configuratii atractive.

In seria P a companiei, Panasonic si-a imbogatit in acest debut de an portofoliul cu modelele Panasonic P91 si Panasonic P100, iar acum scoate modelul entry level Panasonic P95. Miza este simpla: piata entry level din India si China are nevoie de telefoane de acest tip. O demonstreaza statistica ultimilor doi ani, insa Panasonic nu se regaseste printre producatorii care au reusit sa cucereasca aceste piete. Ca idee, puternicul brand japonez e devansat de brand-uri minuscule precum VKWorld sau Lava pe aceste piete, cu telefoane ieftine, si mai bune. Din pacate, Panasonic P95 nu salveaza imaginea deja destul de afectata a concernului. Device-ul devine disponibil pe site-ul Flipkart din 13 mai si va putea fi achizitionat pe culori precum albastru, auriu si gri inchis.

Specificatii tehnice modeste pentru noul Panasonic P95

Un entry level in 2018 n-ar trebui sa arate si nici sa se comporte asa. Modelul in cauza are insa un punct surprinzator in configuratia sa: este echipat cu procesor Snapdragon. Este singurul detaliu care putem spune ca ridica nivelul terminalului.

Panasonic P95

Apoi insa, daca privim pretul de achizitie al dispozitivului, putem spune ca pentru mai putin de 250 de lei (3.999 de rupii indiene) Panasonic n-a gandit-o tocmai rau de data asta. Avem un device modest, dar cu procesor Snapdragon si Android 7.1.2 Nougat la bord.

Are un design invechit, insa Panasonic P95 nu se adreseaza sub nicio forma celor care vizeaza noile trenduri in materie sau noua generatie de telefoane mobile.

Modelul anuntat ieri are un ecran de 5-inch cu rezolutie HD (1280 x 720 pixeli) si beneficiaza de aportul unui procesor Snapdragon de 1.3 Ghz. Acest procesor este cuplat cu 1 GB pentru memoria RAM si cu 16 GB pentru memoria nativa a telefonului.

Capacitatea de stocare a datelor poate fi insa extinsa pana la 128 GB, cu ajutorul slotului microSD dedicat de producator.

Dotarile foto sunt de nivel entry leve: 8 megapixeli pe spate si 5 megapixeli pe fata, fara detalii moderne care sa ajute Panasonic P95 sa-si creasca nivelul. Asa cum spunea, P95 ruleaza din fabrica ultima versiune de Nougat, „vede” 4G si este echipat cu senzori precum accelerometru, lumina ambientala si proximitate.

Conform producatorului, device-ul are 7.95 milimetri grosime si 164 de grame, ceea ce-l face destul de accesibil ambele sexe, dar si persoanelor mai in varsta. Oarecum surprinzator, producatorul anunta o functie de recunoastere faciala si una pe baza de amprenta vocala, care nu stim insa cum si cat de bine functioneaza. E drept insa, pentru mai putin de 250 de lei, trebuie sa recunoastem ca sunt optiuni bine venite, Important nu e sa functioneze la parametri ideali ci sa functioneze. Terminalul are o baterie de 2.300 de miliamperi, suficienta pentru ceea ce poate el oferi.

Pentru sectorul de buget, Panasonic P95 se poate sa fie o aditie de calitate, daca ne raportam la pretul de achizitie. Configuratia interna lasa in mod cert foarte mult de dorit, iar asteptarile companiei n-au cum sa fie foarte ridicate. Ramane de vazut cum se va descurca device-ul ca vanzari, insa seria P de la Panasonic pare condamnata.

Panasonic P95 detalii cheie:

  • ecran HD de 5 inch
  • procesor Snapdragon de 1.3 Ghz
  • Baterie de 2.300 mAh
  • Android Nougat (v7.1.2)
  • recunoastere faciala
  • 1 GB RAM si 16 GB ROM
Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
1 based on 1 votes
Brand Name
Panasonic
Product Name
Panasonic P95
Price
RON 250