Reviews

Panasonic P90, un telefon 4G cu aspect placut si pret foarte mic

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Daca majoritatea marilor producatori de pe piata se intrec in a lansa telefoane cat mai in trend si cat mai atractive din punct de vedere al configuratiei interne, Panasonic cauta sa supravietuiasca pe piata, cu inca un telefon de buget. Noul model Panasonic P90 continua linia trasata de producator prin telefoane modeste ca Panasonic P95 sau Panasonic P101 si are sanse mici sa depaseasca granitele Asiei. Ne facem totusi datorita de a vi-l prezenta pe scurt. Iata ce ofera Panasonic P90 pentru aproximativ 300 de lei cat costa.

Specificatii tehnice Panasonic P90

✔️- Ecran de 5 – inch in format HD, protejat de Corning Gorilla Glass si imbracat in sticla curbata 2.5D
✔️- Procesor quad-core de 1.25 Ghz, MediaTek MT6737
✔️- Placa video Mali – T720 GPU
✔️- Memorie RAM de 1 GB, memorie nativa de 16 GB (extensibila > 128 GB)
✔️- Android 7.1.2 (Nougat)
✔️- Camera principala de 5 megapixeli cu LED Flash
✔️- Camera frontala de 5 megapixeli cu LED Flash
✔️- Mufa audio de 3.5 mm, FM Radio
✔️- 4G VOLTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS
✔️- Greutate de 151 de grame
✔️- Grosime de 9.3 milimetri
✔️- Baterie de 2400 de mAh
✔️- Pret aproximativ de 300 de lei

Pareri despre Panasonic P90: performante slabe, bani putini, aspect placut

Nu stiu pe cine incearca sa pacaleasca Panasonic, dar in acest moment, piata din Asia ofera alternative mult mai bune, chiar si la aceiasi bani, comparativ cu ceea ce s-a obsinuit sa ne aduca in prim plan, producatorul. Parca doar numele a ramas atunci cand ne gandim la uriasul concern, cel putin cand vine vorba de piata de telefoane. Foarte multe aparitii inutile intr-un sector de buget, controlat de producatori mari din China, si in care se incadreaza din ce in ce mai des, producatori mai putin cunoscuti, dar suficient de bine calibrati la nisa.

Panasonic-P90

Noul Panasonic P90 are un aspect invechit, dar nu neaparat neplacut

Panasonic reprezinta o dezamagire la nivel personal. Nu inteleg ideea companiei de a scoate doar astfel de telefoane in ultima vreme, sau, in cel mai bun caz, un mid-range ceva mai stralucit, dar care nicio sansa reala intr-un duel de la distanta cu telefoanele de pe acelasi segment de la Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo sau LG.

Declinul pe aceasta piata pentru producatorul japonez nu e inexplicabil, dar e destul de dureros.

Sa trecem insa la ceea ce ne intereseaza astazi, si anume la modelul Panasonic P90, cel mai nou release din gama P, sectorul de buget, al producatorului. Unul dintre putinele plusuri al acestui device este faptul ca Panasonic a reusit cumva sa ofere la 300 de lei un device cu finisaje de buna calitate si aspect placut.

Chiar daca in cauza este un aspect invechit, nicidecum incadrat in trendul anului 2018, P90 nu arata atat de rau la suprafata, pe cat o face la interior. Pentru ca la interior incep problemele acestui model.

Panasonic-P90-2

Evident, nu poti avea prea mari asteptari de la un telefon care are un asemenea pret. Insa daca eram in locul celor de la Panasonic, incercam macar sa vin cu ceva nou. Acest device putea sa se incadreze lejer in programul Android One si parca dadeai un semn in plus de respiro. Asa, lumea deja s-a obisnuit cu ceea ce aduce pe acest sector producatorul, iar cuvintele nu sunt neaparat de lauda.

In anul de gratie 2018, Panasonic s-a oprit la un ecran in format clasic, cu diagonala de 5 -inch si rezolutie HD. O bila alba pentru protectia Gorilla Glass si sticla curbata, insa nu va asteptati la o performanta aparte de la acest display.

Procesorul telefonului este un quad-core de generatie veche, si atinge o viteza maxima de 1.25 Ghz. Tinand cont de memoria RAM de 1GB si de placa video de asemenea invechita (Mali T720) inclin sa cred ca Panasonic P90 va avea probleme destul de mari chiar si la jocurile foarte putin solicitante. De celelalte, nu poate fi vorba. 16 GB asigura producatorul pentru stocarea de date si mai primeste o bila alba pentru sistemul de operare (vechi si el) care vine totusi intr-o versiune aproape stock.

Mai avem o bila alba pentru Panasonic P90 si se datoreaza greutatii optime a terminalului: doar 151 de grame, semn ca producatorul a reusit macar sa vina cu un telefon care arata binisor si e usor de tinut in mana/buzunar. Grosimea se apropie insa de 10 milimetri, ceva ce nu prea mai vezi decat in sectorul telefoanelor rezistente.

Panasonic-P90-3

Cate 5 megapixeli pe fata si pe spate (camere echipate cu blitz), dar nu vad cum s-ar putea descurca bine Panasonic P90 in conditiile in care luminozitatea scade. Dificil de mizat pe acest modul de camere, care cred ca va avea probleme inclusiv la nivel de declansare si viteza.

Telefonul primeste suport 4G VoLTE si beneficiaza de GPS plus o baterie de 2.400 de miliamperi. Pare mica, insa pana la urma ce nevoie ai pe acest telefon de o baterie prea mare? Precizam ca Panasonic P90 va fi disponibil pe culori precum albastru, negru si auriu, dar, sansele ca el sa ajunga prea curand in Romania sunt infime.

Verdict Panasonic P90

👎 Noul model de buget, Panasonic P90, nu impresioneaza absolut deloc si nici nu explica prea tare strategia pe care o urmeaza unul dintre cele mai sonore nume de pe piata de telefonie mobila. Un ecran modest, un procesor la fel de modest, o memorie slaba si dotari foto fara pretentii. Un plus pentru sticla Corning Gorilla Glass, pentru aspectul cu finisaje atractive si pentru sistemul de operare destul de curat. Pentru aceste trei „bile albe” si daca nu cauti neaparat un telefon bun la acesti bani, ci unul mai degraba de rezerva, Panasonic P90 poate ca merita investitia. La modul general insa, si la ceea ce exista pe piata pentru 100-150 de lei in plus, Panasonic P90 pare ca te indeamna sa arunci banii pe fereastra. E acelasi lucru daca faci acest gest sau investesti in acest telefon cu incredere. Sfatul nostru, daca telefonul ajunge in Romania (desi ma indoiesc) este sa mai cauti.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 5 votes
Brand Name
Panasonic
Product Name
Panasonic P90
Price
RON (Aprox) 300