Reviews, Stiri

Panasonic P100 telefon de 300 de lei cu specificatii modeste

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Dupa ce s-a bucurat de un succes neasteptat cu telefoanele Panasonic Eluga Ray 500 si Panasonic Eluga Ray 700, grupul japonez a scos pe piata mai multe terminale de buget, mai putin atractive. Asa incepe si acest an pentru Panasonic, printr-o lansare a unui device de buget, destul de modest, cu un design parca putin cam invechit. Despre Panasonic P100 discutam mai multe, in cele ce urmeaza.

Panasonic P100 specificatii tehnice

Noul Panasonic P100 a primit unda verde in februarie 2018. Este un dual SIM care masoara nu mai putin de 9.9 milimetri grosime si are o inaltime de doar 145 milimetri. Terminalul cantareste in plus 174.8 grame, confirmand faptul ca japonezii n-au fost tocmai inspirati cand au optat pentru un design, teoretic invechit.

Panasonic P100 (2)

Partea din fata are in prim plan display-ul capacitive touchscreen in 16 milioane de culori, inconjurat de margini destul de groase pe lateral si foarte groase in opinia mea in partile de sus si jos. Ecranul are tehnologie IPS LCD si o diagonala de 5.0 inch. Conform producatorului, raportul ecran-corp este de 65.1%, iar rezolutia ecranului atinge un maxim de 1280 x 720 pixeli. Se pare ca producatorul japonez a optat pentru protectie Corning Gorilla Glass (unul dintre putinele plusuri reale ale ecranului) si pentru un aspect clasic 16:9. Densitatea pixelilor atinge 294 pixeli per inch.

Panasonic P100 (3)

Panasonic P100 ruleaza Android 7.0 Nougat si foloseste un procesor MediaTek, MT6737, tactat la frecventa de 1.25 Ghz. Este clar un chipset low-end, quad-core, cuplat de producator cu placa video Mali-T720 si ea, destul de invechita. Parca ne intoarcem putin in timp cu Panasonic P100, ceea ce confirma faptul producatorul a luat cateva decizii surprinzatoare in privinta acestui device de buget.

Avem 1 sau 2 GB memorie RAM in functie de versiune pe acest telefon si o capacitate de stocare a datelor de 16 GB. Panasonic ne pune macar la dispozitie un slot pentru carduri externe, care permite extinderea memoriei native pana la 128 GB.

Panasonic P100 (4)

Device-ul Panasonic P100 are o camera principala normala de 8 megapixeli, cu LED flash si capacitate de filmare HD cu 30 de cadre pe secunda. Camera frontala are o rezolutie de 5 megapixeli si este echipata cu flash LED.

Telefonul celor de la Panasonic se bazeaza pe o baterie Li-Ion de doar 2.200 de miliamperi, dar care pare destul de satisfacatoare la ceea ce ofera producatorul in materie de specificatii interne. In ceea ce priveste partea de conectivitate, Panasonic P100 are tehnologie bluetooth 4.0 la bord, port microUSB 2.0 cu functia On-The-Go, senzor de amprente pe partea din spate, accelerometru si proximitate plus Wi-Fi in standardele b/g/n.

Pret si verdict Panasonic P100

Conform presei din India, terminalul costa 5.300 de rupii indiene, adica echivalentula putin peste 300 de lei. Suntem putin nesiguri in privinta lui. Nu a capacitatii sale de a performa, pentru ca aici nu exista dubii, terminalul este destul de modest. Suntem nesiguri cand vine vorba de teoria din spatele acestei idei a celor de la Panasonic de a scoate in continuare astfel de telefoane pe piata.

Panasonic P100

Sigur, telefonul este foarte „affordable”, dar arata destul de respingator (partea din spate e singura cat de gat glossy si pare sa arate decent) si nu impresioneaza practic la niciun capitol. Nici macar pe piata telefoanelor de buget, incadrate undeva in acest pret, acest model Panasonic P100 nu-si va face prea usor loc. Dincolo de ceea ce vrea Panasonic de la acest model, nu putem spune ca l-am recomanda pentru vreo activitate deosebita. Telefonul este disponibil pe Flipkart.

Summary
product image
Aggregate Rating
1 based on 1 votes
Brand Name
Panasonic
Product Name
Panasonic P100