Reviews, Stiri

Panasonic Eluga Ray Max review, imagini, specificatii, opinii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Panasonic Eluga Ray Max este un smartphone cu design metalic, aspectuos si slot dual SIM, compatibil cu tehnologia 4G VoLTE. Terminalul continua traditia modelelor Panasonic din ultima perioada, care prezinta un aspect placut si specificatii bune pentru segmentul de activitate vizat. Panasonic Eluga Ray Max a fost lansat recent pentru piata de telefoane mobile din India, va ajunge apoi in China si Japonia si in general in zona Asia, dar exista informatii ca va putea fi achizitionat si in Europa in scurt timp.

Panasonic Eluga Ray Max review

Panasonic lanseaza telefoane de buna calitate pentru piata indiana, acolo unde concernul se afla in continuare intre preferintele localnicilor. Si, de ce n-ar face-o compania nipona, tinand cont ca mai toate marile companii din Asia cauta sa-si asigure piata indiana, una extrem de potenta si cu un urias potential uman. Compania prezidata de Kazuhiro Tsuga nu si-a ascuns nicio secunda intentia de a vinde cat mai mult si cat mai bine in zona indiana, dar pare decisa sa incerce din nou piata europeana. Nu neaparat cu modelul Panasonic Eluga Ray Max (unul destul de interesant de altfel), dar prin strategia pe care o „gandeste” in 2017. Ramane de vazut daca concernul infiintat de legendarul Matsushita (cel care a dat si primul nume al companiei din Kadoma) va reusi. Noi aruncam pana atunci o privire peste modelul Panasonic Eluga Ray Max.

Panasonic Eluga Ray Max (3)

Eluga Ray Max joaca din punct de vedere al constructiei, intr-o liga superioara predecesorilor sai. Panasonic Eluga Ray Max arata foarte bine si se vede ca cei de la Panasonic s-au straduit sa asigure o nota premium unui device care pare sa treaca din punct de vedere estetic granita mid-range-ului. Terminalul are un invelis metalic foarte bine lucrat, sub care descoperim un display cu rezolutie full HD si diagonala de 5.2 inch. N-au exagerat japonezii in privinta dimensiunilor ecranului si ma bucur, pentru ca rezolutia 1920×1080 se potriveste exact peisajului.

Ecranul are parte de un afisat cu strat de sticla curbata tip 2.5 D, care parca da o nota si mai atragatoare dispozitivului. Unghiuri de vizualizare destul de largi, contraste echilibrate si culori cat se poate de vii. As completa de asemenea cu faptul ca touch-ul acestui device mi se pare unul foarte responsive. Ceva probleme la capitolul luminozitate, dar nimic de netrecut. Pentru a proteja display-ul acestui terminal, puteti arunca o privire peste cele mai accesibile si ieftine folii de protectie din oferta noastra.

Senzorul de amprente este incorporat in butonul HOME al Panasonic Eluga Ray Max, un buton pe care il gasim sub ecranul Full HD. Un detaliu de care am ramas placut surprins este faptul ca japonezii au echipat acest device cu propriul lor asistent virtual. Este vorba despre Arbo, un asistent „inventat” de divizia software de la Panasonic al carui scop esential este acela de a face terminalul mult mai inteligent. Ceva in genul Bixby cu care s-a lansat Samsung Galaxy S8, dar evident, inferior. Acumulatorul Panasonic Eluga Ray Max este unul performant: are o capacitate de 3000 mAh si beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida Quick Charge 3.0.

Panasonic Eluga Ray Max

Panasonic Eluga Ray Max ruleaza Android 6.0 Marshmallow, ceea ce pentru multi va suna dezamagitor. Da, si mie mi-ar fi placut sa existe la brod Nougat-ul, dar ne multumim cu ce avem si sincer, sistemul de operare pare foarte bine optimizat. Memoria RAM atinge 4 GB, in timp ce capacitatea de stocare a telefonului este una buna: 64 GB stocare nativa. „Motorul” sau se cheama Qualcomm Snapdragon 430, un procesor octa-core pe 64 de biti. Probabil terminalul ar putea primi in viitor update la Android 7.0 Nougat, dar nu stiu cata nevoie vor mai avea utilizatorii de acest update. Dotarile foto sunt interesante si satisfac pretentiile unui utilizator tipic mid-range: avem o camera foto principala cu senzor de 16 megapixeli si autofocus plus lentile 5P, dar si o camera foto frontala, pentru selfie-uri, cu senzor de imagine de 8 megapixeli si flash LED. Destul de bine, nu?

Panasonic Eluga Ray Max pret si disponibilitate

Terminalul Panasonic Eluga Ray Max va putea fi achizitonat de asiatici incepand cu aceasta luna. Pretul sau final depinde de versiunea de care utilizatorul este interesat. Panasonic Eluga Ray Max cu 32 GB spatiu de stocare va costa 177 de dolari, iar Panasonic Eluga Ray Max cu 64GB spatiu de stocare va costa putin sub 200 de dolari. Mi se pare un mid-range bun, cu un aspect care m-a impresionat, baterie de 3000 mAh, un procesor tactat la freceventa de 1.4 Ghz, display calitativ si dotari foto peste medie. Panasonic Eluga Ray Max cantareste 165 de grame (este un telefon usor si poate fi manevrat cu usurinta chiar si de catre reprezentatele sexului frumos) si poate fi achizitionat pe una dintre culorile gri, auriu sau roz.

Panasonic Eluga Ray Max (2)

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Panasonic
Product Name
Panasonic Eluga Ray Max
Price
$ 177