Reviews

Panasonic Eluga I9 telefon sub 500 de lei, cu specificatii bune si aspect placut

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Cei de la Panasonic au lansat un nou smartphone de buget din gama Eluga in India. Terminalul Panasonic Eluga I9 va fi disponibil in exclusivitate pe site-ul Flipkart incepand cu data de 15 decembrie. Pretul de achizitie al terminalului de buget este de 7599 rupii indiene, ceea ce inseamna echivalentul a aproximativ 460 de lei. Detalii despre acest nou device accesibil ca pret de la Panasonic, avem in cele ce urmeaza.

Panasonic Eluga I9 specificatii tehnice si pareri

Noul telefon de buget al japonezilor intra perfect in randul terminalelor din gama Eluga. Este accesibil ca pret, nu poate fi considerat un handset puternic, dar va indeplini cu exactitate toate task-urile zilnice solicitate de utilizatori. Evident, nu este un device pentru jocuri complicate si solicitante si nici nu am recoamnda testarea lor la extrem pe un astfel de dispozitiv.

Eluga I9 este mai bun decat Eluga I5. Chiar daca specificatiile sale nu sunt neaparat impresionante, terminalul serveste drept bun companion pe parcursul unei zile. Ce-l recomanda pe Panasonic Eluga I9?

Panasonic Eluga I9

In primul rand, autonomia buna. Nu are o baterie foarte mare (doar 2.500 de mAh) dar performanta sa la acest capitol va fi buna. Acumulatorul device-ului nu este atat de solicitat de configuratia terminalului, ceea ce este o veste buna pentru cei care vizeaza o autonomie buna.

Apoi faptul ca device-ul ruleaza Android 7.0 Nougat intr-o versiune aproape stock inseamna categoric o noua veste excelenta. Este important faptul ca Panasonic Eluga I9 nu este incarcat de bloatwares si alte aplicatii pe care multi le considera inutile si pe care le pot descarca oricand din Magazin Google Play.

In fine, un alt argument pro Panasonic Eluga I9 este faptul ca device-ul are o memorie RAM mai mare decat modelul Panasonic Eluga I5. Acest device are 3GB RAM la bord si 32 GB memorie nativa, de asemenea o capacitate dubla fata de Eluga I5. In plus, exista slot pentru carduri microSD ceea ce inseamna ca memoria flash a device-ul se poate extinde chiar si pana la 128 GB.

Procesorul terminalului nu este unul impresionant. Avem un Quad-Core de la MediaTek, MT6737, tactat la frecventa de 1.25 Ghz. Este exact acelasi tip de procesor pe care il gasim si pe Panasonic Eluga I5, ceea ce nu este o veste prea buna. Din fericire, Panasonic l-a cuplat cu o memorie RAM mai puternica.

Ecranul este de asemenea identic cu cel de pe Eluga I5. Avem o diagonala de 5” cu rezolutie HD pe un IPS de calitate indoielnica. Dar nu neaparat rea.

Sectorul foto corespunde nivelului cu care ne-am obisnuit in gama Eluga. Avem o camera foto principala de 13 megapixeli cu Led Flash si o camera foto frontala de 5 megapixeli cu Selfie Flash.

Verdict Panasonic Eluga I9

Acest nou terminal din gama Eluga de la Panasonic pare sa fie un smartphone decent, bazat pe specificatii normale pentru aceasta gama. Nu trebuie sa va asteptati la performante senzationale de la noul device Panasonic Eluga I9. Este pacat ca se bazeaza pe acelasi tip de procesor ca si Eluga I5, dar vestea buna este ca producatorul l-a upgradat la capitolul RAM si ROM. Autonomia va fi una care o sa va satisfaca, la fel si dotarile foto, care chiar daca nu sunt impresionante, sunt bune pentru acest nivel. Pretul de achizitie este unul bun, dar Panasonic Eluga I9 va avea o concurenta serioasa la acest capitol si ceva imi spune ca nu va iesi in castig de cauza cu telefoanele accesibile ca pret de la Xiaomi, Lenovo sau ZTE.

Summary
product image
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Panasonic
Product Name
Panasonic Eluga I9