Reviews

OWWO X o controversata clona de iPhone X

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

In era telefoanelor full-screen, aproape fiecare producator incearca sa aduca astfel de terminale pe piata. Din pacate, parca tot mai des, observam ca piata smartphone este din ce in ce mai populata de modele de telefoane care copiaza la o scala mai mare sau mai mica design-ul unor telefoane precum iPhone X sau Xiaomi Mi MIX 2, sau oricare alt bezel-less de la marii producatori. Unul dintre acestea si totodata, o mare surpriza este OWWO X, telefon anuntat oficial in urma cu cateva zile.

OWWO X detalii tehnice, concept

Chiar daca nu este un brand cunoscut, s-ar putea ca OWWO sa capete ceva popularitate dupa lansarea acestui telefon, care reprezinta in fapt o clona de iPhone X. Atentie mare insa la ceea ce veti cumpara. Pentru ca pe romaneste, s-ar putea ca „socoteala de-acasa sa nu se potriveasca cu cea din targ”.

OWWO X

Din pacate, cei de la OWWO nu s-au sfiit sa ascunda prea mult acest lucru. Inclusiv in denumire, telefonul ne duce catre varful de gama de la Apple din 2017.

Apoi, se pare ca micutul producator n-a catadicsit sa schimbe nici macar wallpaperul tip iOS de anul trecut. Chiar si-asa, OWWO X pare o clona de iPhone X mai reusita decat Little Pepper S11, o alta „copie” a terminalului de la Apple.

OWWO X (3)

In schimb, pare departe de Leagoo S9, un proxim release al Leagoo. Sa trecem insa la specificatii si sa vedem ce ofera noul OWWO X

OWWO X specificatii tehnice controversate

Clona de iPhone a fost anuntata cu ecran Full HD cu o diagonala de 5.7 inch si rezolutie 1920 x 1080 pixeli. Totusi, certificarea TENAA ne dezvaluie ca producatorul a primit aviz favorabil pentru un ecran de 5.5 inch in diagonala cu rezolutie HD+ ceea ce suna complet diferit.

OWWO X (4)

Aceeasi listare TENAA intra in conflict cu ceea ce anunta acum producatorul la mai multe capitole. OWWO anunta un procesor de 2.5 Ghz (octa-core) in timp ce atunci cand si-a obtinut acordul TENAA in discutie era un quad-core de 1.3 Ghz, mult mai realist.

Surprizele neplacute, continua! Producatorul anunta o memorie RAM de 3 GB cuplata cu cei 32 Gb dedicati stocarii de date. In TENAA, ati ghicit, surpriza: listarea ne anunta alte date. Versiuni diferite de 1GB/2GB/3GB RAM cu variante de 16GB/32GB/64GB ROM.

In sectorul foto aflam informatii doar despre camera principala, care este intr-adevar una duala. Combinatia de senzori pare (cel putin la prima vedere) atractiva: 16+5 megapixeli.

OWWO X (2)

In schimb, nu stim ce camera frontala va avea OWWO X intrucat producatorul desi a lansat telefonul nu spune nimic despre asta. Mentioneaza totusi ca aceasta camera poate identifica mai mult de 128 de diferite figuri faciale. Probabil ca acest detaliu ar trebui sa compenseze lipsa unui senzor de amprente, pentru ca OWWO X lasa casuta nebifata la acest capitol.

OWWO X ruleaza Android 7.0 Nougat si are o baterie de 3.180 miliamperi.

OWWO X are un pret neasteptat de mare

In ciuda controverselor, OWWO n-a stat prea mult pe ganduri cand s-a pus problema pretului. Profitand de aspectul sau si de faptul ca seamana intr-adevar izbitor cu un Apple iPhone X (apropos, daca sunteti interesati de huse iPhone X, iPhone 10 nu uitati sa profitati de reducerile noastre din februarie), producatorul stabileste un pret nerealist in opinia mea pentru acest device: 1499 yuani, adica 239 de dolari. Serios, OWWO?

OWWO X (5)

Suna complet neatractiv pentru un mid-range clona de iPhone X cu cateva specificatii care din pacate, par fake. Asa ca, mare grija la ce cumparati. Verificati acest produs din mai multe surse.

Summary
product image
Aggregate Rating
1 based on 1 votes
Brand Name
OWWO
Product Name
OWWO X
Price
$ 239