Reviews

Oukitel WP5000 pret, disponibilitate, pareri, imagini si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

In urma cu cateva zile, compania chineza Oukitel a anuntat oficial succesorul modelului K10000 Max. Este vorba despre un smartphone de tip rugged, pe care chinezii l-au denumit Oukitel WP5000. Stim, suna ciudat, insa evident, denumirea telefonului se leaga si de caracteristicile sale. Si, asa cum intuiti probabil, acel „5000” are deplina legatura cu acumulatorul handset-ului.

Oukitel WP5000 review

Oukitel este unul dintre producatorii din China care pun mare accent pe autonomia telefoanelor, durabilitatea lor si maniera in care combina raportul calitate-pret. Iar WP5000 se incadreaza perfect in aceste standarde de calitate. Ce specificatii aduce acest terminal, aflam in cele ce urmeaza.

Oukitel WP5000 review: prezentare, specificatii tehnice, pareri

Noul Oukitel WP5000 intra in sectorul rugged cu specificatii atractive, similare cu telefoane de top in acest sector, asa cum este modelul chinezesc Doogee S60. Este inca o confirmare a faptului ca acest sector al telefoanelor super-rezistente creste considerabil ca si calitate. Haideti sa vedem cu ce ne surprinde acest device.

Ecran 18:9 cu diagonala mare

In primul rand cu un ecran in format 18:9. Desigur, nu este vorba chiar despre un Full Screen, cu toate ca IPS LCD-ul de pe WP5000 are margini ultra-thin. Avem o rezolutie HD+ (1440 x 720 pixeli) si o diagonala de 5.7-inch, pe un ecran care imbraca totodata o sticla durabila si rezistenta la socuri. Firesc, doar vorbim despre un smartphone rugged.

Procesor performant si eficient

A doua placuta surpriza pe care ne-o produce Oukitel este ceea ce a ascuns producatorul din China sub capota. Este vorba despre un procesor octa-core de la MediaTek, cu performante bune si o eficienta pe masura. Modelul Helio P25 este un chipset pe 64 de biti, care se bazeaza pe opt nuclee Cortex A53, fiind tactat la frecventa maxima de 2.5 Ghz.

Oukitel WP5000 (1)

Si, asta nu e tot: placa video Mali T880 MP2 este un dual-core de 900 de Mhz care va asigura utilizatorul de prestatii bune spre foarte bune inclusiv in gaming. Oarecum atipic pentru un telefon super – rezistent, dar bine venit si demn de salutat.

6GB Memorie RAM si certificare IP68

Si lista surprizelor placute, continua. Oukitel WP5000 are o memorie RAM de 6GB (LPDDR4X) si o memorie nativa de 64 GB, care poate fi extinsa prin carduri de memorie externa.

Oukitel WP5000 (3)

Pui un microSD si stocarea interna poate creste, dupa preferinte, pana la 128 GB. Modelul Oukitel WP5000 se bucura de certificare IP 68 care asigura terminalului protectie impotriva apei si prafului.

Dotari foto neasteptat de bune

In sectorul foto, descoperim cu placere ca Oukitel ne „serveste” cu o camera foto duala impresionanta! Avem un senzor Samsung de 21 de megapixeli si un al doilea senzor de 8 megapixeli, plus flash LED Dual si autofocus. Frontal, Oukitel WP5000 vine cu un selfie cam de 13 megapixeli plus lentile wide.

Trebuie sa recunoasteti ca v-am captat atentia. Pentru un sector dedicat durabilitatii, acest device are destule argumente care joaca un rol important in performanta generala a dispozitivului.

Autonomie mare, port USB tip C si capacitate 4G si dual SIM

La toata aceasta reteta pregatita de Oukitel, adaugam si autonomia foarte buna, asigurata de bateria de 5000 de miliamperi. Aceasta primeste si o tehnologie de incarcare rapida, MediaTek Pump Express. Sistemul de operare este Android 7.1 Nougat, fara vreo precizare din partea producatorului legata de Android 8.0 Oreo (update).

Oukitel WP5000

Oukitel WP5000 este 4G LTE si VoLTE, are capacitate dual SIM si port USB de tip C! Primeste din partea producatorului conectivitate wi-fi 802.11 in standardele a/b/g/n, bluetooth 4.2 si hotspot. Din pacate, telefonul nu are mufa pentru casti de 3.5 milimetri. Vine in schimb cu scanner de amprente (plasat pe partea din spate) si cu o tehnologie curajoasa de deblocare faciala! Remarcabil!

Pret Oukitel WP5000 si disponibilitate

Pentru cei interesati, aflati ca Oukitel WP5000 va costa in jur de 300 de euro si va putea fi achizitiona pe culoarea clasica negru, ajustata cu nuante de portocaliu si verde. Mi se pare o combinatie foarte atractiva pentru sectorul rugged si o propunere foarte interesanta. Aspectul s-ar putea sa-l dezavantajeze tinand cont ca intra in categoria telefoanelor rezistente. Terminalul este durabil si puternic din punct de vedere al specificatiilor, iar pretul de achizitie mi se pare unul atragator.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Oukitel
Product Name
Oukitel WP5000
Price
Euro 300