Reviews

Oukitel U18 review » pret, specificatii tehnice, pareri, disponibilitate

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Noul Oukitel U18 a fost anuntat oficial. Are intr-adevar aspect de iPhone X si propune un format special pentru ecranul sau, 21:9. Toate detaliile despre noul Oukitel U18 le gasiti in cele ce urmeaza. Va recomandam si acest review Oukitel K10, un super phablet cu ecran 18:9 al aceluiasi producator.

Video Oukitel U18

Oukitel U18 scurta prezentare

La mijlocul lunii ianuarie va anuntam ca cei de la Oukitel pregatesc o replica de iPhone X si va avertizam ca terminalul arata bine si are specificatii destul de atractive, pentru un pret de achizitie destul de rezonabil. Intre timp, Oukitel l-a anuntat oficial si aflam ca U18 costa doar 180 de dolari. Vom afla imediat si ce propune acest telefon la acesti bani.

Specificatii complete Oukitel U18

  • – Android 4G smartphone
  • – ecran de 5.85-inch, IPS LCD, rezolutie 1440×720, 275 ppi
  • – Grosime: 10 mm
  • – Latime: 73.2 mm
  • – Inaltime: 150.5 mm
  • – Greutate: 218 grame
  • – Memorie RAM: 4GB
  • – Memorie Flash: 64 GB
  • – Camera foto principala: duala, 13+2 MP
  • – Camera foto secundara: 8 MP
  • – Senzor de amprente montat pe spate
  • – Procesor: MediaTek MT6750T pe 64 biti, 1.5 Ghz
  • – Placa video: ARM Mali T860 MP2
  • – SIM: dual SIM, Nano + Nano / microSD
  • – Conectivitate: 2G, 3G, 4G
  • – Sistem de operare: Android v7.0 Nougat
  • – Acumualtor: Lithium Polymer, 4.000 mAh, non-removable
  • – Pret: 180 de dolari

Oukitel U18 review, detalii oficiale, pareri, imagini

Daca iti doresti un iPhone X si nu ai suficienti bani, well … Oukitel a gasit solutia. Pentru 180 de dolari nu vei cumpara un iPhone si nici nu te vei apropia la acelasi nivel de performanta, dar, fara indoiala, noul U18 de la Oukitel este eye catching si lasa o placuta amprenta de iPhone in mana ta. Vorbim totusi despre o replica aproape perfecta din punct de vedere al design-ului a celui mai important release din 2017 al nord-americanilor, aniversarul iPhone X (10).

Oukitel U18 vs iPhone X

Oukitel U18 vs iPhone X

Totusi, iPhone X pare intr-adevar „one of a kind” si pe undeva intelegem aceasta nevoie a micilor producatori de a-l copia. La fel se intampla si la device-urile celor de la Samsung, in special la modelul Galaxy S8 de anul trecut.

Revenind insa la esential, Oukitel U18 este un mid-range destul de interesant din multe alte puncte de vedere. Firesc, el este succesorul oficial al modelelor Oukitel U16 Max, Oukitel U11 Plus, etc. Vorbim asadar despre seria „U” de la Oukitel, un producator aflat intr-o crestere evidenta.

Design si display

Unul dintre detaliile cele mai evidente care tradeaza asemanarea dintre Oukitel U18 si iPhone X este desgin-ul device-ului. Avem formatul „Top notch” pe noul U18, un ecran oarecum taiat in partea de sus, o adevarata semnatura pe iPhone X care incepe sa fie copiata tot mai des.

Oukite U18 (2)

Evident, daca privim in ansamblu telefonului vom observa ca in partea de jos, ecranul de pe U18 are o margine foarte groasa in comparatie cu cea de pe telefonul Apple, acolo unde practic nu exista. Poate ca Oukitel n-a vrut sa copieze totul, integral si de aceea a procedat astfel pe modelul sau U18.

Corpul telefonului este din metal, iar noul aspect 21:9 se spune ca va oferi un sentiment special. In ce sens? Pai U18 are 10 mm grosime, dar acest aspect se pare ca il face sa se simta destul de subtire. Ceea ce e bine!

Oukitel U18 (3)

Ecranul este imbracat in sticla curbata 2.5D si are o diagonala de 5.85 -inch. Rezolutia este HD+ iar densitatea pixelilor atinge 275 ppi. Display-ul este de fapt un In-Plane Switching LCD, de o calitate destul de decenta, dar evident, departe mult de OLED-ul de pe iPhone X.

Procesor si memorie

Oukitel U18 foloseste un procesor Mediatek MT6750T care va sosi cu 4 GB RAM si 64 GB on board. CApacitatea de stocare poate fi insa extinsa pana la 256 GB via Micro SD.

Oukitel U18 (4)

De remarcat si faptul ca Oukitel U18 ruleaza direct din fabrica, Android 7.0 Nougat, un sistem de operare destul de curat pe acest device.

Camera si baterie

Trei camere avem pe acest terminal, asa cum puteti observa si mai sus. Doua dintre camere sunt plasate pe spate, iar una, cea frontala, evident in fata. Camera principala este duala, avand la bord o combinatie de senzori de 13 cu 2 megapixeli. Camera pentru selfie-uri si video calling are 8 megapixeli, dar poate ajunge prin interpolare la 13 megapixeli. Si da, avem Face ID pe U18, adica un fel de tehnologie de recunoastere faciala care nu stim inca, cum si cat de bine functioneaza.

Oukitel U18

In ceea ce priveste bateria telefonului, aflam ca Oukitel U18 are un acumulator Lithium Polymer de 4.000 de miliamperi. Cei de la Oukitel sunt renumiti pentru calitatea bateriilor lor, astfel ca ne bucuram sa va anuntam ca acest telefon va ajunge pana la 320 de ore in standby si undeva la 12 ore in convorbiri.

Pret si disponibilitate

Pe AliExpress am gasit acest device la 180 de dolari. Un pret bun de achizitie. Voi ce credeti?

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Oukitel
Product Name
Oukitel U18
Price
$ 180