Stiri

OPPO, Xiaomi si Meizu isi vor echipa telefoanele mid-range cu procesorul Helio P60

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Procesorul MediaTek Helio P60 a fost prezentat oficial la inceputul lunii martie, la Mobile World Congress 2018 de la Barcelona. Aflam acum, ca producatori importanti din China precum OPPO, Xiaomi si chiar Meizu vor incorpora acest chipset in viitoarele lor terminale mid-range.

Procesorul MediaTek Helio P60 pe telefoane Xiaomi, OPPO si Meizu

Aproape sigur, Helio P60 va fi unul dintre procesoarele mid-range la mare cautare in acest an. Este unul dintre cele mai puternice chipset-uri produse de taiwanezi pe acest sector de mijloc, iar companiile din China si-au anuntat deja intentiile de a-l include in configuratiile viitoare ale telefoanelor lor. Platforma octa-core a celor de la MediaTek este tactata la frecventa de 2.0 GHZ folosind arhitectura big. LITTLE. MediaTek Helio P60 incorporeaza astfel patru nuclee Cortex A53 si alte patru nuclee Cortex A73.

Trei dintre aceste mari companii, OPPO, Xiaomi si Meizu, au finalizat deja discutiile cu MediaTek in vederea includerii chip-ului in smartphone-urile lor.

Helio P60

Conform site-ului GizmoChina, procesorul MediaTek Helio P60 va echipa smartphone-ul OPPO R15, care este de asteptat sa fie lansat in aceasta luna. Cei de la Meizu ar fi ajuns la un acord cu MediaTek pentru includerea lui Helio P60 pe viitorul Meizu E3, in timp ce dinspre Xiaomi deocamdata nu avem vreo informatie concreta asupra telefonului (telefoanelor) care vor incorpora Helio P60 de la MediaTek.

Facem precizarea ca OPPO R15 este „vehiculat” cu o varianta curajoasa de la Qualcomm, Snapdragon 660, probabil cel mai puternic chipset mid-range de pe piata. GizmoChina sustine ca acest telefon va avea insa si versiuni care vor include chipul celor de la MediaTek. La Meizu E3 lucrurile par sa fie mult mai clare, in sensul ca producatorul ar fi confirmat deja prezenta lui P60 SoC pe noul sau mid-range.

MediaTek Helio P60 suporta dual VoLTE, ViLTE si VoWi-Fi, oferind totodata viteze foarte bune in download. El se evidentiaza prin “colaborarea” cu acceleratorul grafic Mali-G72 MP3 GPU, o placa video tactata la frecventa de 800 de Mhz. Conform celor de la MediaTek, aceasta asigura un plus performanta de 70% prin comparatie cu generatiile anterioare din seria P a taiwanezilor.

Summary
OPPO, Xiaomi si Meizu isi vor echipa telefoanele mid-range cu procesorul Helio P60
Article Name
OPPO, Xiaomi si Meizu isi vor echipa telefoanele mid-range cu procesorul Helio P60
Description
Chipsetul celor de la MediaTek, Helio P60, va fi inclus in viitoarele telefoane mid-range ale producatorilor chinezi, OPPO, Xiaomi si Meizu
Author
Publisher Name
Catmobile