Stiri

Oppo anunță tehnologia Under Screen Camera pentru smartphone-uri

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Oppo se pregătește de o inovație cât se poate de interesantă. Tehnologia Under Screen Camera, adică cameră sub ecran, a fost prezentată de producătorul chinez.

Oppo anunță tehnologia Under Screen Camera pentru smartphone-uri

Oppo și-a dezvăluit la începutul acestei luni tehnologia de nouă generație cameră sub ecran (Under Screen Camera) pentru smartphone-uri. Noua soluție Oppo denumită Under Screen Camera plasează discret camera frontală sub ecranul smartphone-ului într-un mod care menține integritatea și consistența întregului ecran, atât în ​​timpul utilizării, cât și pe perioada standby.

Soluția Under Screen Camera de la Oppo oferă ”echilibrul perfect între calitatea consecventă a ecranului și calitatea imaginii camerei” susține producătorul.

Caracteristici Under Screen Camera by Oppo

Această nouă soluție de cameră sub ecran rezolvă multe provocări tehnice, dar și cele legate de producție, probleme care au afectat tehnologia camerelor sub ecran de la începutul dezvoltării sale.

Descoperirile includ soluționarea problemelor, cum ar fi calitatea afișării inconsistente în zona ecranului de deasupra camerei de pe ecran, calitatea scăzută a imaginii cauzată de obstrucția camerei de către ecran și probleme cu fiabilitatea și durata de viață a produsului.

Datorită progreselor înregistrate în aceste domenii, Oppo a livrat o soluție Under Screen Camera îmbunătățită, care duce experiența full-end la ecran complet la niveluri noi.

Noua tehnologie lansată de producătorul chinez introduce mai multe inovații în proiectarea structurii și algoritmi AI:

Geometria pixelilor:
Noua soluție micșorează dimensiunea fiecărui pixel fără a micșora numărul de pixeli pentru a asigura un afișaj de 400-PPI de înaltă calitate chiar și în zona camerei.

Cablare transparentă și design nou
Oppo a înlocuit cablajul tradițional al ecranului cu materiale inovatoare. Combinat cu un proces de fabricație de înaltă precizie care reduce lățimea cablajului cu 50%, acest lucru are ca rezultat o calitate a afișajului mult mai fină, cu o experiență vizuală mai lină.

Controlul preciziei, culorii și luminozității ecranului:
Spre deosebire de standardul industrial actual de utilizare a unui circuit de 1 pixel pentru a oferi 2 pixeli („1-la-2”) în zona ecranului de deasupra camerei, OPPO a introdus o nouă soluție utilizând tehnologia ecranului , cu fiecare circuit de pixeli oferind doar 1 pixel („1-la-1”).

”Atunci când este combinat cu tehnologia precisă de compensare algoritmică a celor OPPO, aceasta permite controlarea precisă a cromaticității și luminozității întregului ecran cu o abatere de aproximativ 2%” anunță Mobile Indian. În plus, pentru utilizări precum citirea cărților electronice, răsfoirea știrilor sau navigarea cu hărți, noua generație de tehnologie a camerei sub ecran OPPO ”permite afișarea precisă a fonturilor mai mici și o mai bună conservare și reprezentare a detaliilor și culorilor texturale, rezultând într-o experiență mai consistentă și mai captivantă.”

Fiabilitate și durată de viață îmbunătățite:
Odată cu introducerea circuitului de pixeli „1-la-1” și a algoritmului de optimizare dedicat, soluția Unde Screen Camera de nouă generație a companiei OPPO poate asigura compensarea afișajului în zona camerei de pe ecran, îmbunătățind durata de viață a ecranului cu până la 50%.

În ceea ce privește camera, Institutele de cercetare americane ale companiei Oppo au dezvoltat o serie de algoritmi AI de imagistică – inclusiv reducerea difracției, HDR și AWB – pentru a reduce unele dintre efectele secundare negative care se găsesc în mod obișnuit în camerele de pe ecran, cum ar fi imaginile neclare și strălucirea imaginii.

Oppo și-a instruit modelul de reducere a difracției AI folosind zeci de mii de imagini pentru a controla problemele cauzate de difracția la sursa de lumină, permițând utilizatorilor să capteze imagini mai clare și mai naturale.

Vă reamintim că Oppo a anunțat recent, noul model Oppo Reno 6 despre care găsești mai multe detalii pe blogul nostru. Telefonul are un preț de 5.199 de rupii indoneziene, echivalentul a putin peste 1400 de lei. Are o singură variantă de stocare de 8 GB + 128 GB. Vine în culori Stellar Black și Aurora.

De asemenea, compania a lansat varianta 5G a modelului Oppo A93s. Momentan, el a fost anunțat pe piața din China și va fi disponibil pe culorile Early Summer Light Sea, Summer Night Star River și White Peach Soda. Din primele informații, prețul său ajunge undeva la 1300 de lei în traducere românească. Este un preț valabil pentru versiunea de 8GB RAM.