Stiri

Oppo R9s cel mai bine vandut smartphone cu Android din prima parte a anului

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Oppo R9s este un terminal destul de putin cunoscut pe piata de la noi, tinand cont ca el se adreseaza in mare altor piete de desfacere. Chiar si-asa, profitand de impactul impresionant pe care il are China si India pe piata smartphone, Oppo isi continua evolutia extraordinara si prin acest model de telefon detine suprematia in privinta celor mai bine vandute telefoane mobile care ruleaza Android, cel putin in acest debut de an.

Oppo R9s marea surpriza cu Android

Oppo s-a consacrat in 2016 cand a devenit noul lider din topul producatorilor de smartphone-uri din China. Contrar tuturor asteptarilor, producatorul chinez a dominat piata de smartphone din China si a inregistrat o crestere absolut uimitoare: 122.2% fata de 2015.

Oppo R9s cel mai bine vandut smartphone cu Android din prima parte a anului(2)

In 2016, Oppo Electronics Corp a vandut aproape 80 de milioane de unitati, iar 2017 pare sa inceapa cum nu se putea mai bine pentru compania asiatica. Terminalul Oppo R9S s-a vandut „ca painea calda” in perioada ianuarie-martie 2017, Oppo inregistrand in registrele sale peste 8.9 milioane de unitati ale acestui model. In acest moment, dupa iPhone 7 (cel mai bine vandut smartphone din lume la aceasta ora) si iPhone 7 Plus, Oppo R9S ocupa un incredibil loc 3 in topul celor mai bine vandute terminale din acest inceput de an.

De remarcat insa inainte de toate si de subliniat astfel impactul fascinant al Oppo, sunt doua detalii picante. Primul ar fi faptul ca Oppo se claseaza in acest clasament inaintea unor nume „grele” de pe piata, asa cum sunt Samsung Electronics, Huawei sau Xiaomi. Al doilea, ca „liderul”, Apple, cel care a vandut aproape 40 de milioane de unitati prin terminalele iPhone 7 si iPhone 7 Plus in aceeasi perioada, este un producator care se adreseaza intregii piete smartphone, la nivel global.

Oppo R9s

Pe partea asiatica insa, Oppo inregistreaza rezultate absolut neasteptat, chiar si de catre cele mai optimiste personaje din conducerea concernului. Intre telefoanele cu Android, Oppo R9s este primul in topul vanzarilor pe 2017, evident profitand si de catastrofa pe care a produs-o Samsung Electronics cu cel mai important terminal al sau din 2016. Cu siguranta pana spre finalul anului lucrurile „se vor regla” de la sine, iar Samsung va inregistra vanzari impresionante cu noul model Samsung Galaxy S8 (versiunea standard si versiunea Galaxy S8 Plus).

Pana atunci, gigantul sud-coreean se multumeste cu vanzari importante in segmentul entry-level si mid-range, acolo unde modelele Samsung Galaxy J3 2016 si Samsung Galaxy J5 2016 au inregistrat impreuna 11 milioane de unitati vandute.

Ce propune Oppo R9s

Oppo R9s cel mai bine vandut smartphone cu Android din prima parte a anuluiTerminalul Oppo R9s este un phablet dual sim 4G, lansat in octombrie 2016. Telefonul are un ecran AMOLED cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie full HD, ruleaza Android 6.0.1 Marshmallow si functioneaza cu ajutorul unui procesor mid-range de foarte buna calitate de la Qualcomm, Snapdragon 625, un octa core tactat la frecventa de 2.0 Ghz. Memoria sa RAM este insa una de 4GB, in timp ce acumulatorul Lithium-Polymer are o capacitate generoasa de 3010 mAh. Phabletul arata exceptional, avand o grosime de doar 6.6 milimetri si cantarind 145 de grame. Ecranul asigura un raport ecran-corp de 73.4% si este protejat de Corning Gorilla Glass. Oppo R9s este un mid-range foarte puternic si datorita dotarilor sale foto, pentru ca terminalul incorporeaza doua camere (atat cea principala cat si cea frontala) cu senzori de imagine de 16 megapixeli.

Cine este OPPO Electronics Corp

Cunoscuta iubitorilor de smartphones din Asia sub denumirea de Oppo, compania cu sediul in Dongguan are ca denumire completa numele de OPPO Electronics Corp. Divizia a fost fondata in 2001 de catre Chen Mingyong, dar a devenit global cunoscuta cativa ani mai tarziu. Fondatorul companiei este in continuare cel mai important om in organizatie, insa ceea ce foarte putina lume stie, este ca Oppo este in prezent doar o divizie a puternicului concern BBK Electronics, o companie din Guandong specializata in articole electronice precum seturi de televizoare, MP3 Playere, camere digitale si prin Oppo, telefoane mobile.

Pe piata de telefonie mobila, compania cu sediul in Dongguan a patruns undeva spre 2008, insa progresul n-a fost deloc unul usor. De-alungul timpului, compania a produs o gama variata de smartphones precum U701 Ulike, Oppo R5, Oppo N3, Oppo R7 sau R610. Succesul cel mai important l-au inregistrat chinezii de la OPPO Electronics Corp prin modelele de smartphone R7 Lite si F1, iar recent prin modelul R9. De altfel, acest model a fost desemnat in China drept smartphone-ul anului 2016, dupa ce a reusit sa vanda peste 17 milioane de unitati, in ciuda look-ului sau similar cu iPhone 6S.

Summary
Oppo R9s cel mai bine vandut smartphone cu Android din prima parte a anului
Article Name
Oppo R9s cel mai bine vandut smartphone cu Android din prima parte a anului
Description
Smartphone-ul Oppo R9s a fost vandut in aproape 9 milioane de unitati in perioada ianuarie-martie din 2017