Reviews, Stiri

Oppo R9 pret, review si opinii despre smartphone-ul anului 2016 in China

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Oppo R9 este un smartphone premium care a impresionant teribil pe piata din China. Conform rapoartelor financiare realizate de companiile de cercetare si analiza de pe piata asiatica, terminalul Oppo R9 este cel mai bine vandut smartphone din China in 2016. Considerat de multi „o copie” a celebrului model al celor de la Apple, iPhone 6S, Oppo R9 a reusit sa doboare recordul detinut chiar de catre device-ul celor de la Apple pe piata chineza si a fost vandut in 2016 in peste 17 milioane de unitati. Avand un look aproape similar cu iPhone 6S, dar un pret aproape de doua ori mai mic, Oppo R9 a fost o varianta extrem de bine primita de chinezi care au preferat sa plateasca o suma mai mica pentru un terminal premium extrem de interesant.

Oppo R9 review

Am evidentiat deja ideea de baza: Oppo R9 este un smartphone premium care seamana izbitor de tare cu modelul celor de la Apple, dar care costa mai putin. Aceasta ultima parte a frazei pare sa fi contat foarte mult pentru piata din China, asiaticii preferand modelul Oppo R9 in detrimentul altor smartphone de brand, mai sofisticate poate, dar in acelasi timp, mai scumpe. Cu ce iese insa in evidente itemul Oppo R9 in afara de asemanarea sa cu iPhone 6S? In primul rand cu un display Super AMOLED de 5.5 inch cu rezolutie Full HD si un raport corp display de aproape 80%. In al doilea rand, terminalul propune utilizatorilor un procesor extrem de interesant, foarte bine cotat la aceasta ora.

Oppo R9 pret: 400 dolari

Oppo R9 pret: 400 dolari

Este vorba despre procesorul octa-core al celor de la Media Tek, Helio P10, de 2 Ghz, un procesor care se bazeaza pe 4 GB memorie RAM si alti 64 de GB spatiu de stocare in varianta standard. Vestea buna pentru utilizatorii Oppo R9 este ca spatiul de stocare de baza, poate fi extins pana la 128 de GB printr-un card de memorie. Oppo R9 nu ruleaza pe un sistem de operare nou, desi foarte probabil pana la aceasta ora a primit update catre Android 6.0 Marshmallow. In varianta sa oficiala, Oppo R9 beneficiaza de sprijinul unui sistem de operare Android 5.1.1 Lollipop cu Color OS 3.0, un deficit cauzat probabil de lansarea prematura de anul trecut, dar si de „zgarcenia” sa spunem a companiei producatoare. Reamintim ca Oppo R9 a fost lansat in luna aprilie a anului 2016 pentru piata din China.

Conectivitatea smartphone-ului Oppo R9 este una benefica pentru utilizator, garantandu-i acestuia un sistem Wi-Fi de ultima generatie, bluetooth 4.1, GPS cu A-GPS, GLONASS si evident senzor de amprenta si semnal 4G. Capitolul camera foto a fost foarte discutat in presa de specialitate. Anumite surse sustin ca Oppo R9 nu asigura calitatea dorita din punctul de vedere al sistemului de camere, in timp ce majoritatea surselor evidentiaza procesul impecabil prin care terminalul Oppo R9 filmeaza si capteaza imagini. Oppo R9 foloseste o camera foto principala de 16 megapixeli cu autofocus si flash LED plus deschidere f/2.2 si filmare full HD (iata ca nu ofera filmari 4k asa cum am descoperit la un alt produs de top al pietei asiatice ZTE Axon 7), dar si o camera secundara de 13 megapixeli cu deschidere f/2.0. Bateria sa are 2850 de mAh, o capacitate as spune eu destul de mica pentru ceea ce asteptam de la Oppo R9. In schimb, dincolo de designul atragator, smartphone-ul Oppo R9 este extrem de usor (cantareste numai 145 de grame) si foarte subtire (masoara 6.6 milimetri). Display-ul este protejat de Corning Gorilla Glass 4, iar densitatea pixelilor atinge cifra 441.

Oppo R9 pret si concluzie

Sunt foarte putine de reprosat per total acestui dispozitiv, ceea ce explica oarecum numarul impresionant de vanzari de pe piata din China. Oppo R9 seamna foarte mult cu modelul iPhone 6S de la Apple, ceea ce unii considera un avantaj, dar ceea ce eu personal nu voi saluta niciodata. Poate fi achizitionat in culorile „gold” si „pink”, doua culori care dau o nota in plus parca de eleganta modelului. Sistemul de camere (cel putin pe hartie) este foarte bun, smartphone-ul este usor si subtire, are un raport screen-to-body excelent si un ecran mare extrem de competent. In plus, propune utilizatorului o memorie RAM de 4GB si un pret echitabil. Pe piata din China, smartphone-ul Oppo R9 costa putin peste 400 de dolari, in timp ce versiunea cea mai scumpa, Oppo R9 Plus de 128 GB costa pana in 600 de dolari. Preturile sunt mai mici decat variantele oferite de gigantii Samsung si Apple, insa chinezii au parut extrem de multumiti de oferta premium la un pret mic a celor de la Oppo. Ca atare, Oppo R9 a devenit cel mai bine vandut smartphone din China in 2016. Este insa Oppo R9 un smartphone interesant si pentru romani? Asteptam opiniile dumneavoastra.

Oppo R9

Oppo R9

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo R9
Price
$ 400