Reviews, Stiri

OPPO R15 flagship mid-range » pret, specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

Cei de la OPPO au anuntat oficial doua telefoane din sectorul mid-range care trec drept flagship-uri. Este vorba despre OPPO R15 si OPPO R15 Dream Mirror Edition (cel care era anuntat initial drept OPPO R15 Plus), doua terminale cu specificatii foarte atractive (destul de similare) si design asemanator. Vom discuta si noi, la prima vedere in cele ce urmeaza, despre modelul OPPO R15.

Specificatii tehnice OPPO R15

OPPO R15 specificatii tehnice

Primele pareri OPPO R15

Asadar, avem un prim mid-range puternic care incorporeaza atractivul chipset de la Mediatek, Helio P60. Versiunea standard scoasa de OPPO, modelul R15, este insa diferit la acest capitol de versiunea Dream Mirror, care se bazeaza pe un procesor Snapdragon. Specialistii cred ca chip-ul celor de la Qualcomm este putin mai puternic, insa iata ce ofera si Helio P60. Procesorul este un octa-core, cu patru nuclee (Cortex A73) de 2.0 Ghz si alte patru nuclee (Cortex A53) de 2.0 Ghz. Asadar, acest nou chip MediaTek atinge o frecventa maxima de 2.0 Ghz si promite sincer, destul de mult. Placa video asociata inclusiv pe acest model de telefon cu procesorul este un model ARM Mali G72 (include trei nuclee grafice) si are o frecventa de 800 Mhz. Se spune ca acest procesor este cel mai bine optimizat chipset mid-range al momentului, dar ramane de vazut daca asa va fi.

OPPO R15 (1)

OPPO R15 are o constructie foarte atractive si se bazeaza intr-adevar pe „breton” asa cum anuntam si noi intr-un articol anterior despre acest model de telefon. Partea frontala este dominata de ecranul OLED extrem de atractiv, atat ca aspect cat si ca dimensiuni. Top notch-ul gazduieste camera frontala, iar marginile telefonului sunt aproape inextistente.

In ceea ce priveste constructia din lateral, OPPO s-a oprit la metal. Device-ul are doar 175 de grame si masoara 7.4 milimetri grosime. Ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo peste care producatorul chinez a „asezat” confortabil interfata sa, ColourOS in cea mai noua versiune.

OPPO R15 (2)

Acumulatorul OPPO R15 are 3.450 miliamperi si primeste, deja celebra, tehnologie de incarcare rapida VOOC Flash Charging de la Oppo. Conform companiei din China, 5 minute de incarcare aduc 2 ore de convorbiri in plus utilizatorului, ceea ce suna fantastic.

Ajungem si la punctul forte al OPPO R15 care aproape fara indoiala este display-ul. Diagonala generoasa de 6.28-inch nu este nici pe departe singura veste incantatoare. Ecranul de tip OLED are o rezolutie Full HD+ si o densitate a pixelilor de 401 pixeli per inch. Raportul ecran-corp atinge 90%, detaliu care contribuie fara discutie la imaginea de ansamblu (excelenta) a modelului. De mentionat ca acest OLED, denumit „Super V-Display” de catre producator are la baza tehnologia 19:9!

OPPO R15

6 GB memorie RAM LPDDR4X a pus OPPO pe modelul sau R15, in timp ce stocarea interna atinge 128 GB. Ce-ti poti dori mai mult de la un mid-range? Mai ales ca daca ai nevoie de o memorie mai mare, o vei putea extinde pana la 256 GB via microSD (carduri de memorie).

Dotarile foto imi plac foarte mult. Camera principala este duala si poate filma 4K-Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda. Se bazeaza pe un senzor Sony IMX 519 de 16 megapixeli si pe un al doilea senzor (mai mic) de 5 megapixeli. Avem stabilizare electronica a imaginii si HDR, plus flash LED. Frontal, OPPO R15 vine cu un selfie-cam de 20 de megapixeli, capabil si el sa filmeze la rezolutie Full HD.

Pret OPPO R15

Conform primelor informatii din China, modelul OPPO R15 costa 473 de dolari. Asta inseamna ca puternicul flagship mid-range, va costa sub 2000 de lei daca il vei cumpara din China. Daca va ajunge sau nu in Romania nu stim pentru moment, dar pretul sau n-ar trebui sa fie mai mare de 1800-1900 de lei.

Verdict, la prima vedere, pentru OPPO R15

Daca aruncati o privire peste specificatiile de mai sus veti observa ca lipseste portul USB Tip C din configuratie, ceea ce poate fi considerat un minus. Bine, OPPO se bazeaza foarte mult pe VOOC Flash Charge si are motive sa o faca, cel putin pana acum! Ecranul este incantator, memoria e mare, dotarile foto echilibrate si avantajoase, avem diagonala mare cu rezolutie excelenta, format 19:9 si design extrem de atractiv, chiar daca nu original (seama cu celelalte replici de iPhone X). Cu toate acestea pretul mi se pare bun, mai ales daca Helio P60, procesorul nou al celor de la MediaTek se va comporta asa cum se tot anunta.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 4 votes
Brand Name
OPPO
Product Name
OPPO R15
Price
$ 473