Reviews, Stiri

Oppo R11 Plus detalii oficiale si comparatia inevitabila cu Oppo R11

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Oppo R11 Plus este un phablet lansat de curand pentru piata din China. Terminalul are specificatii de top ascunzand printre altele noul model de procesor al celor de la Qualcomm, Snapdragon 660. Strategia producatorului chinez in privinta acestui smartphone a fost una simpla, Oppo cautand sa asigure pietei un model de dimensiuni mari, cu specificatii asemanatoare cu cele ale versiunii standard, Oppo R11, un impresionant smartphone mid-range, despre care puteti citi detalii oficiale de dupa lansare si pe blogul catmobile.ro.

Oppo R11 Plus primele impresii

Oppo R11 versiunea standard a gamei pregatite de compania chineza pentru aceasta perioada a anului a devenit primul terminal din lume care foloseste noua platforma a celor de la Qualcomm, chipsetul Snapdragon 660. „Fratele sau mai mare”, Oppo R11 Plus va beneficia insa si el de aceelasi tip de procesor confirmand traditia relatiilor excelente dintre Qualcomm si producatorul cu sediul in Dongguan.

„2016 a fost un an excelent pentru Oppo Electronics. Viziunea producatorului s-a schimbat din mers, tinand cont de neasteptata cifra de vanzari care a devenit una realmente impresionanta. In acest context, colaborarile Oppo Electronics s-au transformat in adevarate parteneriate si cu certitudine vor deveni long-term relantionship in urmatoarea perioada” – Kwai Ming Bo (analist, sud coreean pentru publicatii IT)

Oferta specificatiilor Oppo R11 Plus este aproape similara cu cea a versiunii standard. Avem la dispozitie si pe acest phablet un display Super AMOLED in 16 milioane de culori, capacitiv, multitouch (in 10 puncte), cu rezolutie Full HD, in speta 1920×1080 pixeli. Evident insa, in dreptul acestui capitol, notam si cea mai importanta diferenta fata de modelul clasic, R11: diagonala Oppo R11 Plus este una mai mare, atingand 6 inch. Remarcabil faptul ca Oppo a reusit sa asigure si in cazul acestui device o excelenta densitate a pixelilor pentru acest Super AMOLED: 367 pixeli per inch, in conditiile in care si la versiunea de baza, producatorul si-a facut excelent datoria.

Oppo R11 Plus

Oppo R11 Plus ruleaza din fabrica cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.1.1 Nougat (cu interfata grafica Color OS 3.1), iar sub capota sa se ascunde asa cum mentionam si mai sus, noul model de procesor Snapdragon 660. Discutam despre un model octa-core (4×2.2 GHz Kryo 260 & 4×1.8 GHz Kryo 260), despre care presa de specialitate din Asia sustine ca se poate apropia la nivel de performanta de celebrul Snapdragon 820, care practic ne-a oferit anul trecut o portie gratuita de istorie in segmentul high-end. Procesorul celor de la Qualcomm pe modelul R11 Plus este tactat la frecventa de 2.2 Ghz si lucreaza in tandem cu procesorul grafic Adreno 512.

Oppo a alocat si acestui terminal o memorie RAM captivanta (6GB), dar si o capacitate nativa de stocare a datelor impunatoare: 64 GB. De pe noul model Oppo R11 Plus nu lipseste slotul pentru carduri micro SD, port prin intermediul caruia, utilizatorii pot mari capacitatea memoriei native pana la 256 GB.

Imbracat intr-o carcasa metalica atragatoare, cu materiale si finisaje care te pot duce cu gandul spre un segment valoric superior, Oppo R11 este echipat cu un acumulator mai puternic decat „fratele sau mai mic”, fiind alimentat de o baterie Lithium Ion nedetasabila cu o capacitate de 4000 mAh si cu tehnologie de incarcare rapida, VOOC Flash Charging.

In sectorul mid-range, Oppo a aratat clar in ultima vreme ca pune destul de mult accent pe caracteristicile foto cu care-si echipeaza gadget-urile. Ei bine, Oppo R11 Plus nu face nota discordanta si in mod cert va cuceri piata prin specificatiile camerelor sale foto. Pentru un phablet cu dimensiuni destul de mari, item-ul beneficiaza de dotari foarte bune, incepand de la camera foto secundara care are o diafragma f/2.0 si o rezolutie de 20 de megapixeli si continuand cu camera foto principala duala, echipata cu senzor Sony IMX398 de 16 megapixeli si cu un alt senzor Sony IMX350 de 20 de megapixeli. In timp ce prima camera a device-ului poate filma chiar si la rezolutie Ultra HD, camera secundara permite utilizatorului captarea de imagini video in format Full HD.

Oppo-R11-Plus

Nu lipsesc optiunile de conectivitate importante de pe acest device. Oppo R11 Plus se conecteaza la internet prin WiFi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, beneficiaza de WiFi Direct, port microUSB 2.0, A-GPS si GLONASS, jack de 3.5 milimetri, radio FM sau port infrarosu. Item-ul detine senzor de amprenta pozitionat pe partea din fata a dispozitivului, dar si alte tipuri de senzori, printre care giroscop, compas, accelerometru, senzor de proximitate sau de lumina. Conform presei din Asia, phablet-ul Oppo R11 Plus va fi comercializat pentru suma de 544 de dolari.

Oppo R11 Plus vs Oppo R11: ce alegem?

Cu siguranta fanii Oppo sunt incantati de cele doua optiuni oferite de producator in aceasta perioada a anului. Doua smartphone-uri puternice, cu aspect extrem de atragator, design reusit, un hardware puternic si dotari impresionante pentru aceasta gama. Pentru cei care nu sunt neaparat familiarizati cu oferta Oppo, se naste automat intrebarea: care dintre cele doua terminale este mai potrivit pentru achizitionarea imediata?

Este destul de clar ca totul tine de preferinte in acest caz. Se prea poate ca multi utilizatori sa caute un device cu diagonala mai mare, in timp ce altii sa fie multumiti cu o diagonala de 5.5 inch (si-asa destul de impunatoare). Important este ca cele doua device-uri proaspat scoase de piata de Oppo asigura detalii similare si caracteristici puternice.

Oppo R11 si Oppo R11 Plus

Trend-ul pare sa conduca spre achizitionarea device-urilor cu dimensiuni din ce in ce mai mari, astfel ca n-am fi deloc surprinsi daca Oppo R11 Plus ar inregistra vanzari mai mari decat Oppo R11 in versiunea standard. Ce diferente sunt intre cele doua dispozitive si cat de importante sunt ele, aflati in cele ce urmeaza.

 

Specificatii Oppo R11 Oppo R11 Plus
Display AMOLED capacitiv, 5.5 inch, Full HD, 401 ppi AMOLED capacitiv, 6.0 inch, Full HD, 367 ppi
Model procesor Qualcomm Snapdragon 660, MSM 8956, 4×2.2 Ghz Kryo 260 & 4×1.8 Ghz Kryo 260 Qualcomm Snapdragon 660, MSM 8956, 4×2.2 Ghz Kryo 260 & 4×1.8Ghz Kryo 260
Acumulator Li-Ion 3000 mAh, non – removable Li-Ion 4000 mAh, non – removable
Dotari foto Principala Duala, 20+16 MP (f/1.7, PDAF, HDR, dual-LED, panorama, 4K) si frontala 20 MP (f/2.0, filmare full HD) Principala Duala, 20+16 MP (f/1.7, PDAF, HDR, dual-LED, panorama, 4K) si frontala 20 MP (f/2.0, filmare full HD)
Greutate 150 de grame 188 de grame
Grosime 6.8 milimetri 7.8 milimetri
Memorie RAM 4 GB RAM 6 GB RAM
Memorie nativa 64 GB (plus micro SD pana la 256 GB) 64 GB (plus microSD pana la 256 GB)
Sistem de operare Android 7.1.1 Nougat Android 7.1.1 Nougat
Procesor Grafic Adreno 512 Adreno 512
Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo R11 Plus
Price
$ 544