Reviews

Oppo K5 specificatii tehnice via GeekBench. Telefonul are procesor Snapdragon 730 la bord si 8GB RAM

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

In octombrie, Oppo va lansa in China modelul Oppo K5. Este vorba despre un model care a fost deja reperat in baza de date a site-ului GeekBench, astfel ca putem sa aruncam deja o privire peste specificatiile sale tehnice.

Specificatii tehnice Oppo K5 via GeekBench

Noul Oppo K5 este un telefon din zona mid-range care se anunta de pe acum foarte interesant. Telefoanele Oppo incep sa isi faca din ce in ce mai des simtita prezenta si in Europa, deci implicit si pe piata din Romania.

Au preturi bune si specificatii excelente pentru zonele din care provin. Este si cazul modelului K5, care face parte din zona mid-range.

Noul model va fi echipat conform site-ului GeekBench cu un procesor Snapdragon 730, tactat la frecventa de 1.80 Ghz. Este vorba despre un octa core puternic ce combina procesoare de buna calitate pentru zona mid-range. Procesorul de imagine Spectra 350 inclus in configuratia sa ii ofera noului Snapdragon 730 suport pentru telefoane ale caror camere foto pot ajunge chiar si la 192 megapixeli (single) sau 48 megapixeli MFNR si 22 megapixeli (dual camera) cu filmare 4K HDR Video suport si Hybrid Autofocus. Chipsetul poate fi combinat cu un ecran Full HD + (2520 x 1080 pixeli). Nu lipseste din configuratia sa noul modem Snapdragon X15 LTE care asigura viteze de pana la 800 Mbps in download si 150 Mbps in upload.

Pe langa toate aceste specificatii, Snapdragon 730 primeste codecul audio Qualcomm Aqstic, dar si tehnologia audio Adaptive. Procesorul are tehnologie de incarcare rapida inclusa, Qualcomm Quick Charge 4+.

Oppo K5 are acest procesor la bord si conform sursei citate l-a cuplat cu o memorie RAM de 8GB! Ceea ce suna extrem de bine pentru zona mid-range. Pe partea de software, Oppo K5 ruleaza Android Pie din fabrica, un sistem de operare bazat pe ColorOS 6.0, o interfata dezvoltata in house de catre producatorul chinez. Conform testelor din benchmark, telefonul a bifat 2508 puncte in testele single core si 6762 de puncte in testele multi-core. Oppo K5 va fi totodata primul telefon al companiei echipat cu tehnologia de incarcare rapida VOOC 4.0 Flash Charge, care reduce nivelul de incarcare al bateriei cu pana la 40 de procente prin comparatie cu VOOC 3.0. Cu tehnologia VOOC 4.0 la bord, Oppo K5 va putea sa-si incarce bateria pana la 67% in mai putin de 30 de minute.

Modelul va fi disponibil pe trei variante de culoare (verde, albastru si alb) cu spate 3D din sticla. Ecranul sau va avea o diagonala de 6.4-inch cu rezolutie Full HD+ si tehnologie AMOLED la bord. In plus, va fi echipat cu un decupaj de tip waterdrop. Stocarea de date ajunge la 128 GB (UFS 2.1), iar device-ul primeste posibilitatea extinderii memoriei native pana la 256 GB prin intermediul slotului microSD. Se pare ca acumulatorul sau va avea o baterie de 4.000 de miliamperi, iar la nivelul camerei foto va impresiona destul de puternic.

Pe spate, Oppo K5 este pregatit cu un sistem quad camera, al carui senzor principal are 64 de megapixeli si apertura f/1.8. Al doilea senzor va fi de 8 megapixeli, al treilea de 2 megapixeli si al patrulea tot de 2 megapixeli. Acest ultim senzor este unul de adancime si va avea apertura f/2.4. De precizat ca senzorul de pe camera frontala, dedicat selfie-urilor si sesiunilor de videocalling are o rezolutie de 32 megapixeli.

Etichete:

Oppo Oppo K5
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo K5