Reviews

Oppo K10: design, performanță, preț, specificații tehnice și disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 2 ani

Undeva la 1000 de lei costă noul Oppo K10, varianta de 6GB RAM și 128GB stocare date. Device-ul face parte din noua serie de telefoane de la Oppo, un smartphone care merge în zona mid-range și de la care așteptările producătorului sunt foarte mari. Aruncăm și noi, o privire ceva mai detaliată asupra lui Oppo K10.

Design Oppo K10

Majoritatea smartphone-urilor din segmentul mid-range arată ca și cum ar fi fost făcute la fel și doar ambalate diferit. Oppo în schimb a adăugat texturi duale pe spatele telefonului Oppo K10 oferind un aspect ceva mai plăcut. artea superioară a spatelui are un finisaj neted, metalic, strălucitor, în timp ce restul spatelui este ușor grosier, dar strălucitor.

Telefonul are un aspect diferit și cu siguranță va ieși în evidență din mulțimea obișnuită din segmentul bugetar, dar nu l-am numi neapărat frumos.

Spatele curbat din policarbonat are o unitate pentru compartimentul foto, care este unul dreptunghiular în partea stângă sus.

În față, există un afișaj înalt, cu o crestătură cu puncte în partea stângă sus. Display-ul este usor ridicat si gros, intalnind cadrul de plastic din lateral. Există un buton de pornire/blocare a afișajului care funcționează ca un scaner de amprentă fizic în partea dreaptă, în timp ce partea stângă are butoanele de volum și tava pentru cartela SIM și cardul microSD.

Partea superioară este goală, în timp ce baza are mufa audio de 3,5 mm, port USB de tip C și grilă pentru difuzoare. Smartphone-ul este robust, iar plasticul nu pare să fie deloc unul ieftin. La aceste vibrații puternice se adaugă și ratingul IP54 cu care vine telefonul, ceea ce îl face rezistent la stropire și praf. Aceasta este de fapt o caracteristică foarte rară, mai ales în segmentul de preț menționat anterior.

Smartphone-ul măsoară 164,4 x 75,7 x 8,4 mm și cântărește 189 de grame. Dimensiunea este aproape în concordanță cu ceea ce vedem și așteptăm de la smartphone-uri în aceste zile. Nu este excepțional de compact sau ușor, dar este puțin probabil să fie deranjant. Oppo susține că telefonul vine cu culori rezistente la zgârieturi.

Oppo K10: specificații tehnice, performanță, sistem de operare

Smartphone-ul Oppo K10 beneficiază de aportul unui procesor de la Qualcomm. Este vorba despre chipsetul mid-range, Snapdragon 680, care este asociat cu opțiuni de 6GB RAM și 8GB RAM, în timp ce spațiul de stocare rămâne la 128GB pentru ambele variante.

Vestea bună este că acest spațiu de stocare nativ poate fi extins cu ajutorul unui card de memorie microSD.

În altă ordine de idei, pe Oppo K10 vei găsi un ecran LCD Full HD+ cu diagonală de 6.59 inch și o rată de împrospătare adaptivă de 90Hz. Poate fi considerată o mică dezamăgire în condițiile în care multe dispozitive în această zonă de preț vin cu panouri AMOLED.

În compartimentul foto, Oppo K10 se prezintă cu o cameră triplă, care cuprinde un senzor principal de 50 de megapixeli și doi senzori macro, respectiv de adâncime de câte doi megapixeli.

Pentru zona de selfieuri și sesiuni de videocalling, device-ul este pregătit cu un selfie shooter de 16 megapixeli.

Telefonul rulează pe Android 11 și are o baterie de 5.000 de miliamperi plus un încărcător de 33W pe care îl veți desocoperi în cutia sa. În altă ordine de idei, în materie de conectivitate, Oppo K10 are opțiuni importante precum bluetooth, Wi-Fi, GPS și 4G. În schimb, nu beneficiază de suport 5G, însă acest lucru nu aș spune că este ceva tocmai negativ. Producătorul susține că bateria de 5.000 de miliamperi este mai mult decât suficientă pentru două zile de autonomie

Oppo K10 – ce ne place

Modelul Oppo K10 nu te va dezamagi când e vorba de task-urile de zi cu zi. Puteți sări cu ușurință de la o aplicație la alta, aproape fără efort. Performanța jocurilor ocazionale este, de asemenea, bună. Unora ar putea să nu le placă afișajul LCD, nu am avut probleme cu luminozitatea, culorile și viteza de defilare. Telefonul vine și cu difuzoare stereo, ceea ce face ca vizionarea emisiunilor și joculrile în sine să fie mult mai captivantă. Scanerul fizic de amprente de pe lateral este un răsfăț. Deblochează telefonul destul de rapid și precis.

Camera principală de 50 de megapixeli funcționează bine în condiții de lumină naturală. Captează o cantitate bună de detalii. Culorile par puțin artificiale și ușor saturate, dar niciodată nu par prea strălucitoare. Telefonul se descurcă bine și în condiții de lumină scăzută, oferind culori plăcute, deși detaliile nu sunt extraordinare. Telefonul poate captura doar videoclipuri 1080p care se dovedesc a fi bune în condiții bine iluminate, dar pot fi puțin dezamăgitoare când nu mai ai lumină. Oppo are o reputație formidabilă în ceea ce privește selfie-uri, iar camera frontală de 16 megapixeli este la înălțimea acestei reputații, oferind rezultate impresionante, mai ales în medii bine iluminate.

Oppo K10 rulează pe Oppo ColorOS 11.1, interfață ”așezată” cuviincios peste Android 11. ColorOS este o interfață foarte bogată în funcții și încărcată cu aplicații. Cei obișnuiți cu astfel de interfețe se vor simți familiarizați cu dispozitivul. Una dintre cele mai importante caracteristici ale lui Oppo K10 este durata de viață a bateriei. Bateria de 5.000 mAh poate bifa cu ușurință mai mult de o zi și jumătate de utilizare normală și poate dura chiar două zile întregi dacă cineva este ușor atent. Telefonul vine cu suport de încărcare rapidă de 33 W împreună cu un încărcător de 33 W în cutie. Este nevoie de aproximativ o oră pentru a încărca complet telefonul, ceea ce este foarte bine din punctul nostru de vedere pentru acest punct de preț, deși fără îndoială există încărcătoare mai rapide pe piață.

Oppo K10: Ce nu ne place

Telefonul este bun la multitasking de rutină și la jocurile ocazionale, dar va avea dificultăți dacă este împins în teritoriul jocurilor de ultimă generație.

Ecranul LCD de pe Oppo K10, deși destul de luminos și colorat, nu are intensitatea pe care o aduc unele dintre afișajele AMOLED din acest segment. Telefonul este decent pentru a viziona și a vizualiza conținut, dar nu vă așteptați să vă uimească.

De asemenea, dacă sunteți obișnuit cu o interfață de utilizator ușor simplă sau sunteți un fan Android, ColorOS ar putea părea copleșitor.

Scurtă concluzie

Oppo K10 aduce pe masă un design diferit, un afișaj plăcut, o durată lungă de viață a bateriei, o construcție solidă și o performanță constantă. Cu toate acestea, se confruntă cu o concurență foarte acerbă. Unul dintre cei mai mari concurenți ai săi este Redmi Note 11, care are același procesor, dar vine cu un afișaj AMOLED la un preț chiar mai mic. Realme 9i are, de asemenea, aproape aceeași foaie de specificații ca și Oppo K10 – același procesor, aranjament similar al camerei și tip și dimensiune de afișare – și de asemenea costă mai puțin.

Pe piață există și Poco M4 Pro, care vine totuși cu un chipset MediaTek mai vechi (Helio G96), dar care chipset este încă destul de capabil. În plus, M4 Pro are un afișaj AMOLED. Dacă vrei un telefon în acest segment de preț care să aibă și 5G la bord, te poți îndrepta spre Poco M4 Pro 5G sau Realme 9 5G. Așa cum am spus încă de la început, acest segment de piață este unul foarte competitiv, dar Oppo K10 reprezintă un candidat bun oferit de noua serie a producătorului, la un preț bun de achiziție.

Etichete:

Oppo Oppo K10