Reviews

OPPO Find X pret in Romania, pareri, imagini si specificatii

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

De ieri, cel mai atractiv telefon creat vreodata de compania OPPO a devenit oficial, in urma lansarii de la Paris. Va scriam si noi in urma cu cateva zile despre posibilele specificatii OPPO Find X, insa dezvaluirea oficiala de ieri a adus in prim plan un telefon chiar si mai atractiv decat era anticipat de bursa zvonurilor.

Device-ul va ajunge din fericire si in Europa, fiind practic maniera in care OPPO isi face curaj sa acceseze piata europeana. Si trebuie sa recunoastem ca este o maniera fericita, chiar daca Find X se anunta ca va avea un pret foarte piperat, apropiat de varfurile de gama de la Apple si Samsung.

Deblocare faciala prin scanare 3D, un mecanism slider care ascunde toate cele trei camere foto si care se deschide conform producatorului in doar 0.5 secunde, un procesor foarte puternic, o baterie valoroasa si solida, capacitate de filmare 4K plus un ecran gigantic si un raport ecran corp de 92.25%. La prima vedere acestea sunt cele mai interesante specificatii ale noului varf de gama de la Oppo. Si punem cu adevarat accentul pe „interesante” in fraza precedenta.

Pret OPPO Find X in Romania

Este cu siguranta primul detaliu care ne intereseaza, dar momentan nu ne putem baza decat pe un calcul aproximativ. Sectiunea va fi completata imediat ce terminalul va ajunge in Europa si implicit in tara noastra. Conform primelor informatii, telefonul ar urma sa coste 999 de euro in China, dar PhoneArena sustine ca OPPO Find X ar putea ajunge in Europa la un pret ceva mai mic: 699 de euro.

Oppo Find X (4)

Oppo Find X

Pe undeva, logica ar fi usor explicabila: in China Oppo vinde foarte bine si in special isi vinde foarte bine varfurile de gama, astfel ca pretul mai mare s-ar justifica usor. In Europa in schimb, pe o piata pe care incearca sa patrunda cu succes, reticenta va fi mult mai mare, iar batalia cu Apple si Samsung, chiar si Huawei, aproape imposibil de dus la un pret similar. Prin urmare, ne-am bucura ca PhoneArena sa aiba dreptate si OPPO Find X sa coste cu 200 de euro mai putin in Europa. Pentru ca suntem convinsi ca ar avea o alta sansa de reusita.

Oricum, Find X va ajunge in primul rand pe pietele din Italia, Spania, Franta si Olanda, incepand cu luna august, insa nu exista momentan informatii despre disponibilitatea sa in Romania. De mentionat ca producatorul scoate si o editie limitata a acestui device (Lamborghini Edition) care costa 1.699 de euro.

Pareri OPPO Find X » primele detalii importante plus imagini dupa lansarea oficiala de la Paris

Oppo R15, flagship-ul mid-range pe care l-am laudat si noi recent pe #blog sau Oppo F7, telefonul cu camera selfie de 25Mp, pareau sa fie maximul in acest an pentru producatorul chinez. Ne asteptam ca Oppo sa arunce pe piata un telefon premium si ne asteptam, pe undeva, sa caute sa impresioneze, tinand cont de dorinta chinezilor de a ajunge in Europa. Nu ne asteptam in schimb, ca Oppo Find X sa fie chiar o lovitura atat de mare.

Oppo Find X (2)

Pentru ca, indiferent din ce unghi sau cu ce ochi privesti noul telefon de la Oppo, modelul Find X este o lovitura. Chiar daca de la distanta s-ar putea sa-l confunzi usor cu Samsung Galaxy S9 datorita ecranului sau edge-to-edge si a corpului usor curbat, Oppo Find X devine altceva cand te apropii de el. Oppo a imprumutat putin din acea nota familiara a design-ului de care vorbeam, dar si-a transformat modelul Find X in ceva cu totul si cu totul special prin acel mecanism slider care ascunde toate cele trei camere foto. O idee ingenioasa, care scoate din carti controversatul breton de tip iPhone X. Urmareste mai jos un video despre design-ul minunat al acestui telefon inovativ.

Asadar, Oppo Find X isi ascunde prin mecanismul sau de tip slider in primul rand camera frontala. Dar asta nu e tot! Camera principala este si ea complet ascunsa in aproximativ jumatate de secunda, detaliu care amplifica impactul estetic al acestui smartphone. Chiar daca zvonurile anterioare lansarii anuntau ca Find X va avea un senzor de amprente in ecran, ceea ce face si mai atractiv acest dispozitiv este faptul ca terminalul nu are deblocare pe baza unui senzor de amprente, dar vine in schimb cu un sistem de deblocare faciala complexa prin scanare 3D, care porneste cand doresti sau imediat ce slider-ul se deschide permitand autentificarea. Apropos de mistoriosul si interesantul mecanism slider, Oppo a confirmat la lansarea de ieri de la Muzeul Luvru din Paris ca mecanismul a fost subiectul a peste 300.000 de teste pentru a-i stabili durabilitatea.

Oppo Find X (3)

Setup-ul foto ne asteptam sa fie unul valoros. Pentru ca sti ca Oppo pune mult pret pe acest sector. Acum, ramane de vazut cat de calitativ va fi acest departament, dar cert este ca pe hartie arata minunat: avem doi senzori principali pe spate cu rezolutii de 20 si 16 megapixeli si un senzor principal de 25 megapixeli pe fata. Camera principala a device-ului poate filma la rezolutie 4K si are incorporate diverse functii bazate pe inteligenta artificiala, la fel cum se intampla si in cazul celei de-a doua camere, cea frontala. Oppo Find X este astfel capabil sa detecteze diferite scenarii sau componente. Producatorul sustine ca Find X poate recunoaste pana la 800 de scenarii difrite, ceea ce nu suna deloc rau.

Oppo Find X (1)

Probabil ca piesa de rezistenta de pe noul telefon (sau pièce de résistance ca sa fim in ton cu lansarea de la Paris) este ecranul edge-to-edge de 6.4-inch. Este vorba despre un panel AMOLED cu rezolutie 2440 x 1080 pixeli si este cam atat de bun pe cat poate sa fie un panel cu rezolutie Full HD+. Culorile sunt ok, detaliile sunt clare de la distanta, insa calitatea credem noi ca o sa scada odata ce te apropii de obiectiv.

Raportul ecran – corp este de peste 92% (unele surse vorbesc de 94%), dar asta cred ca inseamna si un consum destul de mare. Ma rog, era de anticipat. In ceea ce priveste formatul, avem un afisal AMOLED Panoramic Arc Screen in format 19.5:9, ceea ce suna intr-adevar a specificatie de flagship premium

Oppo Find X

Oppo Find X

Oppo Find X ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo cu interfata ColorOS 5.1 peste, dar Oppo ne-a confirmat de ieri ca terminalul va primi suport pentru Android P in perioada imediat urmatoare. Avem inclusiv un sistem 3D pentru emoji, adica un fel de Apple Animoji, pe care Oppo l-a denumit 3D Omoji. Sistemul va captura inclusiv expresia ta faciala in timp real si iti va permite sa o transformi intr-un emoji modern.

Procesorul este asa cum ne asteptam unul de top, cel mai puternic pentru telefoanele Android din acest an. Avem un model Snapdragon 845 pe noul Oppo Find X, procesor construit pe un proces de 10 nanometri, care ajunge la o viteza maxima de 2.5 Ghz. Producatorul a decis sa-i alature 8Gb RAM si 256 Gb pentru stocarea de date. Nu exista joc care sa-i puna probleme acestei platforme, care este puternic sustinuta si de placa video Adreno 630.

Oppo Find X pret in Romania

Telefonul are sticla 3D cu protectie Corning Gorilla Glass 5 pe fata si spate si ascunde o baterie de 3.730 de miliamperi cu suport pentru incarcare rapida (VOOC). Promisiunea celor de la Oppo este ca numai 5 minute de incarcare a device-ului iti vor permite sa vorbesti 2 ore la noul telefon.

Specificatii tehnice complete Oppo Find X

✔️Ecran de 6.42-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ AMOLED 19:5:9 aspect ratio Panoramic Arc display cu ✔️Corning Gorilla Glass 5
✔️Procesor de 2.5GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon 845 10nm Mobile Platform
✔️Placa video model Adreno 630 GPU
✔️Memorie de 8GB RAM, 256GB pentru stocarea de date
✔️Sistem de operare Android 8.1 (Oreo)cu interfata ColorOS 5.1
✔️Dual SIM (nano + nano)
✔️Camera principala duala: 16MP (senzor principal, LED flash, f/2.0 apertura, OIS)+ 20MP (senzor secundar cu f/2.2 apertura)
✔️Camera frontala de 25MP cu f/2.0 apertura
✔️Conectivitate: USB Type-C audio, DSP module, NXP noise reduction, 4G VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, USB Type-C
✔️Dimensiuni: 156.7 × 74.3 × 9.4mm;
✔️Greutate: 186g
✔️Baterie: 3,730mAh cu tehnologie VOOC flash charge fast charging
✔️Huse Oppo Find X

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 50 votes
Brand Name
OPPO
Product Name
OPPO Find X
Price
Euro 999