Reviews

OPPO F7 este oficial: are ecran de 6.23″, Oreo 8.1 si camera selfie de 25 MP

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Dupa flagship-urile mid-range Oppo R15 si Oppo R15 Dream Mirror Edition, si dupa entry-level-ul Oppo A1, producatorul chinez isi adauga oficial inca un device in portofoliul sau din acest an. Este vorba despre Oppo F7, un smartphone cu aspect de iPhone X, focusat pe selfie-uri, despre care am scris si noi in urma cu doua saptamani pe blogul nostru.

Telefonul „selfie-focused” este atractiv si impunator, atat ca aspect cat si ca specificatii si beneficiaza de recunoastere faciala. Avem toate detaliile despre cel mai nou produs al companiei Oppo, in cele ce urmeaza.

OPPO F7 specificatii tehnice complete

  • Ecran: 6.23-inch (2280 x 1080 pixels) Full HD+ 19:9 IPS
  • Procesor: Octa Core MediaTek Helio P60 (Quad 2GHz Cortex A73 + Quad 2GHz Cortex A53 CPUs) \
  • Placa video: 800MHz ARM Mali-G72 MP3 GPU
  • Memorie: 4 GB RAM cu 64GB memorie interna, 6GB RAM cu 128GB memorie interna (extensibila pana la 256 GB via microSD)
  • Dual SIM (nano + nano + microSD)
  • Sistem de operare: ColorOS 5.0 bazat pe Android 8.1 (Oreo)
  • Camera foto principala: 16MP cu LED flash si f/1.8 apertura
  • Camera foto frontala: 25MP cu f/2.0 apertura, HDR, Sony IMX576 senzor
  • Senzor de amprente
  • Audio: 3.5mm audio jack, Dirac HD
  • Dimensiuni: 156 x 75.3 x 7.8mm ;
  • Greutate: 158g
  • Dual 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 4.2, GPS
  • Baterie: 3400mAh (typical) / 3300mAh (minimum)

Oppo F7 pareri si detalii oficiale

Asadar, Oppo a lansat oficial cel mai nou smartphone selfie-focused din portofoliul sau. A facut-o in cadrul unui eveniment spectaculos desfasurat la Mumbai, in India. Specificatiile incorporate de Oppo F7 le gasiti mai sus. Detalii despre acest device, in cele ce urmeaza.

OPPO F7 (2)

Oppo F7 arata foarte bine. Pare intr-adevar sa „cloneze” iPhone X, insa trebuie sa recunoastem ca producatorul chinez a facut o treaba tare buna. Device-ul vine cu arhicunoscutul „breton” insa place ca aspect. Ecranul sau este unul de mari dimensiuni, avand o diagonala de 6.23 inch, in format 19:9. Acest ecran suporta o rezolutie maxima Full HD+, iar aspectul ecran-corp atinge un procent excelent de 88%. In mare parte, aici este incontestabil meritul „bretonului” de tip iPhone.

Ceea ce impresioneaza poate insa cel mai mult la noul Oppo F7 este capacitatea camerei foto frontale. Denumit „smartphone selfie-focused” chiar de catre producator, F7 vine cu un puternic senzor de 25 megapixeli pe fata, care asigura suport in timp real pentru HDR, recunoastere a chipului uman in functie de sex si recunoastere faciala dupa scanarea a 296 de puncte de recunoastere faciala.

Este practic vorba de un progres mare facut de Oppo care confirma ca inregistreaza o crestere cu 20% pe acest device fata de prima generatia de recunoastere faciala pe care a folosit-o.

OPPO F7 (3)

Telefonul incorporeaza asa cum se vehicula anterior, cel mai puternic procesor mid-range de la Mediatek. Modelul Helio P60 este construit pe un proces de 12 nanometri si atinge viteze maxime de 2 Ghz. El este asociat cu 4 Gb memorie RAM, ceea ce nu suna absolut deloc rau. Pe piata va exista si o versiune cu 6 GB RAM. Memoria interna difera, in functie de versiune: avem fie 64 GB ROM fie 128 GB ROM. Cert este ca Oppo permite extinderea acestei memorii, prin carduri de tip microSD, pana la 256 GB.

Terminalul mid-range al companiei Oppo are o camera foto principala de 16 megapixeli cu LED flash si AI Scene Recognition. In plus, ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo, pe care Oppo a aplicat interfata Colos OS versiunea 5.0.

OPPO F7

Oppo F7 este dual SIM, suporta VoLTE, cantareste doar 158 de grame si are o grosime de 7.8 milimetri. Acumulatorul de pe Oppo F7 are o capacitate de 3.400 de miliamperi, ceea ce ar trebui sa-i asigure o zi de autonomie, la o functionare normala, dupa o singura incarcare.

Pret si disponibilitate Oppo F7

Modelul lansat de compania Oppo va fi disponibil pe culori precum rosu si argintiu si conform presei din India va costa aproape 27 de mii de rupii indiene.

Asta il pozitioneaza undeva pe la 1500 de lei (probabil mai mult putin) pe piata noastra. Momentan, device-ul este accesibil pe Flipkart, pe culoarea rosie, cu 4Gb memorie RAM, pentru suma de 21.990 rupii indiene, echivalentul a 1273 de roni la data redactarii acestui articol.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
Oppo
Product Name
Oppo F7