Reviews, Stiri

OPPO F5 lansat oficial: configuratie potenta, ecran 18:9 si pret rezonabil

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Oppo F5 (3)Cei de la Oppo se pregatesc sa lanseze pe piata atractivul Oppo R11s, insa pana la momentul lansarii sale au anuntat oficial noul OPPO F5, un smartphone cu ecran 18:9 si camera selfie foarte potenta.

OPPO F5 specificatii tehnice oficiale si primele impresii

Noul terminal al companiei Oppo vine cu recunoastere faciala si ecran 18:9. Cu toate acestea, producatorul chinez a insistat la lansarea oficiala a dispozitivului pe camera selfie, care intr-adevar, pare una foarte puternica. OPPO F5 poate fi deblocat asadar prin recunoastere faciala, dar si prin senzorul de amprente de pe spate. Inca de la prezentare, Oppo a recomandat aceasta a doua metoda, pe care momentan producatorul o considera mai sigura.

Oppo F5

Desigur insa, unul dintre cele mai atractive detalii ale noului terminal de tip phablet este ecranul LTPS IPS LCD cu format 18:9. OPPO F5 are un display cu diagonala de 6 inch si rezolutie Full HD +, adica 2160 x 1080 pixeli. Ecranul telefonului este imbracat in sticla curbata 2.5D si beneficiaza de protectie Corning Gorilla Glass 5, adica ultima generatie de pe piata. Foarte important pentru a ne elucida asupra calitatii display-ului mi se pare de semnalat faptul ca acest ecran beneficiaza de o densitate a pixelilor foarte buna: 402 pixeli per inch!

Constructia telefonului este atractiva, OPPO F5 primind o „imbracaminte” metalica si acest panel dominant, sigur si atractiv. Telefonul cantareste doar 152 de grame si are o grosime de doar 7.5 milimetri. Este destul de usor de manevrat chiar si cu o singura mana, in ciuda dimensiunilor sale de phablet. Inalt si lat, OPPO F5 se incadreaza in trendul dorit de piata din China si nu numai in acest an.

Oppo F5 (1)

Phablet-ul ruleaza Android 7.1 Nougat din cutie, ajustat (customizat) cu interfata Color OS 3.2. Terminalul ascunde sub capota un procesor octa-core MediaTek Helio P23, tactat la frecventa de 2.5 Ghz si cuplat cu placa grafica ARM Mali G71 MP2 (800 Mhz). Noul device va fi disponibil in doua versiuni diferite pe piata, in functie de capacitatea de stocare a datelor si de memoria sa RAM, dupa cum urmeaza:

  • – Oppo F5 cu 4GB RAM si 32 GB memorie nativa
  • – Oppo F5 cu 6 GB RAM si 64 GB memorie nativa

Bateria telefonului are o capacitate de „doar” 3200 miliamperi si ramane de vazut daca va putea asigura autonomia de care are nevoie un phablet cu o configuratie foarte puternica precum acest model. Sectorul care a atras toata campania de PR din perioada de pre lansare a telefonului, cel foto, este dominat de puternicul selfie-cam de 20 de megapixeli cu diafragma F2.0 si senzor 1/2.8″. Pe partea din spate, device-ul vine cu o camera principala de 16 megapixeli, capabila sa inregistreze la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda. Aceasta camera principala beneficiaza de flash LED si PDAF si are o diafragma F.20.

Oppo F5 (2)

Noul Oppo F5 va fi disponibil pe culori precum negru, rosu si auriu si din pacate primeste si o bila neagra pentru faptul ca acumulatorul sau nu se va putea incarca prin USB Tip C, ci doar prin clasicul port micro USB 2.0. Modelul cu 4GB RAM la bord va fi disponibil pentru 307 dolari, adica putin peste 1200 de lei. Mi se pare un pret mai mult decat rezonabil la ce configuratie ofera Oppo prin acest model. Versiunea de 6GB RAM va fi mai scumpa, dar probabil nu cu mult. Vom reveni cu detalii despre disponibilitatea sa in Europa.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
OPPO
Product Name
OPPO F5
Price
$ 307